| Автор |
Съобщение |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Съгласен съм. Бих добавил, че имаше по едно време проблеми с метализацията, но след като им се оплакохме, решиха проблема. Наистина са много отзивчиви.
Някой има ли ценови листи на други печатници?
|
| Пон Апр 17, 2006 11:59 am |
|
 |
|
daniel_stefanov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 12:40 am Мнения: 206 Местоположение: София
|
MGBY, благодаря за съветите и наставленията. По късно ще изпровам някои от тях. Стига да успея да се ориентирам в Altium Design 6. Вчера го инсталирах и още е нов за мен. Досега съм работил с Multisim 8 и Ultiboard 8, но Протела май е доста по-добър и доколкото виждам много много по-богат като библиотеки. Благодаря на всички за препоръките и адресите на платкаджийници, но засега се ориентирам към Микрон, че са ми най-близко. След работа отивам да им оставя .PCBто пък ще видим. Дано да остана доволен. Поздрави.
|
| Пон Апр 17, 2006 12:58 pm |
|
 |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
И едно предложение по тази тема:
Темата да се премести в раздел "Пазар" и да се стикне. Нека всеки даде координатите на платкаджийницата, която познава и с която работи с кратки отзиви за силните и слабите им страни. Така ще имаме една постоянна тема за платки и няма да се налага периодично пускане на нови теми. Там всеки ще може да споделя и мнението си за конкретна поръчка в определена платкаджийница, когато е доволен или недоволен и ще имаме винаги на разположение свежа информация.
|
| Пон Апр 17, 2006 1:04 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 12:40 am Мнения: 206 Местоположение: София
|
Нека да дам малко свежа информация. Днес следобяд ходих до Микрон 20 да си поръчам платка 60мм/35мм (0.21дм2) и останах доста изненадан от цената. Видя ми се доста висока. Казаха, че могат да направят не по малко от 5 платки (1дм2) и цената на тея платки със солдер маска е 24лв. Нормалният срок за направата на тези платки също ме изненада - 1 месец. Възможно ли е толкова дълъг срок??? Ще забравя за какво съм ги поръчал  . Аз попитах дали може да стане по-бързо, а те ми извадиха една оферта дето само не припаднах. Най-бързия срок е 3 дни и цената се оскъпява 100%. Аз приех оферта за 2 седмици като цената ми се оскъпи с 15%. 24лв според мен за тея 5 платчицици май-е доста висока цена. Дали и другите фирми взимат толкова скъпо?
|
| Пон Апр 17, 2006 9:15 pm |
|
 |
|
Balkana
|
Прав е БатеАз като ти каза да изключиш микрон
прати си платките на onboard@infotel.bg, с молба да ти дадат оферта и телефон за контакт .. фирмата се казва ОнБорд, там си правя аз платките и съм доволен. За двуслойка никога не подминават 2-те седмици, четирислойките отиват на 1 месец.
|
| Пон Апр 17, 2006 10:41 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Добри са микронците, м*йката *м. Вярно, че е по-скъпо. Прежалих го. Вярно, че е по-бавно. Пих една студена вода. Но за сметка на това ми направиха повече пътечки, отколкото им бях пратил във файла. И във всяко парче платка "добавените" контакти бяха на различно място. Върхът на нахалството е, че ти казват "ти поръча N бройки, ама ние ти произведохме N+M. Ще ги плащаш ли и ония М, или да ги хвърляме? плащаш. Вземаш ги. После се оказва, че 20% от платките са дефектни. Защото нямали електрически тест. Примерно. Естествено, това го разбираш, след като направиш монтажа на елементите. И след последната калкулация се оказва, че ти е излязло по-скъпо, отколкото да ти ги произведат в щатите например. Е за това вече бихме една мноооого дълга студена вода.
|
| Вто Апр 18, 2006 12:09 am |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Микрон са отбор от звезди. Има 5-6 човека, който движат всичко. Останалите са сбирщайн. Съответно резултатите са от много добри, до ужасни - какъвто ти е късметът  . Освен това те си имат няколко големи клиента и не се интересуват особено от дребните поръчки.
Аз обикновено работя с платкаджийницата на БАН, срещу 27-ма поликлиника. Правят до двуслойки, не се правят на велики и работят съвсем прилично. Мен поне ме задоволява. В Микрон пускам само много бързите, задължително с ел. тест и задължително с лично обаждане на някой от началниците. Горе долу върши работа, обикновено не ги осират ... много.
|
| Вто Апр 18, 2006 8:46 am |
|
 |
|
vasil
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 7:35 pm Мнения: 108 Местоположение: София
|
С риск да повторя пост по-нагоре ще препоръчам ОКТО7 за по непретенциозни платки .Правят платки от 1 мм и 1.5 мм , фрезоват , рицват , Работят бързо и не на последно място цените им са много прилични .Все пак всеки знае изискванията си и трябва да си прецени сам дали качеството им го устройва .
|
| Вто Апр 18, 2006 11:54 pm |
|
 |
|
3aek
|
Бате: освен Русе тук никой не прави e-test и положението е същото не само в Микрон но и всички останало споменати платкаджийници
мисля че в SPS или Микрон (не помня защото не съм поръчвал платки много отдавна от тези две места) купиха e-test и искат допълнително пари да ти тестват платките  това ако не е нахалство здраве му кажи - плати си за да си сортираме брак-а от читавите платки - нещо което всяка уважаваща себе си платкаджийница трябва да прави сама защото това е продукта който продава, все едно аз да налепя платките и след това да дам опция на клиента - ако искаш работещо изделие дай допълнително пари, иначе вземай и сам се оправяй - АМАТЬОРИ!
|
| Сря Апр 19, 2006 8:38 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Я и аз да се включа.  Искам да си направя ей тази платчица. Проста е, но аз съм с 2 леви ръце, и може да съм направил нещо, за което ще ме върнат от платкаджийницата.
|
| Сря Апр 19, 2006 9:48 am |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Мисля, че няма да те върнат, но имам една препоръка: когато е възможно (а тука е) използвай по-големи проходни отвори - например 0,7мм, dafault в Protel.
|
| Сря Апр 19, 2006 10:21 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
SPS си купиха нова машина. не е лоша, но ...
освен, че вземат пари за тестване, вземат пари и за правене на нетлиста за програмата. нещо от порядъка на 80 евро
изобщо сме в каменния век още и май там ще си останем
|
| Сря Апр 19, 2006 11:03 am |
|
 |
|
Bezmozachen
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
За сравнение. Тези платки ги пуснах в БАН.
Площ на всяка 1дм2. Общо 2дм.2
Фотошаблоните ги отпечатах в едно студио за предпечатна подготовка. Излязоха ми 6лв.
От БАН получих проформа фактура за изработката 19.96лв без ДДС (24лв с ДДС-то),
т.е. разходи 30лв (с ДДС).
Отделно имам към 10лв по куриери в двете посоки ( Аз съм от Варна).
Общо 40лв.
Срока на изработка им е 10 работни дни.
Пратих ги 14.04, казаха че ще са готови на 27.04 (по-рано от крайния срок).
|
| Чет Апр 20, 2006 5:13 pm |
|
|