|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Е то форестъра хич не е от луксозните, и много бързо замязва на кочина, материалите са доста евтини. Това за 750-та, много е чакал, мога да дам подобен за рувър, само дето цената е по-дебела, и за разлика от тоя, след 50к ясичко се плаща.... стигнахме до 120, както секазва тъп и упорит...
|
| Нед Ное 04, 2018 8:20 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
За втората рав4-ка съм съгласен че е прекалено анимационно направена - приятел се оплакваше че като дойде такава за някакви електро ремонтни и ексти му се разказвала играта - евтино и чупливо, и много по-зле да кажем от еквивалентно санта фе. Но мисля че модула за копчетата на джамовете на всички е еднакъв - и на дъртия авенсис си свети, но също само шоферския джам е авто...
Бонго, то за нивата "на нивата" сигурно е така, стига да можеш да я зарежеш в ткзс-то/двора/имението/ и да се качиш на нещо нормално за всички останали пътувания. Както и за уазката, забравили тия руснаци че хора ще се возят вътре.
|
| Нед Ное 04, 2018 11:54 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Недей да скромничиш. Малолитражка, ама вдига 150 км/ч. Вълк в овча кожа, както казват хората. 
|
| Нед Ное 04, 2018 12:59 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Бонго... Един мой приятел така мислеше за Нивата, докато не си купи нова от магазина. Това парче скраб, ръждяса за 2 години повече от колкото можеш да си представиш в най смелите ти фантазии. Като вдигнеш 80 имаш чусгвото, че всеки момент ще се разпадне. Виене на диферинциали, скърцане от където се сетиш. Повече от 500км без ремонт не можеше. На 15 хиляди км му протекоха амортисьорите. Двигателя (някаква руска измишльотина 1.7 литров, 21 век с карбуратор) на всяко палене звука му беше различен.  Как го бяха постигнали това братушките и до ден днешен не мога да си го обесня. 4х4-то да го включиш беше приключение достойно за филмиране. Включваш малкото лостче с ритник(с ръка се не поместваше) след което ръгаш първа и аха да потеглиш, 4х4-то се изключва само като на симфонията от зъбни колелета би завидял дори и Моцарт. На третия или четвърти опит все пак се потегляше с 4х4. Звуците които се чуваха дори и Шведска дет метъл група не можеше да ги възпроизведе. Успя да я продаде на третата година след ремонт на тенекиите и пребоядисване, да не и личи много колко е корозирала, защото и на вторични суровини нямаше да му я вземат. А за дълго пътуване колата трябва да е с всички възможни екстри. За да е удобно. И електрониката не е най често повреждащото се нещо в една кола, стига да не е италианска, френска или английска.
|
| Нед Ное 04, 2018 1:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ннам, аз само на съвеЦки и близки до тях машини съм се возил, вкл. КАМАЗ и др. Естествено, че да искаш комфорт на нивата е малко глупаво, далеч по-важно е да се движиш. А ладите бяха изненадващо популярни в гръчко още преди кризата, че затова. А за на дълъг път: много познати са спирали за дни и са плащали хилядарки само защото на новато возило отказал компютърът на предния ляв мигач да речем и запалване - йок. Имаше доста примери как се прави автомобилната електроника - по-лошо от китайска картичка свиреща "Джингъл белс". За келеши и др. не ми се коментира. Важното е да е гоуф!  Бъзик де, просто това беше най-запазената (и от доверен търговец) кола отговаряща на парите и изискванията ми. На баба Рено к'во ѝ имаше, широки ѝ Безкрайни петролни полета?! Ако не я бяха опропастили безхаберни майстори щях да си я претапицирам и още да я карам.
|
| Нед Ное 04, 2018 2:41 pm |
|
 |
|
gicho
|
Не знам къде си виждал правенето на автомобилна електроника, и от кои производители, но няма общо с китайска ширпотреба. Ако пътуваш веднъж в годината до морето комфортът може и да не ти е първа грижа. Но тези дето визираш с новите и скъпи модели издухват по два резервоара на седмица - съответно масажа на д-то не е просто за престиж. С нивата може да се преживеят примерно 10 минути отиване на работа до другия край на малко градче, но пак си е компромис. С аудито километрите не се усещат - не е само до гъзария, така че работиш на 50-100км от дома и ги пътуваш всяка сутрин и вечер си е необходимост. Отделно ако можеш да си го позволиш взимаш V8 за да ползваш най-лявата лента на немската магистрала - даваш ойрота но печелиш примерно 15+15 минути всеки ден. А времето е пари, така че има резон да го пестиш. Това че в БГ нещата са изкривени и разни А8 дълги бази се ползват заварчика да отиде на 5км градско до работа, и като трябва да сменя вериги за 1000+ лв вика "деба и шибаната държава" е убягнало на швабите и не са го взели предвид за следващия модел. Сигурно са прости да гледат какво търсят клиентите дето купуват новите им коли, вместо да угаждат на клиентите от горубляне трета ръка дето искат само газ да наливат и да карат. Има и коли като "за нас" - деу/шевролет, иранската гама на пежо/ситроен, n-ти кавър на рено под името дачия. Но ние толкова пари за френски м...ет не даваме, а искаме премиум марка, макар и изхвърлен отнякъде. Имаше тема за програмираното остаряване - разните марки дават от 2-3 до 7 години гаранция, отделно че различните фирми покриват различни неща в нея. Всичко извъм тия условия си е хазарт. Аз съм ок да ми се счупи 4-тата зона на климатроника стига да знам че ако нещо стане ще дойде пътна помощ, ще ми осигури транспорт докъдето съм тръгнал, или директно заместващ автомобил, и ще си го оправят за тяхна сметка.
|
| Нед Ное 04, 2018 6:15 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Има един ценен авто-фен, дето ревюира всякакви нови и стари фърчолети на четири колела.  Видеата му са добри, сладкодумен е и ровичка по всякакви ъгълчета и подробности из колите. Та, можеш да видиш културния шок, който той преживява покрай задната врата на този Мерк (от 05:20 нататък): > The $230,000 Mercedes-AMG G65 Is the Stupidest Car On SaleОнова усещане за близка роднинска връзка с познатия УАЗик/Буханка/УАЗ-462. И аз се замислих защо на такава бая скъпа кола ще сложат механични ключалки със семпли дръжки. Може би защото когато подпукат тази като цяло консервна кутия с някой Калашник или РПГ, да могат пътниците да извадят повече шансове да отворят всяка врата индивидуално и да бягат към оцеляването в онези малко, но ценни секунди след началото на атаката.  Бонус: един странен крайцер от 1987-а  : > The $370,000 Aston Martin Lagonda Is the Weirdest Luxury Car EverВ това нещо има доста дизайнерски решения тип: "Грамофон свири, майка плаче".  С таблото на водача поздравям теб и всички останали участници тук, които имат и/или ползват осцилоскопи.  Най-добре е да си имаш модифициран RAID ( Redundant Array of Inexpensive Disks): RAEC ( Redundant Array of Expensive Cars). Докато едната лимузина спи по сервизите, другата да се кара. И обратно. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Ное 04, 2018 7:51 pm |
|
 |
|
stefan63
|
RAID с два диска...малко несерьозно ми изглежда.
|
| Нед Ное 04, 2018 8:12 pm |
|
 |
|
Private
|
Така е. Затова примерно тоз Хабиби се е подсигурил баш как си требе  : > DRIVING THE MOST EXPENSIVE CARS IN DUBAI!
|
| Нед Ное 04, 2018 8:16 pm |
|
 |
|
Private
|
Последен за днес пост покрай колите, обещавам. Един чичо-автомеханик с перфектно подреден гараж  представя наше момче от Тексас (Толбухин или областта  ) и неговия Жигулатор: > What Soviet Cars are Really Like, Russian Made LadaВидеото е качено днес в YouTube.
|
| Нед Ное 04, 2018 11:16 pm |
|
 |
|
HCL
|
Не знам, според мен който не кара японски коли, сам си е виновен.
|
| Сря Ное 07, 2018 4:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аре нема нужда. С малки изключения, славата им е предозирана. Масовките са технологично на ниво от преди 10 години. Тепърва откриват турбокомпресора в ниския клас. Ръждясват доволно добре. Скъпи за подръжка след гаранция. Пълно е с заводски заложени болести в поне 1/3 от моделите... На вторичния пазар не държат цена. Отделно, че японските коли са като белите лястовици, чувал ли сме, че ги има, ама малцина са ги виждали  Като изключим Митсубиши и Субару, другото масово се сглобява нейде по света... Пак казвам, има и изключения. Ако ще е азиатско - по-добре корейска.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 07, 2018 5:11 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Хората са казали - BMW е Мерцедеса на автомобилите. 
|
| Сря Ное 07, 2018 6:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Японските автомобили са били нещо което си струва за много малък период от време. И сега не са лоши но вече няма нищо общо с преди. Както нареждало зайчето ... всички са педерасти ... Каквото и да си говорим, колкото и да имат проблеми, италианците са едни от тези които въвеждат нови неща, а за дизайн няма да говорим , не си падам по италианки освен тия с по 4 колела ... Карам сега един хилукс, тоя двигател сигурно е от ерато на ГАЗ-53 и горе долу така гори и почти така върви ...
|
| Сря Ное 07, 2018 6:36 pm |
|
 |
|
gicho
|
Уф, уцели ме къде съм в момента - гледам дребни въшки и за 20'990лв suzuki swift се мъдри с гордия надпис "100% произведен в Япония". Много му се чудя и гледам алтернативи - от талианките е типо (ух, дано няма много общо със предишното типо), от минетчийските има 301 и C1, фабията - ама цените са все нагоре и риска да барнеш турски, ирански и подобни корени продукт е почти 100%. Гледах и корейските, но там отива няколко хилки отгоре. Има и малко по-голямо сузуки - балено, на същата цена, но то е продукт на индийския клон (марути) и се чудя дали 15-те см горница си заслужават няколкото хиляди км югозападно преместване по континента Азия? Иначе мазда 6 мисля от втората генерация е обратно в япония, джаз също, от сузукитата бензиновите sx4, първите игнис-и (после са унгарски). Сигурно има и други - всъщност малко митсубишита са от япония - големия чеп при тях дойде като подкараха холандската фабрика.
|
| Чет Ное 08, 2018 11:24 am |
|
|