|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:12 am
какво става с електрониката
| Автор |
Съобщение |
|
Private
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
 Re: какво става с електрониката
Имаш ли някакъв ориентир къде и под какво име се продава? Аз намерих тази от BAUHAUS и не съм търсил друга, та като нищо може да съм се прецакал заради това. Алуминиевата у нас като я гледам, няма нужда от антикорозионно покритие, докато поцинкованата вероятно отдолу ще е стоманена. Ще ми е интересно дали ще докара същия или по-фин растер, както и не по-лоша светлинна пропускливост от настоящата.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Юли 31, 2018 12:02 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
https://www.zavsekisezon.bg/index.php?r ... =69_34_221Сложил съм я преди повече от година. Няма признаци за корозия. Светлопропускливостта и е значително по-голяма от тази на алуминиевата. Трябва да се вгледам за да я видя, за разлика от алуминиевата.
|
| Вто Юли 31, 2018 12:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
То има и от неръждавейка бе, много е фина. Тук не знам, но в гръчко сложих такава след като ни нападнаха плъховете и не я прегризаха докато ги изтровя.
|
| Вто Юли 31, 2018 12:50 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Имаше някакви юнаци от пловдивско, с голям избор на неръждаеми мрежи, като дебелина на телта и растер. Нямам спомен цената да е била стресираща.
|
| Вто Юли 31, 2018 2:29 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Благодаря, на следващата смяна ще пробвам как е. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Юли 31, 2018 6:58 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Аз пък търся мрежа 2 м ширина, за балкона .  , ама не намирам никъде.
|
| Сря Авг 01, 2018 9:20 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
При дограмаджиите може и да има - вкъщи на единия джам е около метър и половина. Ако не - ще ти скалъпят няк'ва рамка. То и без това големият размер иска укрепване.
|
| Чет Авг 02, 2018 1:52 am |
|
 |
|
stefan63
|
без рамка.
|
| Чет Авг 02, 2018 6:53 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Преди няколко дена тъкмо да се включа в темата и стана нещо и не можах... ...а сега гледам след 5 та странца се обсъжда мрежа против комари .... Нищо лошо .... ама ще се опитам да се върнем на електрониката... По отношение на частите – от това дето виждам и разговори с фирмите – и там счетоводителите взимат превес . Вече стриктно се прилага принципа- няма кои да купи много броки – няма да го правим. Пресен пример- миналата седмица говоря с Експерия – бившето Филипс за дискретни чаркалаци.Ония ми вика- ти вика с твоите 6 милиона диода на година си дребна риба..... ние вика сме се договорили с Бош за е тия диоди –ония ще купят 300 мил та ако ти вършат работа ,ще те включим. Говорих преди няколко месеца със ST – знам ги че така и така правят развои на един чип – викам им- ще ви дам инфо как да преработите няки неща за да може да си напишете в даташита че покривате Automotive Safety Integrity Level - ASIL D e наи горното – ония пак ме отсвириха щото съм нямал броики – а ми трябват ми около 1 000 000 на година. Имам друг проект дето са само 25 000 на година –демек към 125-150к бруто за цялото производство – мъка отвсякъде да се намерят части за него . Аз взех да се базикам с клиентите че ще стане като по соц време- вилзаш в магазина и там има само 2 вида салам- ако ти харесва -купуваш ,ако не довиждане....  та и ние - предлагаме 2-3 броя устроиства - ако ти оттърва -ОК,ако не-- е от там се излиза. 
|
| Вто Авг 07, 2018 1:38 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
т.е. веселбата ще се задълбочава?
при плановата икономика нямаше банани, ама имаше работа за всички. при пазарната има всякакви банани, ама няма работа или пък няма работници. все някакъв дефицит има. при плановата икономика нямаше пари, но незнайно как всички се сдобиха със собствени жилища, понякога и по едно за децата, че и вили си построиха немалко хора. верно, ако не беше в 'плана' много трудно ставаха нещата, но все пак ставаха 'на черно'. аз много трудно намерих тухли четворки, работеха ми виетнамци, всеки кубик бетон беше баси клизмата. ама къщата я има.
идеята на плановата икономика беше да се произвежда толкова, колкото има нужда. добра идея да се разходват ресурсите оптимално. счетоводителите/планьорите обаче оплескваха всичко. в пазарната икономика 'пазара регулира всичко'. наивно оптимистична идея, която изглежда фантастично, ако си седиш в кабинета на 50-тия етаж и бълваш макроикономически теории. ако си собственик на завод хуйнята с намирането на материали, оборотни средства, персонал не спира само докато произведеш стоката. после хукваш по панаири да търсиш бунаци да им я продадеш. и като ти дойде счетито в кабинета и те светне, че си на червено трета година, а борсовия надзорник ти казва 'ако нямаш растеж си мъртъв', ти иде да вземеш секретарката, да се качиш на яхтата и да отплуваш към поредната нова земя.
в пазарната икономика, ако си облъчен, значи си лъчезарен. в пазарната, ако те облъчат, са виновни руснаците. аз телевизия и тогава, и сега не гледам. но от гама-облъчването няма отърване. раздаваха ни сини гащеризони с оранжеви ризи (стандартно работно облекло на работник в цех) и жизнерадостно манифестирахме под изотопния дъжд. преди беше в името на социализъма, сега - в името на декорацията/евро-атлантическите ценности. от думичката 'манифест' вече ни настръхва косата, особено ако е свързано с митницата.
счетоводителите където се намесят в производството - трева не никне вече. буквално. аз съм боядисвал борчета със зелена боя, защото изписаните бяха увяхнали, а за нови нямаше планирани пари. спираме еди-какво-си, защото нямаме печалба. закриваме производството при нас, защото в Китай е по-евтино. няма да поддържаме моравата пред офиса, защото не носи приходи. инженерите по поддръжката ни излизат твърде скъпо, ще я преместим към кол-център в Индия. принципно верни неща, но един ден се оказва, че вече не произвеждаш нищо, нямаш нищо твое и трябва или да се виртуализираш (като фейса) или да хлопнеш кепенците. наблюдаваните в последните години сливания на вече гиганти просто е панически ход на финансистите от високо ниво да изкарат пари от въздуха и да удължат още малко агонията.
в днешно време ножицата между голям и малък е много широко отворена - или правиш милиарди, или не можеш да вържеш двата края. скоро излезе някакво обобщение за България, че 75% от фирмите са само съдружниците, т.е. или не можеш да се уволниш (сам), или не можеш да си позволиш да наемеш персонал. на големите пък не им достига персонал с хиляди. в Германия преди време отмениха изискването за 'майсторско свидетелство' за изпълнение на занаят. и електричари, водопроводчици и подобни нарастнали 400% за 5 години, при това само легалните. сега искат да върнат тази регулация - електричара поне формално да е минал някаква квалификационна степен.
|
| Вто Авг 07, 2018 9:04 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ами значи да се отказваме от електрониката, явно глад за малки неща (под няколко милиона бройки) няма...
Хлебарство, риболов, сладкарство... или да влезем в парламента, та поне да пием бири всеки ден
|
| Вто Авг 07, 2018 10:06 am |
|
 |
|
fred
|
Има и то голям. Като човек седящ на два стола /професията + хоби електроника+компютри/ мога да ти кажа поне двадесетина неща които могат да се направят и то лесно за професионалисти. Всяко от тях новост че дори в световен мащаб само че българският пазар е 50-100 бройки. Проблемът е, че от малките серии не можеш да си изкараш прехраната. И че хората свикнаха на китайското евтино, с прототипа няма да избиеш дори 1% от това което си хвърлил като труд и време да го направиш, с дребната серия не можеш да си върнеш разходите а скъпо няма да купят. Или ако ще го купят ще е от стара известна фирма, за всеки случай. Тогава са готови да дават пъти над твоята цена макар че са разработки от миналият век. Отделно, че в електрониката невероятно лесно се копират идеи и разработки а каква епопея е само патентоването. Може би решението е някакво финансиране на стартъпи с ясното съзнание, че от 100 само един ще успее но тогава пък веднага ще го налазят мераклии да "усвояват", хора с връзки ще излапат всичко и пак няма да стигне до истинските. С ясното съзнание за бутикова ниша в световният пазар а знаете колко трудно се пробива там и колко струва. И стоим така на двата бряга на реката, хората с идеи и клиента който има полза от тях и не можем да намерим брод.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Авг 07, 2018 2:39 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да знаете, че и в БГ мама няма толкова циврене.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Авг 07, 2018 4:08 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
че кой циври - аз давам смислени предложения, ако на някой вече му е дотегнало днес ми е първи работен ден след ваканцията, и вече знам какво ще правя следващата година. друг въпрос колко смисъл има в чукането на едни и същи камъни, дори и да носят прехрана но...човек никога не може да е 100% сигурен, особено в тия интересни времена (те пък кога ли са били без-интересни)
|
| Вто Авг 07, 2018 4:34 pm |
|
 |
|
stefan63
|
И в Детройт успяват ли да ти разберат шегата? Та дилемите с чарковете много мязат на проблемите с намиране на мрежа за комари ....
|
| Вто Авг 07, 2018 5:53 pm |
|
|