Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Машина за пакетиране на ядки 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Машина за пакетиране на ядки
Някой има ли познания в материята да сподели - производители, пазари, особености, ремонт при покупка на употребявани и т.н.

Чет Авг 09, 2018 1:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Машина за пакетиране на ядки
Май намерих каквото ми трябваше. Производителят се намира до Русе и предлага модуларни решения. На който му е интересно:

https://www.youtube.com/user/ukehlibar

http://unionkehlibar.bg/index.htm

Чет Авг 09, 2018 6:32 pm
Профил WWW
Аватар

HCL написа:
Май намерих каквото ми трябваше. Производителят се намира до Русе и предлага модуларни решения. На който му е интересно:

https://www.youtube.com/user/ukehlibar

http://unionkehlibar.bg/index.htm

Пиши ме и мен за три :lol:
Не, сериозно - полезно е да се знае къде има такива. А колко струват ориентировъчно?

Чет Авг 09, 2018 6:58 pm
Профил

Баси темата :P
Погледни и тука -
http://www.kt-pack.com/index.php?option ... Itemid=470

Виждал съм роботизирана линия за чували ,5-40 кг, напълно БГ, мисля Ст.Загора или Сливен.
От тия горните съм виждал линия за пакетчета семки. Голямата галимация/сложнотия е формирането на пакетчето от руло филм.

В Youtube вероятно ще намериш доста рекламни филмчета - полезно ще ти е при разговорите - какво предлагате, какви скорости и т.н. Вероятно неръждавейката ще е доста, това в Грмания е скъпо - тук по-евтино, в Китай също - та може да има компромис- производителност/цена. Преди години ходих в Рудозем- някакво бъркало за паста за зъби - електрониката БГ, от нас някакви везни, неръждавейките от Китай.

Чет Авг 09, 2018 8:39 pm
Профил
Аватар

:D и аз се изкефих. Един приятел ме пита, но освен да вдигна рамене не знаех друго. А са си интересни проблемите с които се сблъскват - мултипликация на линиите, детектори на метал...

Пуснах им една заявка за цена, като отговорят ще споделя диапазона.

А бъркало за паста за зъби и аз бях гледал навремето в Дрезден. Много се гордееха, че са взели нов модел и структурата на частиците им била по-малка, а аз глупакът си миех зъбите със сол...

Каквото и да си говорим индустриалната машинария и електроника са най-итнересни от инженерна гледна точка. Консумера с твърде много оптимизации откъм цена, научно-измервателната с твърде много оптимизации откъм перформънс. Индустриалната е нещо като златна среда :)

Чет Авг 09, 2018 9:14 pm
Профил WWW

Вертикалните опъковачни машини са с проста конструкция и автоматика. Затова има много производители, често и гаражни, които дърпат цената надолу. Типично евтините са около 10000 лева, като се пести от всичко.
За хранителновкусовата неръждаемата стомана е задължителна. Не съм се сблъсквал често с тоя сорт машинки, но все пак мога да кажа, че типични проблеми за тях са свързани с нагревателите за лепенето, особено ако са подвижни (въртящи). Задължително терморегулаторът трябва да е хубав, но както знаем само това не е достатъчно. Трябва и ПИД-константите да са настроени. Често железарите си нямат понятие от това, потребителите още повече и съответно проблемите са налице - 5 минути машината лепи добре , а следващите 5 - прогаря или не залепва. Много често с лепенето се формира и надписът с датата на производство (годност). Това не е за пренебрегване, макар и надписът често да е нечетлив. Плюещият принтер също е една купчина пари и немалко грижи.
Друг проблем може да е свързан с пневматиката, ако и да няма много цилиндри. Пневмоподготвящата група е задължителна - с кондензоотделител и омаслител. Иначе потребителят ще се види в чудо от смяна на цилиндри.
За ядки , особено ако са скъпи, мисля, че машината трябва да е с тегловен дозатор. Това ще я оскъпи.
За Рубела-та (Рудозем) мога да кажа преди всичко хубави неща, като предприятие. Много добре се развива, особено производството на зъбни пасти. Опаковачните машини са габровски и са много добре измислени. Износът последните години на зъбни пасти от Рубела нарастна десетки пъти.

Чет Авг 09, 2018 9:52 pm
Профил
Аватар

Благодаря sthx, много подробно и полезно разяснение

Чет Авг 09, 2018 11:22 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

sthx написа:
За Рубела-та (Рудозем) мога да кажа преди всичко хубави неща, като предприятие. Много добре се развива, особено производството на зъбни пасти. Опаковачните машини са габровски и са много добре измислени. Износът последните години на зъбни пасти от Рубела нарастна десетки пъти.

Да фирмата се развива , а горкия работник си тъпче на едно място :(

Чет Авг 09, 2018 11:49 pm
Профил

Заплатите наистина са малки, отношението на ръководителите към работниците също търпят критика, но това е друга тема...

Пет Авг 10, 2018 8:20 am
Профил

sthx написа:
Опаковачните машини са габровски и са много добре измислени.

С тези габровски машинки се опакова пастата за зъби на много места:

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/ ... a_pazar_s/

Пет Авг 10, 2018 9:36 am
Профил
Аватар

Интересно, също така интересно че само 4-5 машини има в БГ

Пет Авг 10, 2018 9:44 am
Профил
Аватар

Найстина интересно интервю и дава материал за добър case study:

"патентът за машината е поделен между него, инж. Алок Джоши и инж. Амит Кумар"

"започнахме доставка за един от световните лидери - Uniliver. Вече всички ни знаят като основен доставчик на тази фирма и де факто се възползваме и от тяхната репутация"

"Самите ние имаме и производство в Китай, но там не излиза по-евтино от България"

"Неговият патент е защитен на основните пазари на дружеството, където се ползват услугите на адвокати срещу опитите за имитации."

"Ние спестяваме цели производствени процеси и най-вече време: няма нужда, след като са произведени тубичките, да се складират някъде, да се опаковат в кашони и да се транспортират."

"Ние разработихме специална технология за напитки - машина, която прави като алуминиевите кенове, но от фолио. Немците правят материала, ние - машината"

"близо 20% от детайлите, влагани в машините, се изработват от местни фабрики"

Пет Авг 10, 2018 12:22 pm
Профил WWW

Да, това е друг добър пример за добре развиваща се българска фабрика. Само ще добавя, че е имало няколко предложения от големите и световни конкуренти , да я купят, но са получавали отказ. Все пак и СТС не са случайни. Габровци знаят как се е пръкнала.
Атрактивен в машината е въртящият се български контролер. Как не му се завива свят - не зная. :D Може и някой колега от форума да го е правил. Поздравления!

Пет Авг 10, 2018 12:30 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Значи тази машина за пакетиране на паста за зъби, става за ядки.
Просто ядките трявва да са с консистенция на паста за зъби :)
За неГабровци ще може ли да чуем как се е появил холдингът? В друга тема.

Пет Авг 10, 2018 3:37 pm
Профил
Аватар

Бах я в машината за паста за зъби, ако не може да се справи с ядки, та трябва да ги превеждам в конзистенция на паста за зъби. Сигурно е номер да ми продадът още една машина за пастиране на ядки - капиталисти, кво очакваш.

Пет Авг 10, 2018 8:19 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща