Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Оценка на скоростта на четене - 24LCXXX 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Нищо му няма на SPI, ако и 20 устройства да накачиш. Стига да не им пускаш CS по едно и също време де.

За мощните контролери. Ами аз лично работя по проект в който се взимат 2 аналогови сигнала (250Hz семплиране/16 бита), филтрират се за 50 Hz ( с просто осреднване, ама се дели на 5!!!), след това се анализират на порции по 10s ( за това ми трябва доста РАМ), анализа включва намиране на минимуми, максимуми, средни стойности, брой вълни и пр. След това тая цялата чудесия се записва върху SD карта с примитивна файлова система (Само за там ми трябват мин. 2 буфера по 512 байта, а по добре да са 4). Данните освен това се подават по УАРТ на ПЦ в реално време. А отделно като се открият аномалии в сигнала, започва комуникация с едно друго устройство (по един прилично сложен протокол), чиято цел е да коригира сигнала.И цялото това нещо се прави непрекъснато 24 часа, като е важно сигнала да не спира. Сиреч процедурата за натрупване на данни не спира, независимо дали се прави анализ, писане в флеш, комуниакции и пр. Смятай за какво мяткане насам, натам иде реч. Досега това го постигнах с PIC18F6620 на 16МХз, ама издъхва, а анализа трябва да се усложни (разни други неприятни деления в реално време). Ако го избримча пика на 40 Мхз, сигурно ще се справи, ама много ще лапа. Затова си търся по мощен контролер, който да бичи на същата честота, но да върши по добре сметките. Пък 3 3те КБ РАМ в пика за никъде не стигат. Ами това, засега АРМ -а изглежда привлекателен вариант, ама само в главата ми е още. Иначе Флеша му е достатъчен, ама той не е проблем в случая. Идея си няма за Микрочип не правят контролери с повече РАМ. Нужен си е понякога, мама му стара. А да слагаш отвън, за какво работя с Микрочип тогава, искам всичко да е вътре.

Вто Окт 05, 2004 7:41 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2