Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
А, това със седалката си е много кучешки въпрос на вкус. То по принцип удобна няма, при положение че часове наред трябва да седиш неподвижен.
Аз я държа максимално ниска за да ми е удобно товароразтоварването на гза, не че е огромен, по други причини. Това съответно иска повече място за краката за да не стоя с вирнати колене. А за да не стоя с протегнати ръце се налага сгъването на облегалката напред. Колкото да е странно, при това уж неудобно положение не ме заболява кръста, а ми се схващат врата и раменете, почва се от лявото рамо заради колана.

Пет Ное 02, 2018 11:03 am
Профил
Аватар

Бонго - твоя голф4 няма нищо общо с тоя за който аз говоря. И седалката на "ебаси големия голф" има 6 различни неща за наместване + отопление и вентилация...

Пет Ное 02, 2018 11:05 am
Профил ICQ
Аватар

Разбрах де, ама аз почнах с една каручка наречена Фиат Панда, за москвича - бях млад тогава, пък и не ми се налагало повече от час да го карам. В общи линии идеята ми беше: харесваш си набор от правила за наместване и толкоз, после най-веротно ти се приспособяваш към позата. И нема нужда да връткаш непрекъснато 20 моторчета.

Пет Ное 02, 2018 11:13 am
Профил
Аватар

Е то да беше един път - ама не. Вече не знам колко пъти все изгърбен слизам ...

Пет Ное 02, 2018 11:28 am
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Какво не ти харесва RAV4-ката...

Много неща не ми харесаха. За не малка част от тях съм наясно че е по-скоро въпрос на вкус, и това че на мен не ми харесва, не значи че друг не ги намира за удачни.
Тая работа с евтиното изпълнение и дрънченето на варел ми дойдоха в повече. Взели бутони без осветление, щото били по-евтини на Илиенци, и требе да се прекарат 1 или 2 проводника по-малко. Пестено, но пестено от глупости. Автоматичен режим на стъклата. Да, само на шофьорския. За другите, по-редичко... :lol: И куп подобни...
За дрънченето на каца... Не съм водил статистика, но имам спомен за едва три автомобила с подобна екстра:
1. гореспоменатия Вартбург
2. една нова за времето си Импрезка, евтино изпълнение, с ниско ниво на оборудване, с най-малката моторетка (1.5 или 1.6).
3. гореописания джи... автомо... абе нещо, произведено от Тойота.

Пет Ное 02, 2018 11:55 am
Профил
Аватар

Cekins написа:
Какво не ти харесва RAV4-ката - шефа има такава от предпоследния фейслифт (2016-та) и не са ми правили впечатление такива неща. съвсем приличен автомобил със съвсем приличен комфорт.

Първото поколение е правено със същата идея с квато и Лада Нива - здрава непретенциозна малка джипка с ниска цена, предназначена за секретарите на ТКЗС-тата, обаче пък да не е съвсем толкова военна като УАЗ-ката. :) Да, обаче се оказва, че вместо текезесари, тая кола я купуват предимно жени (и други същества с неизяснен пол) по градовете. В Тойота са били ей така - 8O :? обаче кво да правиш, трябва да се продава. Съответно второто поколение вече се отклонява от първоначалната идея и е леко по-комфортно, но си остава все така здраво. Третото поколение вече няма нищо общо с първоначалната идея и се позиционира в класа на т.нар. "компактни градски кросоувъри" от сорта на Нисан Кашкай, Мицубиши ASX и т.н. Актуалното четвърто поколение вече е скъп скрап, както и всичко останало.

Пет Ное 02, 2018 12:29 pm
Профил
Аватар

Цитат:
> Ядосан естонец води списък на ремонтите върху BMW-то си
Прикачени файлове:
1.jpg
1.jpg [ 248.68 KiB | Прегледано 4510 пъти ]

Недоволен собственик на почти ново BMW 750i G11 от Естония протестира срещу постоянните повреди на колата с грижливо изписан върху каросерията списък на дефектите и поправките. Срещу всяка неизправност е отбелязан моментният пробег на баварската лимузина с цена €122 700.
Прикачени файлове:
2.jpg
2.jpg [ 252.17 KiB | Прегледано 4510 пъти ]

За малко повече от 54 000 км "седмѝцата" явно е създала доста грижи на човека, като първите проблеми са започнали още преди 20 000 км. Списъкът на задната дясна врата споменава:

18 000 км - поправка на вентилацията на шофьорската седалка
20 000 км - ремонт на люка
23 205 км - смяна на маркучите на охлаждането на турбото
27 312 км - смяна на термостат и поправка на освежителя на въздуха в купето
30 000 км - смяна на управляващия модул за позициониране на шофьорската седалка и поправка на освежителя на въздуха в купето
40 000 км - повреда на арматурното табло
45 500 км - повреда и смяна на двигателя
50 000 км - повреда и смяна на волана
52 000 км - силни вибрации и тракане в салона
52 750 км - нестабилна работа на всички сензори
54 082 км - грешка в окачването, дефектен компресор
54 082 км - дефект и смяна на маслените маркучи на двата турбокомпресора

На предната дясна врата пък има послание към производителя и естонския му дилър: "Под предния капак би трябвало да има 450 коня, но всъщност има само един, който едва работи. На вниманието на BMW AG и Inchcape Eesti".
И ся кво? :D Не си е работа нито назад към Лади-те, нито напред към скъпия скрап. Начи остава пешачката или елегантно педелиране. :D

Последна промяна Private на Пет Ное 02, 2018 3:08 pm, променена общо 1 път

Пет Ное 02, 2018 1:09 pm
Профил
Аватар

Опитай се да отгатнеш колко от изброените не могат да се повредят в една Лада, и защо? :lol:

Пет Ное 02, 2018 1:34 pm
Профил
Аватар

Е па нема! На единия бразуър на телефоня нямам блокер и освен реклами друго май не гледам, отделно че гигабайтите си ги плащам.
Прикачени файлове:
Screenshot_2018-11-02_12-38-33-m.jpg
Screenshot_2018-11-02_12-38-33-m.jpg [ 21.69 KiB | Прегледано 4501 пъти ]

Пет Ное 02, 2018 1:47 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Опитай се да отгатнеш колко от изброените не могат да се повредят в една Лада, и защо? :lol:

Колкото и да се пънеш, безсмислено е съществуването на какъвто и да е апарат, който е невъзможно да се ползва поради повреда.

Пет Ное 02, 2018 4:58 pm
Профил
Аватар

Не се пъна. Ама изобщо. Свикнал съм с мисълта че техниките се повреждат по една или друга причина. Е, на моменти е дразнещо и досадно, но това е положението.

Пет Ное 02, 2018 5:09 pm
Профил

На пазари има и лади, и бмв-та - клиентите си избират кое да купят. Ама са малко тия дето купуват ладички с идеята да не им се счупи климатика.
Искам да кажа че ония дето купуват нови коли не гледат дали е карбуратор или директно пръскане, те гледат разход, вървене, комфорт и на база на това купуват. Ако в новата А8-ца има радар за разстояние, дали има голям смисъл бмв да се мъчат с E38 да му се конкурират?

Съб Ное 03, 2018 11:03 pm
Профил

Японските марки/модели имат доста странно разбиране за лукс и екстри. И моят Форестър го взех със всички възможни опции и добавки ама и той няма подсветка на бутоните на вратата и в тъмното доста често ми се е налагало да погледна съсредоточено за да заключа вратите или стъклата. И доста други дивотии има - само шофьорската седалка е с ел.пакет и то без памет, стъклата, огледалата и люка се отварят/затварят само при включен двигател/контакт и т.н. ... Ама пък си е здрава кола и като му преглътнеш тези дреболии всичко друго е ОК

Съб Ное 03, 2018 11:11 pm
Профил
Аватар

А бе ако имах работа по къра нищо освен "Нива" не бих си купил за разлика от новопоникналите "фермери".
Ако работата ми беше свързана с дълъг път в никакъв случай не бих си купил нещо фрашкано с електроника.
Ако бях келеш щях да продам нивите на дядо си и да си купя най-лъскавото за което ми стигат парите.
И т.н.
Пък карам гоуф 4 - малолитражка ...

Съб Ное 03, 2018 11:37 pm
Профил

itso.t написа:

А колко могат да се повредят в една Лада пък не могат в тази:
1. да избяга центровката.
2. Да се разстрои карбуратора, сместа
3. Да се измени разстоянието на електродите на свещите със повече от 0,2мм (прекъсвания в запалването)
4. Да се разстрои сместа на изпрителя за газта (евентуално)
Между другото на моята кола центровката не е мръднала повече от 20 години :)
И все пак не случайно са ги направили с електронно запалване/впръскване новите Лади.
Аз съм за електрониката по колите. Те и ВАЗ са за явно :roll:

Нед Ное 04, 2018 12:46 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 197  Следваща