|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:07 am
Търся схема на Датчик за влажност - ЗАПЛАЩАНЕ
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
Разбира се, че не става дума за 4-5 дена, все пак диапазона м/у 5 и 30 дава свобода за маневри.
Ще споделя едно впечатление и ще се радвам да чуя коментарите ви. Разказаха ми как един колега приема порьчка за 10 работни дни, която като цяло предвижда поне месец работа и я изпьлнява за 7, при това сам. Справил се е благодарение на факта, че това му е втория подобен проект и по-голямата част от работата вече е била свьршена. Остава напасването и прототипа. Като се замисли човек, един уред за измерване на температура с Ethernet модул и опция за викане на данните по SNMP звучи като солидно количество работа. Но ако вече си завьршил подобни проекти нещата изглеждат по-благоприятно.
В такьв случай методьт за оформяне на цената на проекта на базата средна работна заплата в бранша на работен ден * брой дни необходими за реализацията му изглежда неефективен. Дори напротив, за по-бьрза порьчка (но завьршена и качествена) би трябвало да се вземат повече пари, или това ти пише точки кьм графата имидж.
|
| Пон Апр 17, 2006 10:33 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
пак го обърнахте на говориля
а човека с камбаната се умълча, гледа сеир май
|
| Пон Апр 17, 2006 10:59 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
HCL още нямаш опит. Винаги трябва да си даваш аванс в сроковете. Често излизат непредвидени неприятности. Дори трябва да се съобразяваш с това че през време на проекта може да те тръшне някои грип и ей така да ти отидат 3-4 дни на вятъра. А и често преценката за времето което ще ти глътне някоя работа е доста неточна. Ето аз в момента вече 2ри месец се тровя с нещо дето по предварителната ми оценка трябваше да ми глътне 10 тина дни. Ако нямаш наистина много опит с точно това което ще правиш вероятноста от такава изненада е голяма.
А офертата на relsys си е добре балансирана.
Но имам някакво чуство че клиента няма такива виждания за цената. Иначе аз имам реализиран вече доста подобен проект но като му гледам постовете на поръчителя нямам абсолютно никакво усещане че е сериозен човек и не съм се включил с оферта.
Но с сигурност цената ми щеше да е около тая на relsys и сроковете нямаше да са забележимо по малки.
|
| Пон Апр 17, 2006 11:00 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Ето, че вече сме европейци!!
Само "тъпите" американци си публикуват цените в мрежата.
В Европа цената е дълбока тайна, и ще ти я кажат, само след като си кажеш и майчиното мляко - кой си, ккакво ще правиш, за кого, и т.н.
А пък наивните американци - това предлагам, за толкова пори, и точка. Нема красота в цялата работа - как да стане надлъгването така!!
|
| Пон Апр 17, 2006 11:00 am |
|
 |
|
HCL
|
Никола предполагам си прав, ДедоБоре сьщо. За мен темата беше интересна в началото, а дискусията в края вече е била водена и май не и мястото тук. Аз считам поста за приключен.
|
| Пон Апр 17, 2006 11:16 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Edit: изтрито от мен
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Пон Апр 17, 2006 6:11 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Апр 17, 2006 4:51 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
кво 10?
кво колко?
за какво се дъвчете?
решението е на клиента. как ще се презентира човек си е негова работа. и колко ще иска - пак.
|
| Пон Апр 17, 2006 5:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Прав си, взимам си бележка. Не ми е работа да ви уча на маркетинг
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 17, 2006 6:13 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Защо?
За мене пък офтопиците бяха интересната част.
Врно че не е хубаво да се разводняват темите но който следи редовно мненията (аз например) научава много
точно от романтичните извивки.
|
| Вто Апр 18, 2006 9:22 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Колега, не ме е яд. Даже бих се гордял, ако се осъществи тази сделка. Това ще бъде едно добро
комерсиално начало в този форум. Предполагам, че и останалите колеги мислят така.
Аз нямам намерение дори да прочета заданието - имам си други задачи и не мога да поема нищо
допълнително, независимо от цената.
Молбата ми е само да драснеш 2 реда - стана / не стана....
Успех ти желая - дано стане!
|
| Сря Апр 19, 2006 7:20 pm |
|
|