|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:31 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
stefan63
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Нямам идея на кое викаш мизерна кола, клиото е мотоциклет с 4 колела, голфът - май и той, ама с тоз 1л,,, по скоро е мотопед. От друга страна,,,, тука говорим за коли в БГ/ЕС, едва ли може да търсиш сравнение с УСА.
|
| Пет Юли 13, 2018 10:11 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Тва е ала-бала, представи си да не може да запали заради "грешка в комуникацията между ляв фар и дясна задна врата" или да спре по средата на нищото с грешка "намалена ефективност на катализатора".
|
| Пет Юли 13, 2018 10:12 pm |
|
 |
|
stefan63
|
E, аз съм се возил нощем на такъв ...софтуер. Другият номер беше с разходомера - вика -имате още за 180км . След 1 км се наложи да бутаме.
|
| Пет Юли 13, 2018 10:21 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Бате, едно време моторчето като стигне до крайна позиция се изключваше с една биметална пластина. Сега си има процесорче, неква бая сложна платка и, естествено, е вързано по CAN. Подразбира се, че дефектира малко след като изтече гаранцията, понякога и преди това. Сега си представи, че си налял 100 бона в някъв четириколесен боклук и вместо да го караш и да се кефиш на живота, нонстоп го чакаш да излезе от сервиза. Истинския тъп мангал с примитивна психология е тоя, дето хвърля толко кинти за да си причинява това, а не този, който си е купил ръчна врътка.
|
| Пет Юли 13, 2018 10:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Бате, освен да ти пожелая да откриеш москвича на своите мечти, и да те радва безкрайно много ^ безкрайност. 
|
| Пет Юли 13, 2018 11:17 pm |
|
 |
|
michev
|
Като стана въпрос за автомобили - преди няколко дни четох ей тая статия. Гледах 3д-та и цъках с език невярващо. После разбрах и кой стои за това и успях да загубя 15 минути в четене на биогарафията му  . Оопс - май за хумор беше това 
|
| Пет Юли 13, 2018 11:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз докато бях повече из бг по София ксрах основно едно поло 1.3 дизел и не само че вървеше що годе нормално, ами и за почти две години не успях да го убия.На магистралата без грижи си караш 160-170.
|
| Съб Юли 14, 2018 9:16 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Еми бате, пожелавам ти да пусне банката едно кредитче и да си земеш яката джипара за 100 бона, която да виси по 6 месеца в годината в сервиза.
|
| Съб Юли 14, 2018 12:49 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ако и аз ти пожелая нещо в същия дух, ще излезем от рамките на добрия тон... В тая връзка - бягаш по тъча от конкретни отговори, и така и не каза - кой е автомобилът на автомобилите? Какви са критериите? Лимит на цената, година на производство, на най-сложния възел като технология, цвят, уетни жанти, регистрация "ПК", друго?
|
| Съб Юли 14, 2018 12:55 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Казах ти, евтините и (относително) прости коли. Примерно A2 и A3 клас на разните модели на фирмата НисанРеноДачияЛада, както и Тойота и Хонда. Корейците също не са лоши. Китайците, дето ги правят тука, са по-боклучави но са по-евтини и моторите им са старата генерация мицубиши, т.е. вечни. Швабско не мога да ти препоръчам нищо. Там или е дизел или е директно впръскване, тоест и двете ти гарантират забавления, добро настроение, тъпкане в градския транспорт и добри финансови резултати. Тук е момента да вметна - мотора в никакъв случай дизел или дир. впръскване, това е първото нещо, което трябва да гледаш. От средния и висок клас не мога да ти препоръчам нищо. Дори TLC вече е боклучав, та кво остава за останалите?
|
| Съб Юли 14, 2018 1:10 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Лада... ОК, приемам че имаш особено чувство за хумор. Мести частта в която се обсъждат автомобилите в темата за смях, и да продължаваме с бъзиците. Лада... Като изключим Нисан, другите изброени не са много по-различни кокошарници от ладата де... Арматурно табло от рециклирани бъркалки и чашки за кафе. Аре нема нужда...
|
| Съб Юли 14, 2018 1:22 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Начи искаше мнение от що-годе компетентен човек. Като не те устройва, оправяй се.
|
| Съб Юли 14, 2018 1:31 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не ме мисли. Беше ми интересно каква е причината да се плещят подобни безмерни глупости от типа, как всички съвременни и скъпи МПС били отпадъци, а ладичката видиш ли била в топ 3 по надеждност. Разбрах де. Общи приказки като за маса, примесени с ЕЖКЧВИЗ, без конкретни доводи. Здраве да е.
|
| Съб Юли 14, 2018 1:36 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аФтомобила преди всичко трябва да осигирява 'моби'-лност. т.е. да ти пренесе задника от т.А до т.В без някакви особени загрижености по него. за мен е приемливо съотношение 1000:1 на успешни/неуспешни пренасяния. останалата кинкалерия е в графата 'забавления' - умни фарове, говорещи огледала и задна камера, която прави кафе в петък при ляв завой.
може би съм прекалено консервативен, но за мен годината на производство трябва да започва с 1, а не с 2. вместо компютри с CAN, LAN, GPRS или пък рои оптика, да има реленце за 5лв, по възможност в цялата кола да са 2-3 вида най-много.
да, някои с автомобили пренасянето е по-гъзоприятно, но все пак основната функция е 'пренасяне' а не 'приятно'. особено ако второто е свързано с потенциално преспиване в пущинака със съобщение на таблото 'Call service'
|
| Съб Юли 14, 2018 1:54 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Верно имаш некви проблеми с мозъка. Я цитирай къде съм казал това нещо.
|
| Съб Юли 14, 2018 2:02 pm |
|
|