Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
itso.t написа:
ДедоБоре написа:
особено във 'фирмените' сервизи...

Не бих казал. Бачкаторите са едни и същи. Периодично се превъртат - в тоя сервиз, в другия сервиз, като надобреят - в техния си сервиз.

Е именно. Тия, дето работят за работодател обикновено мотивацията им клони към 0. "Фримените" сервизи в БГ са пълна скръб, наистина.

Нед Юли 15, 2018 9:25 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Нещо ми се чини, че говорите на различни езици... :)
За какъв избор на кола иде реч :?:
Ще се кара у нашенско или у хамериканско? Нова, нов внос или регистрирана, карана и обслужвана/ремонтирана в Бг?

Точно, трябва да се уточни кво се обсъжда. Новите могат да изкарат 100-150К след което ги купува българина. :)

Нед Юли 15, 2018 9:43 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Значи или у щатско имат съвсем друго качество или ние сме каръци, 645, 545, Х5, 750l и четерите чисто нови, и с 4-те ужасни проблеми с електрониките. С двигатели сме нямали, но пък механиката на гюрука....и подозирам че има сензор за дъжд и се чупи само при дъжд....

От всички модерни боклуци беенве произвеждат боклуци от друг свят просто. :) Няма такава отчайваща скръб. Особено пък "великите" им N63/S63 "мотори", за които няма достатъчно думи в който и да език да опишат колко са зле. Пълен срам за човечеството и евентуално причина извънземните да решат да ни избият. :D

Нед Юли 15, 2018 9:48 pm
Профил
Аватар

Да питам, какъв опит имате с лизинга? От фирмата дават супер изгодни оферти за 1-ца (100€ месечна вноска, 3к първоначална при 10к€ пробег на година и три годишен лизинг) която си е супер количка за града. Обаче са някакви пипнати модели с листова цена от 30к€ и се чудя дали няма да ми отрежат главата като я върна с някоя друга драскотина по калниците и джантите.

Иначе в момента Митсубиши пуснаха новия Eclipse Cross и цената на базовия ASX падна на 15к€, при средно 400€ разходи за прегледи на година в оторизиран сервиз. Което донякъде обезмисля лизинга...

Нед Юли 15, 2018 11:40 pm
Профил WWW
Аватар

Реконструктор написа:
От всички модерни боклуци беенве произвеждат боклуци от друг свят просто. :) Няма такава отчайваща скръб. Особено пък "великите" им N63/S63 "мотори", за които няма достатъчно думи в който и да език да опишат колко са зле. Пълен срам за човечеството и евентуално причина извънземните да решат да ни избият. :D

Сега погледнах с какви силови агрегати могат да ни зарадват от VAZ. Хм, и преди не успяваха да блеснат с нещо, и явно за да затвърдят позицията си на традиционалисти, нищо не са променили... :lol:

Пон Юли 16, 2018 12:44 am
Профил
Аватар

HCL написа:
Да питам, какъв опит имате с лизинга? От фирмата дават супер изгодни оферти за 1-ца (100€ месечна вноска, 3к първоначална при 10к€ пробег на година и три годишен лизинг) която си е супер количка за града. Обаче са някакви пипнати модели с листова цена от 30к€ и се чудя дали няма да ми отрежат главата като я върна с някоя друга драскотина по калниците и джантите.

Иначе в момента Митсубиши пуснаха новия Eclipse Cross и цената на базовия ASX падна на 15к€, при средно 400€ разходи за прегледи на година в оторизиран сервиз. Което донякъде обезмисля лизинга...

Нямам идея как са лизингите в Европа, но тук докато продължаваш да вземаш коли от същия дилър няма проблем с драскотините, че и с по-големи неща.
Тая 1-ца нали знаеш че е Мини, т.е. не е много истинско БМВ. Скоростните кутии са напълно различни също.

Пон Юли 16, 2018 1:29 am
Профил
Аватар

Аз точно нещо мини търся, че тук трябва да погребът някой за да се освободи гараж, а наскоро ми се случва да търся паркомясто по 15-20 минути и да не мога да вкарам галанта за 10ина сантиметра. Да не говорим, че имам вече две брони на съвестта... а за магистрала новият еклипс крос си е перфектно решение.

Това е интерестна идея за продължителния лизинг, ще взема да питам как стоят нещата, мерси.

Пон Юли 16, 2018 3:16 am
Профил WWW
Аватар

itso.t написа:
Сега погледнах с какви силови агрегати могат да ни зарадват от VAZ.

трябва да гледаш с други първи букви: ГАЗ, МАЗ, КРАЗ.
твърди се, че 6-колестната малолитражка на последните няма да има проблем с паркирането ... в Берлин.

Пон Юли 16, 2018 6:39 am
Профил
Аватар

Какво да им е на драскотините, тя не е ли застрахована като е на лизинг? Тя така или иначе не е твоя, а на лизингодателя, какъв да им е зора, има си застраховка.

Пон Юли 16, 2018 7:58 am
Профил ICQ

HCL написа:
Аз точно нещо мини търся, че тук трябва да погребът някой за да се освободи гараж, а наскоро ми се случва да търся паркомясто по 15-20 минути и да не мога да вкарам галанта за 10ина сантиметра. Да не говорим, че имам вече две брони на съвестта... а за магистрала новият еклипс крос си е перфектно решение.

Това е интерестна идея за продължителния лизинг, ще взема да питам как стоят нещата, мерси.

Ако не ти трябва семейна кола вземи направо един Smart и няма да имаш ядове в градовете. Друга опция е, според града в който живееш де, е вместо да купуваш да вземеш по наем (от DriveNow например) по 20-30 цента на минута - плащаш само времето в колата, без бензин, без данъци, без паркинги, без обслужване ...

Пон Юли 16, 2018 9:25 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
трябва да гледаш с други първи букви: ГАЗ, МАЗ, КРАЗ.
твърди се, че 6-колестната малолитражка на последните няма да има проблем с паркирането ... в Берлин.

...БЕЛАЗ...

Пон Юли 16, 2018 10:52 am
Профил

Митко, при вас сигурно е по-скъпо, а и може мойто инфо да е леко остаряло, последно преди година мяй плащах нещо в Акура Лас Вегас, върти ми се в главата около 100 беше часът.
За намирането на балъци така е, само дето с мен не случват, отивам, сменят масло, филтри, въртят гуми и до там :) Тази Акура между другото е вече баба, купихме я 2005-та, но май още няма и 50к навъртени, ако изключим това че яде акумулатора като за световно, други проблеми сме нямали, но тя и толкова е карана. Вадим я по 4-5 пъти в годината от гаража.
В Инди не знам как са цените на час, но за това безумно либерти което споменах че е полу автомобил, искаха някакви безумни пари ... хмм абе нещо апаратите на спирачките имаше проблем, или пък от ръчната ли да е било имаше едно стържене постоянно като караш, не помня аз не бях там, просто им казах да не им го дават за ремонт, дилъра на хонда и така си го взе :)
Досега проблеми не са ни правили никакви, но ние вече 5-та кола от един и същи дилър вземаме, нито за драскотини, нито за разни посчупени неща.

За БГ зависи за каквъ лизинг говориш, лизинга в БГ няма нищо общо с лизинга в САЩ, това което там се води лизинг, тук се води оперативен лизинг, нямам опит защото условията са дървени и си ги купуваме. В БГ лизинга е покупка на изплащане, и е изгодно според мен, повечето коли така ги купуваме, защо да даваш пари на куп. Ние купуваме основно от Тойота и Порше лизинг, за другите нямам много инфо, имаме някакви мерцедеси и едни роъвъри, но какви са там условията идея си нямам. Сега то много зависи и какъв клиент си, примерно фолсваген /порше лизинг/ ни правят доста отстъпки, и добри лизонгови условия защото имаме доста служебни коли от тях, и макар да са най-евтините кадита са си коли и ги сменяме редовно, отделно че колегата си купува и поршетата от тях, та условията са добри. Може би дори като цяло, дори и без да си им корпоративен клиент пак дават добри условия, но там избора се свежда до фолсваген, ауди и порше.
По едно време работехме с Нисан, но аз лично не съм очарован от колите, бяхме накупили сума и SUV-ве, два ми умряха в ръцете, имаме и някакви малки въшки, и с тях проблеми ...

Пон Юли 16, 2018 12:05 pm
Профил
Аватар

Имам чувството че тука дискусията трябва да се раздели - за хора с доход под 1500лв месечно и такива с над 5000лв месечно :D

Пон Юли 16, 2018 12:43 pm
Профил
Аватар

Цецо, тя е застрахована с пълно каско при лизингодателя, но договорът е формулиран така, че като я върнеш след три години и правят някакъв оглед по точки и преценят дали не си ползвал повече от колкото ти се полага (като при километрите например) и ако си ползвал "повече" доплащаш. И тук положението става мъгляво защото не искат да кажат в прав текст какво ще трябва да доплащам ако съм я поодраскал и дали има нещо да наблюдава колко често е вкарвана над 4000-5000 хиляди оборота и прочие. А на мен броните са ми като консуматив и понякога обичам да изпъвам мотора. От колегите ми никой не взима на лизинг, а от приятелите никой не кара кола (това е типично в Мюнхен).

Спомням си преди години как се карахме със Sixt, че искаха да им плащам цялата задна броня на един Пасат, барем със сензори и прочие за една дръскотина у от тогава винаги взимам със 100% waiver, ама при лизинга тук няма такова нещо. Та май не си струва като финансов конструкт.

Palavrov, смартовете са готини наистина, още повече гледам ги паркират на 90 градуса, което е баси предимството. Но не мога да преглътна някак това да дам 10 еврохилки за нещо с мотор от скутер, което ще се разпадне след три години. За половината пари нямаше да го мисля. А DriveNow си ги ползвам от време на време, но за ежедневно не става. Нито като удобство, нито като пари. Да не говорим, че скоро бях взел едно AMG на car2go да се покефя и добре, че го огледах. Една от предните гуми имаш разрез да ти влезе пръста. Това ако го бях издул 220 на магистралата и сензор-несензор можеше да стане грозно. Та от гледна точка на сигурността carshar-ing не е опция за често ползване.

Tони за Германия става въпрос. Тук няма традиця лизинга за частни лица, но през фирмата дават добри отсъпки ако купиш с кеш и от скоро има и лизингови оферти. Та затова подпитвам.

Velio не забравяй, че пишем хора от два континента, а може и от три. Условията са различни и е трудно да се сравнява. Тука поддръжката на кола над десет години излиза колкото да изплащаш нова. Скоро плащах 400 евро за смяна на раждясал лагер на предна гума и бях супер доволен, че се нае майстора щото от три сервиза ме върнаха с обяснението, че не им се занимава и да отида само ако съм навит да сменям цялата предна ос... но като чувам от познати и в България взе да става несъразмерно скъпо. Труд за смяна на ремъци и водна помпа - 250 лв, за 6 часа неквалифициран труд, не е никак зле. Толкова взимат на места в източна Германия.

Пон Юли 16, 2018 2:56 pm
Профил WWW

За Германия идея си нямам как е, то там къща не можеш си наемеш кой знае как се взема на лизинг ... и цените май не са много по-различни от БГ ..
Разлики има много, но някои прилики са общи и ако за сега все още не са съвсем прилики , скоро ще станат. Да поддържас стара кола е скъпо, общо взето май си струва или ако я караш само в града и не разчиташ за нея на работа, или нямаш абсолютно никакъв друг избор и можеш да правиш компромис, включително и с безопасността си.
Аз приемам съвсем спокойно факта че мога да се размажа щото съм карал с 200 примерно, но не мога да приема факта че ще се размажа защото ми се е пръснала гума, счупило се окачване и то на равно, и др. подобни. Имам дърта кола, която си я държа ей така на инат, дори без да я карам на година харча за нея повече от колкото и е пазарната стойност в момента.
За служебна кола, задължително нещо сравнително нова, разбирай под 5 години, всичко над това гарантирано излиза по-скъпо от нова. За лична, ако ще возиш деца напред назад, каквото и да е но да е добре поддържано, с хубави гуми, без менте части по важните агрегати, разбирам окачване, спирачки. Ако ще я караш от дъжд на вятър сигурно е все едно.
Децата си в кола с газова няма да кача, каквото и да си говорим газовата увеличава риска, ако ще и да е фабрична. Тия нашите кадита всеки път като ги катеря по разни бордюри си мисля кога ли ще полетя заедно с тях.
Чисто като сигурност при ПТП SUV-то е доста по-добре, от тая гледна точка по-добре нещо втора ръка, голямо и здраво, отколкото датчия/рено а и какъвто и да е седан нов, да ама излиза по-скъпо, никой не трябва да си прави илюзии. Ще караш стара кола, с проблеми, ще иска поддръжка, ще гори повече ... лично за мен не е голяма гъзария но някои хора го вземат като плюс, за мен плюса е че щеси с нещо доста по-кораво от обикновен седан, особенно ако е нещо с рама, хейлендър, роувър и др. подобни. Те това за мен е единственият плюс на кола втора употреба ако имаш малък бюджет.

Ако ще караш само в града, според мен нещо новичко, малко е ти е по-евтино от каквото и да е старо ако ще го поддържаш както трябва.

С времето това ще става още по вярно, цените на услугите се вдигат, а поддръжката на стари коли става все по-сериозна, в смисъл да имаш кола на 10 години сега не е като да си имал кола на 10 години преди 20 години.

Пон Юли 16, 2018 5:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489 ... 1194  Следваща