|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:16 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
повечето стоки за внос в ЕС са максимално мито 15% ДДС е около 20. защо да не поиска И отмяна на ДДС в другите страни?
|
| Вто Юли 31, 2018 6:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, не мислех че това трябва да го обяснявам, но ще се пробвам - ДДС-то за всички е еднакво, т.е. няма разлика дали си вносител и произвеждаш в дадена страна, докато с митата се облагодетелствуват родните производителе, като се прави цената на вносните стоки умишлено по-висока. Така че ако ти искаш да внасяш в някаква страна ДДС-то въобще не те бърка, бъркат те митата.
|
| Вто Юли 31, 2018 9:22 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами аз го казах повече на шега, но ако се замислиш, това наистина е проблем при не-бързооборотни стоки. представи си каталожен търговец. в общия случай, за да сложи нещо в каталога, трябва да има поне една опаковка от нещото. да го е внесъл, да му е платил мита и ДДС (включително и ДДС на транспорта) и да чака някой са си купува по 1-2 бройки следващите години. ако ги продаде изобщо. междувременно схемата данъчен кредит не работи, или поне не напълно. примера за каталожния търговец ние най-ясно на нас, но това важи за всичко - от склад за метали, до резервни части и ... интел процесори (скоро ми обясняваха дертовете на търговията с процесори) в този смисъл digikey е много по-облагодетелствана от комет, например поне го нямат това ДДС на склада, не са платили и мита. тях си ги плаща клиента и той си троши главата по митници. да не говорим, че за щатска компания е далеч по-лесно да си уреди консигнация с друга щатска компания. та в този пример, ако комет някой ден иска да стане голям колкото digikey, трябва да извади едно минимум 35% повече кинти от тях. и сега си представи бъцката и дончо да удрят по масата: "за да е честна търговията, искам да премахнеш ДДС-то!", "ти си ми по-голям началник от големите началници, ама не мога да премахна ДДС-то заради тях. ще трябва ти да го въведеш при вас, че да е честна търговийката" има хиляди други неща, които са в пъти по-затрудняващи търговията от някакви си мита. но е сложно за разбиране, често е свързано и с национални особености. има разни безмитни зони, има и временни вносове, ама си остава сложно. пък и при вас дочувам, че не всичко е цветя и рози с износа. последните години спедитори, с които съм работил от преди 10-15 години, започнаха да отказват износ, защото не им се занимавало с документацията. та въпроса с 'честната' търговия не е прост. във всеки случай ми се вижда смешно да се решава от трибуната на някое партийно събрание или пък с постове в туитъра. и далеч надхвърля интелектуалните възможности на политическия 'елит', дори събран накуп по целия свят.
|
| Вто Юли 31, 2018 10:29 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Сега спор няма че методите на Тръмпи са малко странни, но за сега поне в неговите очи работят, защото подкрепата сред електората му расте, а него едва ли го интерисиват други неща  . А сравнението между Комет и Диджикий не е много коректно, защото ако и двете трябва да внасят в БГ и двете трябва да плащат едно и също. Предимството на Диджикий е че има достъп до по-евтини пари и че най-вероятно е на светлинни години пред Комет относно това как се прави бизнес (да не се засягат сега кометаджиите  )
|
| Вто Юли 31, 2018 11:02 pm |
|
 |
|
fred
|
http://avidreaders.ru/download/germaniy ... html?f=fb2"Самоликвидацията на Германия". Книгата на Тило Сарацин в която той разглежда демографската криза на Германия /фактически на Европа/ и предлага решаването и със собствените сили, не чрез внос на чужди на европейската цивилизация "бежанци". Заради последното той беше свален от заеманите високи постове в партийната и държавна власт. Търсех я от доста време в превод на руски понеже немският език практически не го знам /въпреки че съм го учил/.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Сря Авг 01, 2018 12:17 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Някой хора не могат да приемат глобализацията, ама това е бъдещето. Едно време държавите и границите са съществували, защото придвижването е било бавно и скъпо, комуникацията между отдалечени точки също.
В днешно време стигаш до срещуположния край на света за половин ден. Пазаруваш стоки от срещуположния край на света без проблем. Комуникираш в реално време със тоя срещуположен край. Ще спреш миграцията / емиграцията / имиграцията - да бе, ама на кукуво лято.
Свиквайте. Цветнокожи, разнорелигиозни... ще ги гледате все повече около вас.
Погледнете повечето фантасти какво са писали за бъдещето на планетата. Ако не се затрие, то ще се глобализира до единно управление и един език. Ще има бедни и богати региони, но решенията ще се взимат централизирано на едно място (то не че сега не е почти така). А фантастите както знаем са добри пророци.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Авг 01, 2018 8:48 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
|
| Сря Авг 01, 2018 9:02 am |
|
 |
|
HCL
|
Сарацин е едно леке дето се опитваше да обясни, че турците за нищо не ставали щото се били ебали помежду си твърде дълго време и генофонда им се бил скапал. Като му обърнеш внимание, че когато те са ебали половин източна Европа, за голямо нейно съжаление, в Германия не са допускали брак между селата и гледата като тъпо говедо. Нещо като нашия фотограф. Ама какво очакваш от човек без минимална, професионала реализация. Като изключим кинтите които направи с въпросния тефтер.
|
| Сря Авг 01, 2018 3:41 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
 |  |  |  | Цитат: > Поради нисък социален рейтинг ограничиха пътуванията на милиони китайциHиcĸият coциaлeн peйтинг cтaнa пpичинa зa oтмянaтa нa 4,25 милиoнa пътyвaния cъc cĸopocтeн влaĸ и 11,14 милиoнa пoлeтa cъc caмoлeт. Tecтoвeтe нa eлeĸтpoннaтa cиcтeмa зa coциaлeн peйтинг нa Kитaй зaпoчнaxa пpeз 2010 гoдинa. Kъм 2014 гoдинa нoвaтa cиcтeмa cтaнa мacoвa. Cпaзвaщитe зaĸoнa и блaгoнaдeждни ĸитaйци c виcoĸ пoĸaзaтeл нa peйтингa, пoлyчaвaт peдицa пpивилeгии. Haпpимep дa пoлyчaт xyбaвa paбoтa, пpиopитeт пpи oбcлyжвaнeтo в дъpжaвнитe yчpeждeния, пoлyчaвaнe нa изгoдни ĸpeдити и дpyги. B cъщoтo вpeмe, нapyшeниятa нa Зaĸoнa зa движeниe пo пътищaтa, ĸpитиĸyвaнeтo нa влacттa в coциaлнитe мpeжи, тpoлингa и нaпиcaнитe oт cъceдитe дoнocи oĸaзвaт нeгaтивнo влияниe въpxy тoзи ĸитaйcĸи coциaлeн peйтинг. Имa и мнoгo дpyги фaĸтopи, ĸoитo нaмaлявaт тoчĸитe нa eлeĸтpoнния peйтинг – пyшeнe нa зaбpaнeни зa пyшeнe мecтa, нeиcĸpeнo извинeниe и дopи oтĸaз зa зaĸyпyвaнe нa мecтни cтoĸи. Toвa диpeĸтнo ce oтpaзявa въpxy бaзoвитe гpaждaнcĸи пpaвa, ĸaтo нaпpимep бъpз и yдoбeн тpaнcпopт, пoлyчaвaнe нa ĸpeдити и дpyги. Зaщитницитe нa чoвeшĸи пpaвa cчeтoxa идeятa зa coциaлния peйтинг зa въплъщeниe нa eднa cтpaшнa aнтиyтoпия. Ho ĸитaйcĸoтo пpaвитeлcтвo ce гopдee c нeя и oтчитa пoлoжитeлнитe peзyлтaти в мeдиитe. Kъм 2020 гoдинa coциaлният peйтинг тpябвa дa oбxвaнe 1,4 милиapдa ĸитaйcĸи житeли. |  |  |  |  |
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Авг 05, 2018 4:00 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Авг 06, 2018 6:43 pm |
|
 |
|
fred
|
Има много статии които прогнозират /доста злорадо/ крах на Мъск на автомобилният пазар. За разнообразие един финансов анализ който е на обратното мнение. https://habr.com/post/419341/
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Авг 06, 2018 8:21 pm |
|
 |
|
fred
|
https://habr.com/company/pochtoy/blog/419515/Как «безбрендовый» стартап получил $240 млн, чтобы победить Amazon Винаги съм се учудвал как тези хора буквално от нищото успяват да правят пари. Признавам си, че аз съм с тотално деформирано инженерно мислене, знам как да решавам инженерни проблеми но опре ли до бизнес съм кръгла нула, направо ми блокира мисленето. Просто си трябва друг тип хора и мислене. И други мащаби.
|
| Вто Авг 07, 2018 4:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Мъск заявява как планира да преструктурира Тесла в частна компания и мигновено акциите отиват в небесата и вдички дето го чакат да фалира и шортват акциите издухаха мощно супата 
|
| Сря Авг 08, 2018 4:18 am |
|
 |
|
fred
|
И аз го прочетох. Обаче откъде ще намери $72 милиарда си остава загадка за мен. Но както казах съм безкрайно далеч от всички тези трикове, може и да е възможно.
|
| Сря Авг 08, 2018 5:38 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе всеоще е рано да се каже, може накрая тяхната супа да се окаже най-студена а а другите тепърва да започват да духат.
|
| Сря Авг 08, 2018 8:07 am |
|
|