|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:13 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Миналата седмица бях в тел авив, там наистина едно десет процента от населението се придвижва така. Но улиците и тротоарите им са в отлично състояние, това трябва да се има в предвид. Аз съм летял три пъти с моята заради малки камъни, просто колелата са миниатюрни, а и карам бързо. Но тя се задвижва с крачна сила и засега се разминавам само с псуване. Иначе гледам на Кавазаки електрическите, че са по 400€, но просто не виждам предимство. Моята е супер лека, сглобява се в компактна форма за секунди и си я взимам в метрото и по стълбите без проблеми. Хем малко фитнес, хем скоростта е перфектна. Това за което ми трябват 30 Мин пеша, с нея е макс 5. Електрическата не виждам какво може да подобри. За любопитните моделът е air flex на micro
|
| Сря Юли 18, 2018 3:37 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ми взели сме го за опитно зайче - първо го чакахме да купи да видим дали става за нещо - щото иначе едни 400 евра на вятъра  Сега чакаме да се развали времето или да мине зимата да видим дали ще се оплаква от нещо - в аксесуарите имало някакви каски дето ставали за дъжд 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Юли 18, 2018 5:11 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Взех на щерката micro - желязна е, издържа до 100кг т.е. теоретично мога и аз да я карам - но ми идва ниска, този твоят модел става ли за 1.90 ленив програмист с леко наднормено тегло?
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Юли 18, 2018 5:13 pm |
|
 |
|
HCL
|
Аз съм 1.80 и височината ми идва перфектно. С десет санта от горе може малко да те прегърби, но ако са ти дълги ръцете нямаш грижи  Пробвай в някой магазин. Иначе това с дъската го пишат 100, ама не е вярно. Аз за година и половин строших две, а съм 75кг. Сега я смених с твърда. Не е толкова ергономично, но 50е си е доста като за консуматив. Иначе си я карам и в офиса, че пътя до кухнята и кенефа е твърде дълъг за ленив хардуерист  Виждам че съм объркал горе, само флекс е, без air. Тоест с малки и твърди колела. По-малко удобна, но пък по-бърза. Air-а май идва малко по-висок заради гумите та може и да ти пасне.
|
| Сря Юли 18, 2018 7:54 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ъъъ, и колко декара са ви дупетата? 
|
| Сря Юли 18, 2018 10:48 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на задната седалка слагаш две детски столчета и караш пъпешите на детската градина в снега. те, разбира се, са безумно щастливи. виж, от кухнята до кенефа е добра дестинация  може и тригълник да се направи, до служебния диван.
|
| Чет Юли 19, 2018 6:01 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
|
| Чет Юли 19, 2018 11:36 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Едни налагат, други премахват... Търговската война е в разгара си, дано само не мине на друго ниво...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 20, 2018 8:11 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
И ще влезе в сила 8 години след подписването което не е ясно кога ще стане. Това по скоро е знак, може и никога да не се случи.
|
| Пет Юли 20, 2018 8:30 am |
|
 |
|
Цецо
|
Бе незнам, оня ден Маузер ми отказаха доставка на тривиални мрежови адаптери за 5V. Рестриктед били вече... Бах тая ракетна технология...
Не, че и друг път не са ми се случвали подобни чиновнически простотии, ама в светлината на последните Тръмпщини....
Лошото е, че Avnet купиха Farnell очевидно с идеята да унищожат европейския клон. Каталога им рязко се опразва. В момента Mouser са единствения сносен доставчик, който не се бави по митниците...
Ей ся чета, че Тръмпи се развилнял, щото Европа глоби Гугъла. А когато САЩ глобяваха VW, че и арестуваха... не рива.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Пет Юли 20, 2018 9:08 am, променена общо 1 път
|
| Пет Юли 20, 2018 8:33 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Абе не знам какво правият ама като гледам колко са ефективни са санкциите които налагат на Русия и май ще става каквото каже дребния - "Авангард", "Посейдон", "Сармат", "Буревестник", "Кинжал" и "Пересвет". Направо съм шокиран - това от хора които един чайник не може да направят като хората https://bg.rbth.com/science/327208-vide ... i-oruzhiya
|
| Пет Юли 20, 2018 8:39 am |
|
 |
|
Цецо
|
Не зачеквай тая тема, че ще стане пак мазало. 
|
| Пет Юли 20, 2018 8:41 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
хех.. че да почна производство?
|
| Пет Юли 20, 2018 9:31 am |
|
 |
|
Цецо
|
Те го те... Алтернативи бол, въпроса е, че вече са влезнали във документацията при нас. https://www.mouser.bg/ProductDetail/CUI ... YaCQ%3d%3dРакетна технология, супер иновативно. Бюрократи ... сър
|
| Пет Юли 20, 2018 10:21 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
няма проблеми, ще можеш да си ги внесеш през Русия или от Япония, за тях нямат "държавни регулации".
като се замисля, това може да е много добре за локалното ЕУ производство, да направят нещата даже 1000 пъти по зле, та да се сетят кухите лейки, простете зелки, в Брюксел, че не може всички да са търговци и мениджъри
|
| Пет Юли 20, 2018 10:35 am |
|
|