Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Имам аз едни прости платки с конектори само, тъкмо съм замислил да ги дам на мехиканосите да си ги поят сами. Препоръчайте някой китаец искам, ще правя поръчки от по 200-300, пък може и по 1000 наведнъж, да се върже транспорта.

Съб Окт 06, 2018 5:51 pm
Профил

Трябва да "втъкна" в PLCC32 цокъл нещо, дето да вържа с конектор към друга платка, та ми дойде идеята да се направят платчЕта с формата на PLCC32 и към тях вече конектори и прочие.

Имам смътен спомен че някой беше правил мини системка с FPGA върху по-голям PLCC, ама имам и смътен спомен че ги правеше тия работи от другата страна на голямата вода.

Някаква идея къде могат да се поръчат платчета със странично метализиране, без хептем да режат глави? Иде реч за хоби проект и някакси не си струва да се разделям с твърде големи трицифрени числа, а за четирицифрени и дума не може да става.

ПП: Другия вариант е платчЕта директно върху платката, без да слагам цокли, ама и за там не го виждам без странично метализиране. Стъпката между падовете на PLCC-то е 1.27мм, май.

Нещо такова, демек:
Прикачени файлове:
dYnNg[1].jpg
dYnNg[1].jpg [ 26.24 KiB | Прегледано 5810 пъти ]

ППП: Печене на основната платка е "аут ъф куесчън", тъй че трябва нещо дето да може да се свърши с поялник.

Вто Окт 09, 2018 1:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Нбабане-то е твоя човек, но линка към сайта му не си спомням - колегите ще те насочат.
Защо мислиш, че трябва да са златни кастелираните виаси? Както и други колеги са посочвали, пускай гербера на PCBWAY и те ще ти дадат оферта веднага. Аз имам някаква отстъпка там, няма проблем да ги пусна ако искаш за пробата с доставка до тебе.
Ama PLCC32... май е мъничко, освен ако не го направиш нещо многоетажно и вертикално.

Вто Окт 09, 2018 7:05 pm
Профил

sparkybg написа:
....
Някаква идея къде могат да се поръчат платчета със странично метализиране, без хептем да режат глави? Иде реч за хоби проект и някакси не си струва да се разделям с твърде големи трицифрени числа, а за четирицифрени и дума не може да става.
...

Виждал съм такава опция (Plated Half-holes / Castellated Holes) в сийд студио. Не изглежда да става много скъпо ако се избере.

Вто Окт 09, 2018 7:57 pm
Профил

Нмбабане и ДедоБоре ще кажат,
ама тоя модул (дето Спарки го е пуснал за илщстрация) не става ли
с допълнително фрезоване като последен процес. Пускаш метализирани отвори с цяла площадка,
искаш златно покритие и второто фрезоване ти оформя тия полу-площадки.
Евентуална спънка е -фрезерът да откърти метализацията.

Вто Окт 09, 2018 8:32 pm
Профил

stefan63 написа:
...Пускаш метализирани отвори с цяла площадка,
искаш златно покритие и второто фрезоване ти оформя тия полу-площадки...

При LTM това със сигурност не става :)

Вто Окт 09, 2018 8:58 pm
Профил

Кое не става
-А.метализирани отвори с цяла площадка,
-Б.златно покритие
-В.второ фрезоване
?
:D
Само да не е
А.

Вто Окт 09, 2018 9:38 pm
Профил

Спарки, мога ли като лаик да запитам защо точно тази концепция искаш? Звучи новаторско, ама дали е достатъчно надеждно да втъкнеш платка в PLCC? Не става ли с някой мини конектор, тип boards stacking, каквито Samtec предлагат? Малка квадратна платчица с твоя чип, обградена от мини конекторчета, които пасват на footprint в твоя motherboard (вместо PLCC). Пак казвам, питам като лаик, ти си имаш твоя дизайн и аргументи!

Сря Окт 10, 2018 10:43 am
Профил
Аватар

Ами защото вероятно има входни данни на заданието - да се слага на мястото на PLCC чип :)

Сря Окт 10, 2018 11:44 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

sparkybg написа:
...Имам смътен спомен че някой беше правил мини системка с FPGA върху по-голям PLCC...

Н'бабане Гт'муан'га ги беше правил, питай него.

Сря Окт 10, 2018 1:25 pm
Профил

stefan63 написа:
Кое не става
-А.метализирани отвори с цяла площадка,
-Б.златно покритие
-В.второ фрезоване
?
:D
Само да не е
А.

Фрезоването :)
Но това не е единствената причина да ги зачеркна като фирма.

Сря Окт 10, 2018 3:05 pm
Профил

Гледах с лупа един такъв блутут модул и ми се струва , че е правен с второ фрезоване.
Обаче на Нбабане нещата са правени по някакъв друг начин
http://dimitech.com/products.php

P.S. Не знам как се прави сега позлатяването, но преди години позлатяването на ISA-"куплунга" изискваше електрическа връзка - тоест всички пера са свързани към обща шина на заготовката,. След позлатяването следваше фрезоване на тия окъсяващи шинки. На Набабане модулите може и те да се правят така, ако има толкова малък фрезер -0.2 мм предполагам.

Сря Окт 10, 2018 7:58 pm
Профил
Аватар

пак казвам, това на Нбабане-то е PLCC68, и има място и може да е здраво
PLCC32 ще е доста по нагъчкано.

Наште жироскопи (сензор и ASIC) са в такова LCC32, и вътре има място само за 2-4 голи чипа, които са бондирани към керамичния корпус. Разбира се, с двустранно или многоетажно монтиране може да се спечели място.

Сря Окт 10, 2018 9:34 pm
Профил
Аватар

https://www.elecrow.com/pcb-manufacturing.html
Изключително съм доволен и ги препоръчвам!
10 платки 60/40 двуслойни се вързаха грубо $10 ($4 платки + $6 доставка до БГ). Дойдоха за 9 дена(2 от които видях в тракера, че са ги премятали по офисите на БГ пощите). В пакета имаше 12 платки. Като цени засега май няма кой да ги бие, а качеството е без забележки. Изключително коректни са и няма вариант да направят нещо защото "така е логично". Ако има нещо неясно или неописано не предприемат самоизяви - питат и не барат нищо докато не се избистрят нещата.

Цената е една и съща без значение дали има едностранен или двустранен печат, както и цветовете на платките са на една цена, май само някакъв черен мат и виолетовия са на различна цена. Текстолита до 1.6 също е на една цена, само 2мм. е цифра. Покритието е без забележки, наистина изравнено. При всички други все имаше някакви неравности, които не че ми пречеха, но разликата е голяма особено за ръчно насищане. Златото оскъпява с около $10 за цялата поръчка. На третия ден(два от които си разменяхме мейли, че не им бях пратил аутлайн гербера и разни дреболии) след поръчката ми писаха, че всичко е готово и пътува към мен, даже ми изпратиха снимка на пакета с платките преди да ги опаковат и да ги изпратят.

Засега са ми фаворити в класацията.

edit:
правят и въпросните полуизрязани метализирани площадки, за които стана въпрос някъде назад в темата (Castellated Hole)

Съб Дек 01, 2018 5:27 pm
Профил
Аватар

jlcpcb.com
Засега няма кой да ги бие като качество, цена и технологични възможнисти в категорията ТНТМ. 0.1мм пътечка си я правят без проблем. Дори не са ме чарджили екстра за покритието, щото обикновено 70-80% от повърхността на платките които им пращам е ЕНИГ.
Единственото кофти нещо е оскъпяването на транспорта когато се поръчват няколко платки наведнъж - плащаш си доставката като за индивидуални поръчки.

Нед Дек 02, 2018 8:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 89  Следваща