|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:41 pm
Някой пазарувал ли е от software-deals
| Автор |
Съобщение |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Някой пазарувал ли е от software-deals
За Европа е ОК. Даже после и ти можеш да продаваш... 
|
| Вто Юли 17, 2018 1:36 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
M$ обявяват за несъответстващо на лиценза дори качването на WIN на флашка. защото лиценза е "една ОС на един комп". дори ти налагат ограничения какъв хардуер можеш да подменяш с годините - хард, дъно, видео. да не говорим за лицензиите от типа "per core, per seat" и подобни.
=> win на виртуалка изначално няма как да е 'легален' от гледна точка на М$
---
имаше период,в който много натискаха да се въведат хардуерни средства за лицензиране на софтуери - серийни номера на процесорите, TPM модули, секюр UEFI и т.н. нещата позаглъхнаха, не съм следил каква е текущата мода. не вярвам обаче да са се отказали, просто чакат подходящия момент. а и се смени малко политиката на лицензиране, примерно офис365. годишна такса за облака. всичко куцо и сакато вече се обажда на кораба майка, най малкото. някои дори прехвърлят ключова функционалност към облака, така че ако нямаш нет+лиценз, гледаш само едни бутончета на екрана.
|
| Вто Юли 17, 2018 7:19 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Бизнес моделът фундаментално се промени от продаване на скъп хардуер и скъпи софтуерни лицензи към евтин хардуер и клиентски абонамент за услуга от чужд сървър. Общо взето това е резултат от навлизането най вече на мобилните технологии, като промяната все още не е приключила.
Едит: Разбира се това не е нищо ново - преди се наричаше терминал, клиент/сървър и т.н. - сега е таблет/телефон, облак и т.н.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юли 17, 2018 7:49 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
https://www.goodoffer24.com/Мисля че от калдата съм попадал на новини за тия - загледах 10-ките про за по 13 долара - на лаптопа на жената съм сложил някакъв нелегален и искам да го легализирам, но в момента има ultimate или enterprise - дали ще се навие да приеме ключ от про и да си стане про, или ще ме изобли да преинсталирам?
|
| Сря Юли 18, 2018 9:23 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Май преинсталация трябва. Поне от хоум на про си трябваше.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 18, 2018 10:14 pm |
|
|