Отговори на тема  [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Възможно ли е PIC да се изтрива сам? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Възможно ли е PIC да се изтрива сам?
Написаното показва умствения "багаж" на пишещия. Очевидно и ти не правиш изключение. :D

Пет Окт 26, 2018 2:17 pm
Профил

много са ми смешни тия дето се опитват да се правят на специалисти за неща дето грам идея си нямат за кво иде реч
а още по-смешни са същите като започнат да се опитват да изкарат другите глупави
точно така ице-нце, глупав съм, ама с коментарите си много ми напомняш на един такъв "специалист" който баща ми изгони от къщи почти се наложи да го избута, че много нахален, не се маха

преди повече от 20 години, извикал баща ми някакъв "майстор" да си каже цената за монтаж на локално парно (оказа се след време, че той дори не монтира, а плаща на други да монтират) идва той и започва да се хвали какъв специалист е, аз се мотам наоколо и чувам от тук от там, накрая измисли някаква безумна сума и баща ми каза "не", оня обаче почна да обаснява как всичко щял да изчисли, какви контролери щял да сложи, микро процесорно управление......
баща ми като чу "процесорно управление" - "ей го тук сина, той се занимава с микро процесори, обясни на него" аз идея си нямам за кво говорят, и какви са тия процесори по парно на твърдо гориво... ама оня не знае че не разбирам, запецна, не знае какво да лъже, почна да пелтечи, каква температура, какво регулирало, помпата, водата, автоматично пускане..... оказа се че говорел за термостата на тръбата, който е с биметална пластина, баща ми като разбра за кво става дума, каза му че се отказва и не иска, оня обаче продължава да обяснява колко трудно било да се "настрои" всичко, бащата му казва че е време да си ходи, той обаче не тръгва и продължава да се изживява на специалист.... после отидохме в един магазин да купуваме материалите и от там казаха че го знаят тоя индивид, не бил никакъв монтажист, даже инструменти няма, просто предава поръчките на техните монтажисти

е те такива "специалисти" като си купят инструментите и започват да стават грешките с които ти си толкова запознат, все има нещо объркано и забравено, все има проблеми с едно или друго, или едно след друго.... и всичко това докато не спира да се хвали какъв специалист е, чул недочул някъде си нещо го разказва като личен опит, и все другите глупави само той най-много разбира...

Пет Окт 26, 2018 2:59 pm
Профил

nik написа:
гичо: никой не говори за гаранция от 10 или 100 години, става въпрос да не се поврежда умишлено продукта, гаранцията е да покрие производствените дефекти, а не да определи кога да умре продукта. неотдавна забравих коя марка някакви мултимедийни устройства бяха изтрили фърмуеъра дистанционно, щото бил стар продукт (2г) и вече спирали поддръжката, а защо не си оставиха последната версия?

Изтрили са го защото така е излязла сметката - имаме 10000 продадени устройства, за да поддържаме работата трябва да плащаме на 50 човека, или еди колко си на доставчик на външна услуга. Отсреща на кантара е ако не го направим ще имаме 10000 недоволни клиента, още еди колко си лош имидж - и избират. Тук тънката част е правото на избор е тяхно - защото те правят продукта. Да не говорим че може да е техническа грешка.
Моят ресивър му спряха spotify, както и на много други - как и защо производителя на казва. Мога да си представя че spotify могат да поискат засилване на криптирането защото разни хакерчета слушат безплатно. Съответно мен може да не ми харесва тая простотия, но разходите да се ъпгрейдне примерно мрежовия модул, който при мен има гадната емблема на майкрочип, са еди колко си - примерно 1млн за майкрочип да им се поръча поддръжка на новия протокол, и още някакви за режийни по задачата. Да, ама те тия ресивъри вече били на 2 години, каквото е продадено - продадено. Откъде да се вземе тоя милион, по-точно откъде ще дойде възвращаемостта? Това са стари модели, в новите мрежата е тотално различна и тоя фирмуер от майкрочип няма да се ползва. Остава да се разчита на бъдещи приходи от лоялните клиенти, които решат да не сменят марката щото имат добър съпорт. Да, ама те не го правят понеже за тия две години излезли още няколко онлайн услуги, модата се сменила и при пазарно проучване се вижда че повече хора искат примерно тидал, а не спотифай. Та по-добре тоя милион да отиде за тях.
В тази ситуация, в която всички са маскари, единствения начин е да си направиш нещо home theater с Rpi примерно, и да се надяваш някой да поддържа общността и да има интерес да ти вървят музиките там. Т.е. да отидеш към правенето на твой си продукт, ако искаш да си независим. Иначе се налага да преглътнеш ограниченията на масовките.

Пет Окт 26, 2018 3:51 pm
Профил

е тва не го разбирам - защо някои хора се отплесват в безумни хипотези и игнорират очевидното?!?

казах че е изтрит фърмуеъра от фирмата, умишлено, а не по техническа грешка, също така са дали и обяснение - старо устройство вече няма да го поддържаме, еевблог беше пуснал видео в тубата с подробности, сега не ми се рови да го търся
отделно от това стар фърмуеър не означава не работещо устройство и 100% недоволни клиенти както го описваш, означава без съпорт, намалена фукционалност, сигурност или нещо друго, но е работещо, за разлика от изтрит фърмуеър - тогава недоволните клиенти наистина са 100% гарантирано, както дефакто се е случило
в единия случай клиента си решава какво да прави, в другия случай му се оставя само 1 избор - хвърляш на боклука и купуваш новия модел

Пет Окт 26, 2018 4:04 pm
Профил
Аватар

nik написа:
много са ми смешни тия дето се опитват да се правят на специалисти за неща дето грам идея си нямат за кво иде реч
а още по-смешни са същите като започнат да се опитват да изкарат другите глупави
точно така ице-нце, глупав съм, ама с коментарите си много ми напомняш на един такъв "специалист" който баща ми изгони от къщи почти се наложи да го избута, че много нахален, не се маха...

Уви, колкото и да се опитваш, не можеш да се надскочиш. Като куха кратуна започна с изявите си в тая тема, и с писанията си досега с нищо не можа да промениш. :lol:
Създаваш впечатление за нещо средно между дългогодишен златен медалист от простакиадата в Букурещ и носител на нобелова награда за най-кухо нещо в галактиката... :D

Пет Окт 26, 2018 4:29 pm
Профил

точно така ице-нце, ти си най-великия, аз съм глупав, не, всички са глупави, стига плака, избърши си сополите и спи спокойно

Пет Окт 26, 2018 4:32 pm
Профил
Аватар

айде стига вече!

Пет Окт 26, 2018 4:51 pm
Профил

Не винаги е било така :
Прикачени файлове:
WP_20181027_003.jpg
WP_20181027_003.jpg [ 1.3 MiB | Прегледано 4791 пъти ]

Ето това бинокелче си работи перфектно и е почти без забележки по външния вид
Има си и щампа XI.14 По принцип като е правен, едва ли някой е смятал, първата световна война да продължи 104 години :lol:

Прикачени файлове:
WP_20181027_001.jpg
WP_20181027_001.jpg [ 1.29 MiB | Прегледано 4791 пъти ]

Съб Окт 27, 2018 12:21 am
Профил

slav4o.com написа:
Не винаги е било така :
Прикачени файлове:
WP_20181027_001.jpg[/attachment
.[attachment=0]WP_20181027_003.jpg

Ето това бинокелче си работи перфектно и е почти без забележки по външния вид
Има си и щампа XI.14 По принцип като е правен, едва ли някой е смятал, първата световна война да продължи 104 години :lol:

edit:
fernglas 08 emil busch

Съб Окт 27, 2018 3:55 am
Профил

И сега има такива неща, просто цената е друга. Скоро си купухав часовници, микрометрични, като гледам как са направени ще ме надживеят, не че съм отворил някой, ама то и на външен вид и тегло си личи изработката. Купухав и една оберфрезичка, девалт, за другото не знам, ама основата направена от замръзнал шакавал, едната резба се прецака от едно завиване, разпробих и навих М5, метчика можеше и с пръсти само да го въртя... та...

Съб Окт 27, 2018 9:55 pm
Профил
Аватар

На моя телевизо с последния ъпдейт затриха някои сървиси, включая Ютубата. Вероятно са прави да го направят, понеже той и така си вървеше изключително тромаво, чак до влудяване. Отделно че Ютубата смениха доста неща по услугата, както например от флаш минаха на HTML5 и т.н. Отделно че тъпия процесор в ТВ-то (което както е известно в ТВ-тата слагат значително по-бавни процесори от например среден клас смартфон) вероятно няма да смогне на новите функционалности, и отделно че вече е на 5г и едва ли някой го поддържа...
Ние поддържаме устройства сертифицирани преди 10г, мога да кажа че е някакъв ад. За това време сме пуснали 20-30-40 (не знам колко са) други модела и всичките ги поддържаме... Така че разбирам фирмите които "остаряват" устройства принудително. Няма как хем да напредваме (нови функции, нови технологии) и в същото време да поддържаме старите безкрайно дълго.

Това за eevblog не беше ли дето драйвера на FTDI затривал ID-то на чиповете ако открие свързан фалшив такъв? Май е съвсем друга история това. Дори не става въпрос за фърмуер, щото той е масково програмиран...

Пон Окт 29, 2018 4:21 pm
Профил
Аватар

Така е.

От потребителска гледна точка има огромна разлика "да спреш подръжката на старо устройство" и "да го състариш принудително". В първия вариант, юзера може да си го ползва по стария начин ако си е хепи с това. При втория ти просто му убиваш устройството (или го правиш досадно бавно например).

От гледна точка на доставчика нещата обаче са разтегливи. Ако на мен ми коства време и пари да му го подържам живо (например се нуждае от някакъв дистанционен сървис), аз определено няма да го правя безкрайно време, освен ако той не си плаща някак си за това.

Пон Окт 29, 2018 6:48 pm
Профил ICQ

Защо да са разтегливи нещата от страна на доставчика? Ако устройството работи, той няма право да го прави неработещо или по друг начин да му ограничава функционалността. Устройството не е негово от момента на продажбата и всяко посегателство от страна на производител/търговец и т.н. върху него е увреждане на чужда собственост. Дали ще си доволен ако си купиш жилище и по някое време строителят реши да го "поправи" като му събори единия етаж например?
Друг е въпросът с добавянето на нова функционалност. Там може нещата да са "разтегливи".

Пон Окт 29, 2018 7:32 pm
Профил
Аватар

Ми! На моето лаптопче поддръжката е приключила години преди края на Win XP. И к'во с'я - да му изтрият дистанционно BIOS-а за да спра да се мъча с него и да мина на i7 ли?!

Пон Окт 29, 2018 9:10 pm
Профил

не е за ФТДИ, друга история е, нещо си мултимедийно... сега го намерих
https://www.youtube.com/watch?v=Ac1zZo7wLo8

Пон Окт 29, 2018 9:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща