Отговори на тема  [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща
Възможно ли е PIC да се изтрива сам? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Възможно ли е PIC да се изтрива сам?
nik написа:
...едит: докато съм писал цецо и той писал за форм фактора.... и сега като се замисля май това е капана - нестандартно.... както някой каза по горе за куплунзите...

Уникален... :D
Както по-нагоре писах, и чистачки за Москвич не стават директно на Мерцедес, но не съм чул някой да се оплаква.

А за захранванията и "кривия" им формфактор...
Сещам се за няколко причини:
- направен е какъвто е удобен за производителя, а не на ентусиастите които с чук и тел ремонтират каквото им попадне.
- втората причина пак би могла косвено да е свързана с първата - едва ли реномиран производител би искал продукцията му да се кичи с каквито попадне модули. При проблем, ще тръгне мълвата че продукцията му е некачествена, а не че некой бай хой го е тунинговал с теслата и затова има проблем.

Вто Окт 16, 2018 6:06 pm
Профил

а дали не е правено за такива като теб дето се лъжат лесно като малките деца и да ги стрижат всяка година като овце?

ся що ме караш да ходя по кашоните да изровя едно дърто напълно стандартно АТХ захранване компак със стандартен АТХ куплунг и разменени жици да те питам и това що така е направено? (че да се посмеем още малко на коментарите ти) :D

но да, прав си, наистина е удобно за производителя, като гръмне нещо не можеш да го замениш с друго стандартно за 100 лева а ще кихнеш 200
и като те оскубят вместо да си вземеш поука ще се пъчиш горд че имаш качествена техника :D

между другото бих препоръчал чистачки от москвич за мерцедес - всяко едно дърто марково АТХ захранване 300 вата е по добро от чисто новите 400 ватови от клас "неотек" и подобните му с липсващи елементи и мостчета

Последна промяна nik на Вто Окт 16, 2018 6:37 pm, променена общо 1 път

Вто Окт 16, 2018 6:24 pm
Профил
Аватар

Та по темата:
Преди около 20-25 години имах 'щастието' да ползвам една серия от десктопи на Компак. Всичко им беше Компак, от клавиатурата до захранващия кабел (Шуко).
Щастие. До момента, в който решихме да сложим втори диск. После поне да сменим диска му с по-голям. Не ще. Иска само Компак HDD-та. Решихме да видим какво точно му е особеното.
Само марката. Почнахме да тестваме какво 'не Компак' приема: мишка и клавиатура - каквито сложиш. HDD, CD, RAM - само маркови. За флопито не помня.

Вто Окт 16, 2018 6:34 pm
Профил ICQ
Аватар

nik написа:
а дали не е правено за такива като теб дето се лъжат лесно като малките деца и да ги стрижат всяка година като овце?

ся що ме караш да ходя по кашоните да изровя едно дърто напълно стандартно АТХ захранване компак със стандартен АТХ куплунг и разменени жици да те питам и това що така е направено? (че да се посмеем още малко на коментарите ти) :D

но да, прав си, наистина е удобно за производителя, като гръмне нещо не можеш да го замениш с друго стандартно за 100 лева а ще кихнеш 200
и като те оскубят вместо да си вземеш поука ще се пъчиш горд че имаш качествена техника :D

Е нали споменах - направено е и против такива като теб, за да не могат да го ремонтират с теслата. :lol:
nik написа:
между другото бих препоръчал чистачки от москвич за мерцедес - всяко едно дърто марково АТХ захранване 300 вата е по добро от чисто новите 400 ватови от клас "неотек" и подобните му с липсващи елементи и мостчета

Правилната формулировка е: Всяко едно ново марково захранване е по-хубаво от дърто марково захранване. Сравнения на "бели" техники и евтини китайски томахавки не са особено коректни...

Вто Окт 16, 2018 6:54 pm
Профил

trakon написа:
К
Гледам миналата седмица в магазина - едни до други- бургии - китайски 'Бош' и украински кучамарк. Китаеца ги е сложил в еднократно целофанче ( което да подскаже на клиента че ползваш и хвърляш).

Еми така ама ще им плъзне мълвата, че са боклуци. То по-скоро са ментета де. Но ментетата не са политика на производителя, т.е. случаят е друга бира. Един вид измама и оронване на престижа. Според мен качествените техники телефони компютри се правят качествено, но софтуера нарочно се раздува и се прави все по-тежък за да се стимулира купуването на по-нови модели.
п.с. На комшията Мерцедеса е с една голяма чистачка :)

Вто Окт 16, 2018 7:27 pm
Профил

момент, започвам да си водя записки с формулировките на ицето
че некой път ми се налага да се прая на тъп.... :D
лелелел колко много за стригане има.....

та значи постановката най-често е следната - нестандартно захранване в компютър с реална консумация около 150-200 вата да речем със захранващ блок 250-300 вата, при положение, че повечето стандартни АТХ захранвания са 350+ вата, какво значение има с коя точно тесла ще го сменя?
според мен ако беше стандартно би трябвало да работи и с по-мощно захранване ако отговарят всички тоци и напрежения... ти как мислиш? по-голямата мощност дали няма да е в излишък и да върти прекалено бързо дисковете на SSD-то? или ще прегрее на стенд бай?

Вто Окт 16, 2018 7:28 pm
Профил
Аватар

В случая Ицо е прав, захранванията на марковите компютри са "чепати" от конструктивни особенности. Все пак машината е правена да покрива редица стандарти, за които на китаеца му е през уя. Поради това захранването е проектирани точно за конкретната машина, в това число форма, параметри, излъчвания и т.н. Не случайно марковите машини са пълни с желязо и тежат.

Вто Окт 16, 2018 8:02 pm
Профил ICQ

е кво направи ся.... до сега ицето се опитваще да се замозаблуждава че разбира от нещо, сега ще вземе да си повярва :D

кой говори за китайско?
а защо не друго марково което покрива още повече стандарти?

няма какво да си вадим пеперудки от изодзад, повече от ясно е защо се правят повечето нестандартни неща
каквото и опрадвание да има съчинено
реално истинските ситуации с истински причини са много по-малко от остриганите клиенти без причина, да не кажа милион пъти по малко

нямам нищо против компютър марков на който нищо не може да се смени - за офис в който ще се отварят само имейли - перфектен, вземаш го и знаеш че за следващите 5 години няма да го мислиш

Вто Окт 16, 2018 8:16 pm
Профил
Аватар

Тъй като си го подкарал на лични закачки, чакай да се пробвам и аз...
nik написа:
момент, започвам да си водя записки с формулировките на ицето

Който е куха лейка и не помни, да си записва! :D
nik написа:
че некой път ми се налага да се прая на тъп.... :D

При теб това е перманентно и не се правиш! Ако все пак някога се направиш на умен, не забравяй да го споменеш и да напишеш нещо смислено и тук. :D

Вто Окт 16, 2018 8:36 pm
Профил

itso.t написа:
Тъй като си го подкарал на лични закачки, чакай да се пробвам и аз...

с друго като не ти се получавай пробвай с нови неща, може пък да си намериш призванието някой ден :D
комичен си, ако вземеш да станеш и забавен може в някой бар да се пробваш за уан мен шоу :D

Вто Окт 16, 2018 8:41 pm
Профил
Аватар

nik написа:
с друго като не ти се получавай пробвай с нови неща, може пък да си намериш призванието някой ден :D

Техническите дискусии предполагат поне базово ниво на знанията на събеседниците. Не е моя вината, че се теб не се получава. Надявам се че все пак имаш някакъв поне минимален потенциал и достатъчно време пред себе си за да стигнеш поне подобно ниво. :D
А дано, ама надали. :D

Вто Окт 16, 2018 8:47 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Това ми е захранването на компа. Китайче, 300 вата, сделано в некой гараж. Но си бачка вече над десет години при мен, пък го взех втора ръка. То и компа не е първа младост, но за интернет, филми и музика ми върши работа. :)

Прикачени файлове:
IMG_20181016_204018.jpg
IMG_20181016_204018.jpg [ 2.71 MiB | Прегледано 4240 пъти ]
IMG_20181016_203830.jpg
IMG_20181016_203830.jpg [ 2.09 MiB | Прегледано 4240 пъти ]
IMG_20181016_203758.jpg
IMG_20181016_203758.jpg [ 2.21 MiB | Прегледано 4240 пъти ]
IMG_20181016_203722.jpg
IMG_20181016_203722.jpg [ 1.92 MiB | Прегледано 4240 пъти ]
IMG_20181016_203702.jpg
IMG_20181016_203702.jpg [ 2.24 MiB | Прегледано 4240 пъти ]

Вто Окт 16, 2018 8:49 pm
Профил

кво техническо ниво искаш бе ице като даже и елементарната логика ти куца :D а практиката въобще я нямаш в конспекта
и без тва никой не те взема на сериозно, вземи се ориентирай към шоу бизнеса :D

афтъ дарк - това през монитора ми намирисва на ориз :D да ти е живо и здраво китайчето

а сега се замислих - ако другите марки произведени в същия завод са толкова далеч от стандартите, защо пък да не мога да си го заменя със същата марка от сходен модел да речем? уж всичко същото пък нещо не става... ами ако новия модел не отговаря на стандартите защо са го пуснали на пазара?

например епсън принтер цяла серия ползват принтираща глава F173050
това е списък на извесните ми модели с тази глава
1390 / 1400 / 1410 / 1430 / R260 / R265 / R270 / R360 / R380 / R390 / RX560 / RX580 / RX585 / RX590 / RX595 /RX610 / RX680 / RX685 / RX690 / L1800 / 1500W - това са модели може би за период от 10 години ако не и повече, като 1500W е съвсем нов
всичките ползват една и съща глава, не говорим за подобна съвместима, говорим за точно една и съща, точно същата глава мога да я взема от най стария принтер и да я сложа на най новия, минавам сервизните калибровки и заработва като нов

да обаче епсон са го сметнали това за грешка, за това новата и по-скъпа глава F186000 (понеже се ползва и в широкоформатни принтери където съвсем дерат кожи) вече софтуерно я заключват към конкретен модел принтер, пак същата, но вече не работи на други модели.... излъчвания? не отговаря на стандартите? дали? китайчетата пък направили декодиращи платки, с които заключената глава заработва и на други модели... и о, чудо, оказа се че била и тя абсолютно същата глава като не заключените

Вто Окт 16, 2018 10:30 pm
Профил
Аватар

bateAz написа:
Та по темата:
Преди около 20-25 години имах 'щастието' да ползвам една серия от десктопи на Компак. Всичко им беше Компак, от клавиатурата до захранващия кабел (Шуко).
Щастие. До момента, в който решихме да сложим втори диск. После поне да сменим диска му с по-голям. Не ще. Иска само Компак HDD-та. Решихме да видим какво точно му е особеното.
Само марката. Почнахме да тестваме какво 'не Компак' приема: мишка и клавиатура - каквито сложиш. HDD, CD, RAM - само маркови. За флопито не помня.

Whitelist някакъв. Леново все още го практикуват за WWAN модули, и с право.

Вто Окт 16, 2018 11:00 pm
Профил
Аватар

nik написа:
...и без тва никой не те взема на сериозно...

Не че ме вълнува особено, но ще отбележа че имаш безобразно ниско самочувствие. Да се самоопределяш като никой. Твоя си работа де... :D

Вто Окт 16, 2018 11:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща