питане за една поялна станция
Здравейте, нов съм във форума, но не и в занаята, макар да съм се занимавал през годините с какво ли не, свързано с електроника, енергетика, компютърни системи и т.н.
В първия си пост обещах да пиша рядко, но ето че днес вече навъртам трето мнение, дано не подразня хората тук с нещо, защото ми се струвате различни от останалите български форуми, където на заяждането се дава приоритет пред обсъждането на идеи по същесво и дискусия по същество.
На въпроса - имам една поялна станция, произведена от българска фирма Vetor. Намираше се някъде на 7-ми километър в София, някое от помещенията на ЗИТ доколкото си спомням.
Поялната станция работеше отлично (малко загряваше дръжката, но не прекалено), с човки, съвместими с велерските, но това беше преди около 20 години. Конструктивно предния пластмасов панел не беше добре закрепен, счупиха му се ушите и взех нов, да го сменям, но не го оставих на фирмата да го сменят, понеже бързах, а в крайна сметка така и не го смених, но пък изпогубих частите, които бяха закрепени на панела - ключе за превключване на индикация между измерена и зададена температура, потенциометър за задаване на температурата, може да е имало и още нещо не помня. Това стана понеже панелът не беше съвсем готов, а трябваше да му се изрязва отвор за дисплея.
И сега ми се ще да го възстановя, но не знам кое къде е било вързано. Опитах се да се свържа с производителя, случайно го намерих на имейл, Венев се казва, но човекът каза, че фирмата му е фалирала, а той не пази документация и не може да ми помогне.
За да се ориентирате за коя поялна станция става въпрос, ето снимка -
http://sofspravka.com/db/htmls/11300073 ... a_ceni.pdfМоля ако някой може да помогне с информация, или най-добре ако някой има такъв поялник и е съгласен да го отвори и да каже или да снима кое къде е вързано на платката. Дисплея май беше ясен, как се връзва, но ще съм благодарен за всяка информация.
Edit: Не съм сигурен, че тук трябваше да пусна темата, но от другите раздели на форума не можах да определя подходящ, и затова реших, че тук няма да е грешно.
Ако смятате, че има по-подходящ раздел за подобно питане, моля кажете. Или направо преместете темата там.