Отговори на тема  [ 307 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Следваща
какво става с електрониката 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: какво става с електрониката
изгоряха ми лампите на комаротрепачката. по-скоро се изсветиха. по каталог са 9000 часа, така че е нормално да заминат за 2-3 години.

за мое учудване в кварталната ламперерия (магазин за всякакви лампи) нямат нищо подобно.
държа лампата в ръка и търся в каталога на OSRAM. няма такава, а на лампата пише OSRAM...
звъня на баш-ефендито. след кратко "ъъъ... аааа... хммм.." ми предложи да ми звънне след малко.
звъни след половин час (евала на човека!) и ми дава SKU, което го няма на сайта им. да се обадя на еди-кой-си дистрибутор, той говорил с него, ще се навие да внесе 2 лампи.
в pdf-а на OSRAM за цялата фамилия такива лампи стои баш моя модел комаротрепачка, ама в табличките я няма точно този размер тръба.
виж, подобен модел (с друг цокъл), използван в ноктопластиката, се харчел съвсем добре.

едно време чакахме "внос от съюза". сега пак чакаме. от афропейския, американския или Бог знае какъв съюз :|

Съб Юли 28, 2018 9:51 am
Профил

ДедоБоре написа:
изгоряха ми лампите на комаротрепачката. по-скоро се изсветиха. по каталог са 9000 часа, така че е нормално да заминат за 2-3 години.

И как го разбра? Защото и аз имам една такава, работи /доказателство е дебелият слой налепени изтрепани комари/. Тя е единственото ми спасения иначе съм любимото лакомство на кварталните комари. Та още от сега треперя какво ще стане като си замине.

Съб Юли 28, 2018 4:36 pm
Профил
Аватар

ами първо намаля ентусиазъма на комарите да се лепят на лампата.
после взе да мига и накрая съвсем угасна. все пак е вършила някаква работа, защото от една седмица изглеждам като болен от морбили.
не искам да купувам нова, защото тази я 'хакнах' с още 2 звена на каскадата и трепе и по-малки фъркати. мрежата е малко едра и по-дребните си летяха през нея.

Съб Юли 28, 2018 5:23 pm
Профил
Аватар

Мдам, аз пък имам две древни Лидълски и им знам проблема: изгаря един резистор. Забравил съм ги от годиииини, но скоро ще ми трябват и ще видим.
Между другото на едната ламБа правих мод да свети малко по-силно и се оказа простотия - лови по-малко гадини.

Съб Юли 28, 2018 10:25 pm
Профил

Аз пък си отглеждам прилепчета... стана няколко години комар не може да припари до вкъщи ;-)

Нед Юли 29, 2018 10:32 am
Профил
Аватар

Това което се вижда на сайта като наличност са свободните количества, достъпни за продажба. За съжаление, както казах такава е ситуацията на пазара, че търсенето превишава предлагането. Какво да направим когато доставчиците ни дават срокове за след 2 мецеца или дори за следващата година?
Пазаруването напосоки от Китай също не е вариант защото именно в тези условия процъфтява предлагането на фалшификати.

Всички глобални дистрибутори го имат същия проблем - не е уникален за България или Комет.

Нед Юли 29, 2018 6:02 pm
Профил

miro_atc написа:
Аз пък си отглеждам прилепчета... стана няколко години комар не може да припари до вкъщи ;-)

Хм , я раздуй ква е сагата там? Баща ми разправя , време оно в Ирак май , имали във всяка стая по едно гущерче , ходило по тавана , и с дълъг език лепвало комарците край ламбата. :)

Пон Юли 30, 2018 10:00 am
Профил ICQ

mitko_el написа:
miro_atc написа:

Хм , я раздуй ква е сагата там? Баща ми разправя , време оно в Ирак май , имали във всяка стая по едно гущерче , ходило по тавана , и с дълъг език лепвало комарците край ламбата. :)

Хамелеонче требе да е туй?

Пон Юли 30, 2018 11:53 am
Профил WWW

Геконче ще да е по-скоро. Не им пука от гравитацията и в някои азиатски страни си обикалят свободно по стените и тавана и въобще няма ограничения от 1 бр. / стая :).

Пон Юли 30, 2018 9:44 pm
Профил

Да геконче, папат ама само с едно не знам дали ще минеш, ще преяде и ще стане мързеливо :)

Пон Юли 30, 2018 10:10 pm
Профил
Аватар

Сигурно си има чар в това да щъкат гущерчета из жилището :D, но в нашия апартамент няма да ми стигне валидола за половинката. :D Успешната ни анти-насекомна стратегия от последните години е алуминиева мрежа за прозорци с много ситен растер, дето не пуска почти никаква летяща гад, а в същото време не затъмнява много. Ако нещо летящо все пак се промъкне през някоя отворена врата, имаме малък домашен хищник за жива аларма :D :
Прикачени файлове:
Jeremy 2.jpg
Jeremy 2.jpg [ 79.4 KiB | Прегледано 4613 пъти ]
Недостатък на алармата е, че се катери и с ноктите къса мрежата тук-там, което сваля секюритито на периметъра, та може да се наложи подмяна на повреденото. В градинската секция на BAUHAUS материалът се продава на метър. Примерен модел:

> Комарна мрежа Tenax Mosquito, 1х50 м, сива, растер 1,2х1,2 мм

Пон Юли 30, 2018 11:17 pm
Профил
Аватар

Private написа:
...Ако нещо летящо все пак се промъкне през някоя отворена врата, имаме малък домашен хищник за жива аларма...

Подвеждаща реклама? :D
Тая аларма бачка само за мухи и евентуално някоя пеперуда. Срещу комари е безсилна.

Вто Юли 31, 2018 12:39 am
Профил
Аватар

При нас комари и без това не влизат заради ситния растер, а балкона ни е на 92 метра от коритото на Владайска река. Предполагам, че и общината има намеса в работата чрез периодичното пръскане на зелените площи.

Вто Юли 31, 2018 12:49 am
Профил

Такъв мухолов и аз имах, дори няколко, интересно беше като се надпреварваха кой да хвани хвъркатото. освен катеренето по пердета, се катерят където им падне и след тях разни неща биват привлечени от подлата гравитация.
Мрежата върши добра работа, и ние см с мрежи иняма проблемс гадини. То ние мрежите ги сложихме не за да не влизат гадини, а за да не излизат нашите гадини, че сме на първия етаж и единия ми котак няккави кучета му видяха сметката още на втория месец след като го донесохме в БГ, от тогава сме с мрежи на всички прозорци.

Вто Юли 31, 2018 9:49 am
Профил

Private написа:
....Успешната ни анти-насекомна стратегия от последните години е алуминиева мрежа за прозорци с много ситен растер, дето не пуска почти никаква летяща гад, а в същото време не затъмнява много.

Имам няколко котки, на които любимото занимание е да се катерят по мрежата. След неколкократните смени на алуминиевата, сложих поцинкована и проблемът изчезна. Много по-здрава е от алуминиевата а същевременно теловете са по-тънки и като така, почти не се вижда, че я има. Не е за пренебрегване и факта, че е почти 3 пъти по-евтина.

Вто Юли 31, 2018 11:49 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 307 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Следваща