|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:56 pm
какво става с електрониката
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: какво става с електрониката
може, и обикновенно е регистриран, но и дистрибуторите са бавни и често нямат и буферен склад а някой път пазара е по-бърз затова и Фарнел, и Диги и другите ги има, иначе да бяха зачезнали отдавна затова и ги има и hard_to_find
няма особена логика в това да се плащат двойни и тройни цени, но явно все още се случва
не може в моузер да са поръчани 250к и значи има още 1-2мил. или повече по-стандартни канали, просто опашката е дълга
както и да е Цецо ще каже повече, хайде лека събота и неделя
|
| Пет Окт 05, 2018 4:34 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Ами след като е регистриран при дистрибутор, това вече е отговорност на дистрибутора. Каталожната търговия не стига че винаги е на по-висока цена а и няма гаранция че компонентът ще го има в момента когато е нужен.
|
| Пет Окт 05, 2018 5:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Груби, нали не си мислиш че не можем да браузване из диджикий и маузер  ? Проблема е, че това е уникален ключ и за да го сменим с друг трябва да преработим всички платки щото пак повтарям - няма дроп ин риплейсмънт.
|
| Пет Окт 05, 2018 8:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
А ако го смените не минавате ли и тестове някакви пак, най-малкото е някаква бюрократщина.
|
| Съб Окт 06, 2018 1:21 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Почти всички военни изделия ще трябва да минат някакъв тест. Въобще цялата галимация може да струва няколко милиона долара ако тия не се осъзнаят навреме и да намерят някакво решение на проблема. Иначе вчера се върнах от Хонг Конг и вече съм на мнение, че това дето Тръмпи прави за търговията е на 100% правилно. На жълтурите когато и да им дръпнем шалтера с търговията все ще е късно. Тия само за последните 5 години какво са направили от Хонг Конг просто не е истина. Ако зависи от мен повече крака ми няма да стъпи в тая кочина там - правилно е казал човека за шит хол кънтри  . Само мога да си представя какво е в другите им градове. Който някога си е мислил, че тия могат да минат щатите и да станат глобална сила е бил яко в грешка.
|
| Съб Окт 06, 2018 3:33 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не знам за хон конг ама колкото и да мисля все ми се струва че Шанхай отдавна е задминал и европейските и американските градове, ама то всеки гледа каквото му е интересно.
|
| Съб Окт 06, 2018 6:07 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
е най-сетне фарнелл си го призна MLCC няма да има за копърките https://uk.farnell.com/survive-mlcc-sho ... 91018-Mlcc
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 09, 2018 2:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Фарнел след продажбата така си ебаха мамата, че незнам, кой още ги ползва...
В интерес на истината нещата се промениха - кондензатори вече има, просто цените са високи. Което е все пак по-добрия вариант, преди два месеца беше чист комунизъм - празни рафтове.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 09, 2018 3:57 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е като ги има цената си е жива спекула. Едва ли производствената цена е скочила 100 пъти. А тва дето фарнел са го писали си е егати глупостта - нямаме MLCC - слагайте танталови. Е да де ама като цъкнеш Shop и най-малкия е 470nF - аз какво да го правя - да го режа на 5 ли че да станат 5 по 100nF...
|
| Сря Окт 10, 2018 8:52 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Всяка търговия е спекула, другото са морални критерии, които не подлежат на точно измерване  В интерес на истината, гледам и цени директно от производител, също нараснаха в пъти за дребни количества (10к - 1м) в последните 6 месеца. При търговците 100 пъти не са скочили цените, в общия случай поскъпването е 5-10 пъти. Ама както казах, за мен подоби "кризи" са добри, защото водят до отрезвяване на пазара.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 10, 2018 10:20 am |
|
 |
|
nik
|
тръмпи вдига стабилно данъците, под предтекст уж че било сакнции срещу жълтурите, а някои хора още вярват че това е добре е, може да не е много зле за военните щото там търговията си върви, леко насила, но върви друг е въпроса обаче как ще се отрази в дългосрочен план на джоба на средно статистическия човек, който ще трябва да купува същите неща вече с 20% по скъпо, пак от китай, щото алтернатива няма, няма и да има, но вече 20% отиват за тръмпи, или 25 беше? не помня... не знам колко са производствените разходи за една дънна платка да речем, ама силно се съмнявам че тия 20% ще подпомогнат местното производство на дънни платки за пц-та или ай-грамофони на американска земя. то има ли такова въобще?
|
| Сря Окт 17, 2018 1:22 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Нищо не се е вдигнало с 20% или 25% - споко.
|
| Сря Окт 17, 2018 2:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не е като да не се е вдигнало, но за сега май не засяга крайния потребител, не малко САЩ доставчици вдигнаха цените, някои според мен без повод. Другото което става е пренасочване от Китай към Мексико, доставчика ми на кабелни форми вече мести част от китайското производство към мексико,отигинално са американци. Ефекта за крайният потребител предстои според мен, много зависи дали ще влезе в сила и следващият пакет мита. Това с Индия също може да повлияе.
|
| Сря Окт 17, 2018 8:07 pm |
|
 |
|
nik
|
винаги го отнася крайния потребител, за съжаление с тези панически действия ще има още грешки и последствия а в крайна сметка не вярвам да умрат китайците от глад, бизнеса ще си продължи, внос от мексико произведно в китай  най вероятно няколко хамерикански компании ще прибират разликата с разни "вносни схеми", даже не вярвам много мито да влезе в бюджета
|
| Чет Окт 18, 2018 1:48 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе китайците са се притеснили не малко, ама то и тяхното не е лесно, не може току така да поддават. За момента нещата са притеснителни, много големи ODM се чудят до къде ще се стигне и дали Тръмп няма да изкара и втори мандат. Производство не се мести за месец, е тая фирма дето ми прави кабелните форми, основния доставчик на HP за захранващи кабели, естествено всичко се прави в китай, вече планират да местят кабелите в Мексико, и им е малко кривичко, машините лесно се местят, но кабел на такава цена трудно се намира, и хем сърби хем боли ... и не са само те, те тия са малки, големите и те са се замислили. Не е страшно сегашното положение, по-страшно е възможното бъдеще. Всичко това налива много вода в мелничката на мехиканосите, никой не говори да връща нещо в САЩ, поне от тези с които работя, а те са все американски компании.
|
| Чет Окт 18, 2018 3:04 am |
|
|