Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Превод на пари - проблем 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
backson написа:
F-DR може ли малко яснота по тоя въпрос

Разрешението се получава от Министерство на икономиката, където се подава молба по образец (закачена). Евентуално, ще трябва да се приложи една таблица съ списък на елементите (по групи), от която ще се вижда, че не са за военни нужди (по температурен обхват, честоти и т.н. - има си постановление за това).

Най-отзивчивата за консултации дама в министерството - "пчеличката" Мая Стоилова отговаря на телефон 02/9407658

Прикачени файлове:
molba-obrazec-pms69-2004.doc [27.5 KiB]
215 пъти

Вто Апр 18, 2006 1:49 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
F-DR написа:
Възможно е да няма такса при заплащане на стока и услуга. Любопитен съм какъв intechange курс са използвали...

Ами тя е еврова и аз я ползвам предимно в Европа. Предполагам че интерчендж курса е възможно най-неизгодния. Затова и в БГ ходя с маестрото (то пък много може да се ползва...). Но проблема е че основната интернет търговия се върти в долари. А пък по американските сайтове изрично си пише че не работят с интернационални потребители. А там е евтино.

Вто Апр 18, 2006 2:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ти представяш ли си digikey да попълват по една молба като горната за всяка позиция във всяка поръчка?

и друг път съм казвал, че китайците няма да са заплаха за никого, ако прилагат нашето законодателство - едно кило пирони няма да изнесат

Вто Апр 18, 2006 4:06 pm
Профил

Мнение 
Предварително се извинявам за OFFTOPIC-a, но така или иначе сме в Общи приказки пък и гледам и други отговори не 100% по темата та да разкажа за гнусния начин по който ме прецакаха нашите митничари. Първо да задам въпроА: Някой успял ли е да вкара части за ГАРАНЦИОНЕН ремонт на техника в БГ без да плаща нищо на митница ЛЕГАЛНО??? ето какво ми се случи: Почнахме да обслужваме техниката на една хамериканска фирма... За радост имаха скалд в Германия та не се налагаше импорт от щатите... Но проблема възникна при първия гаранционен ремонт. Понеже тия не признават ремонт на ниво компонент и за тва се сменя целия борд и заради застраховката не искаха да изпратят борд който струва 1800 Евро с фактура за 30 Евро.. И с право. И макар че на всякъде по фактурата с огромни букви пишеше че тва е за гаранционна замяна и никой няма да плаща цената, както се сещате митничарите не ми го освободиха докато не си платих ДДС-то като поп... То не им вадих договори, то не беше снимане на техническа документация, че тва е за точно определен модел машина и не може да се сложи на друга, то не беха доказателства че таз машина е още в гаранция.. НЕ И НЕ... Викам си накрая... е.. убаво де... нали съм регистриран по ДДС ще си кадидатствам после и ще си ги възстановя... Е ДА АМА НЕ... Веднага ми спретнаха данъчна ревизия и понеже за всяко невъзстановено ДДС данъчните получават % естествено че ме изкараха престъпник и че трябвало да си искам тоз кредит от германците и че понеже дефакто нямало сделка то това се водело като безвъзмездно дарение за мене и аз съм му дължал ДДС-то... Представяте ли си??? жалби оплаквания до главно данъчно (от там даже един идиот ми каза че не съм бизнесмен че за такава сума 360 евро съм изгубил толкова време както мое така и тяхно) и нищо. Изгърбиха си ме като последния абдал... Айде после кажете как да обясня всичко това на западняците и как са ме гледали след разказа на тази история... Още веднъж се извинявам за офтопика... Ма макар че беше преди 4-5 години случката още побеснявам като се сетя...

Вто Апр 18, 2006 6:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
колето: тук сам си си виновен, защото е можело да направиш нещо много по-просто в случая - временен износ - пращаш на Германците дефектната платка като я регистрираш в Митницата на режим пасивно усъвършенстване, те я ремонтират или сменят тяхна си работа нали е в гаранция и ти я пращат отново, ти си закриваш режима със вноса без да платиш нищо.

Вто Апр 18, 2006 6:55 pm
Профил

Мнение 
Заек, и това пробвах и това не става.. Аз трябва да обявя цена на платката като я изпращам... Съответно Германците трябва да ми я върнат с по-висока цена (трябва да личи все пак че е правен ремонт така ми твърдяха на митницата нищо че ставало въпрос за гаранция... нали все пак са опаковали новата??? това им бяха точните думи... ). И както се сещаш Германците КАТЕГОРИЧНО отказаха да им пращам дефектната платка на цената на новата... то е и логично...

ЕДИТ: А Заек, освен това забравих и въпроса с транспорта... в този случай, който ти предлагаш аз трябвше да го поема пак поради причина, че швабите отказаха да го поемат за тяхна сметка заради малоумията на нашите митничари... ПЪЛЕН АД

Вто Апр 18, 2006 7:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Затова в ЕС. Така поне проблемите с околните бели държави ще се пооправят. И митничарите ще понамалеят. Или поне властта им ще намалее.

Сря Апр 19, 2006 9:54 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3