|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:37 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Имаше, имаше, ама много въртене беше. Като казвам нова, разбирам нованямаше и 10к, просто... Фолсваген 
|
| Нед Окт 28, 2018 1:57 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да, ама не и гоуф4!  Моят не го спирам цяла зима, освен ако не е затрупан в някоя пряспа. С хубави гуми върви като танк, само дето е прекалено нисък и пластмасите около предните гуми се откачиха и намачкаха от снега. Паленето не ми е правило впечатление, съвсем малко по-дълго от "от раз". viewtopic.php?p=239731#p239731преспичката най-вдъното.
|
| Нед Окт 28, 2018 11:35 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Значи...някой ден така може да свърши човек...описанията на родните медии са впечатляващи. те кои ли пък не са...
"На борда на падналия самолет е имало общо 189 пътници - 181 пътници и 8-членен екипаж. Сред пасажерите са били 20 служители на индонезийското министерство на финансите, едно дете, две бебета и италианският колоездач Андреа Манфреди"...
И ако не си дете, екипаж, от министерството или някой известен - така си и оставаш в статистиката...
|
| Вто Окт 30, 2018 1:39 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Окт 30, 2018 11:01 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Ное 04, 2018 2:41 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Ное 06, 2018 9:11 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе чета сега за изборите в УСА и ме заболя главата - демократите спечелили, републиканците и те спечелили, кой е загубил не е ясно...
То долна камара, горна камара, камара на представителите, сенат, губернатори... На всичко отгоре, само част от сенаторите се преизбирали... другите... ба ли го...
Интересно ми е, средностатистическия хамериканец има ли идея за какво точно гласува или кара на принципа - наште-ваште.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 07, 2018 4:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Дори според мен няма наши / ваши, много гласоподаватели решават в последния момент и то на база видях по CNN или FOX ... И двете партии си имат твърд електорат, но смея да твърдя, че тоя на Републиканците е малко по-наясно за какво гласува, докато този на Демокраитте са основно черни и млади, и едните и другите идея нямат за какво гласуват и какво искат, и тук пак да уточня че Демократите в САЩ са олицетворение на нашето БСП, т.е. социалисти, напоследък дори крайни социалисти, много у лево. Иначе не стана нищо неочаквано, Републиканците запазиха сената, демократите взеха долната камара. Сега ен съм се задълбочавал, но това като цяло се случва почти винаги, много рядко на междинните президента запазва и двете, ако Тръмп беше запазил и долната камара това вече щеше да е доста интересно. В същото време за Демократите това си е жива загуба, целта беше да вземат сената но отдавна стана ясно, че това няма да стане. Не съм гледал резултатите по щати, но случилото се е логично. Тръмп има силна подкрепа, но изборите в САЩ са всичко друго но не и честни демократични избори. Манипулациите са жестоки и от двете страни, парите които се наливат са безумно много има места които излизат по 80 млн като кампания, и кампаниите обикновенно са от типа Иван е педал, Драган духа на черни, Хасан е уволнил секретарката си щото не искала да гълта ...
Има един много сериозен проблем, социализма е зараза и тя се разпространява много бързо особено сред младите и необразованите. Миналата седмица имахме лек спор с децата, това кеото разбрах е че не могат да кажат нищо положително за демокраите, ще гласуват за тях, не могат да кажат защо републиканците са лоши и не трябва да се гласува за тях, и че Канада била пример за добре организирана държава и система .... Това все пак са деца които не са расли в социалистическо семейство ... промиването на мозъци е тотално. Другата простотия, не искали президент който се държал така, той не бил пример, начина по който говорел за жените ... пръста педерстия, айде щерката да речем да се чувства засегната, ама големия станал на 30 години и ги говори тия неща ... сякаш не избираш президент който да води страната а избираш учител по етика на децата си ....
|
| Сря Ное 07, 2018 6:32 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
че дай я тая секретарка - за 5 лв ще я науча 
|
| Сря Ное 07, 2018 6:53 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Хъх, в гръчко имаха лаф за нещо "много яко": е*е и бие! Почти като нашето "Кърти миФки", но разликата е в симпатията на жените - все пак е*нето е важно  Разбрах: където сиганите са скъпи - гласува се за Делян Пеевски 
|
| Сря Ное 07, 2018 8:32 pm |
|
 |
|
fred
|
Далеч съм от Америка за да имам право на експертно мнение, пък и не го следя внимателно. Но от друга страна казват, че отдалеч се виждало по-добре. На практика съм на 100% съгласен с Тони. И определено нещата не ми харесват, не ми е приятно Америка да залита толкова наляво. Пряко не ме касае но това ще има значение за света и бъдещето му. Демократите според мен определено бъркат и бих казал много неприятно ме изненадаха с поведението си. Не очаквах такъв реваншизъм, такава злоба заради една изборна загуба при президентските избори. Чудо голямо, сега са загубили после пък ще победят, много пъти е ставало. Да го приемат и оставят хората спокойно да работят. Вместо това перманентни атаки по медиите които почти тотално са техни, все едно е гражданска война. Не ми харесва, че в неистовият си стремеж да са на власт залагат на разни маргинали, все едно нашите цигани. Само че нашите им платят 20лв по изборите и ги забравят а демократите искат да останат вечно на власт залагайки на високата им раждаемост. Само че като образование и квалификация са доста назад и не се вижда това да се промени. Т.е. в борбата за власт демократите рискуват бъдещето на Америка. Иначе сега всички ще казват че са победили, резултатите са толкова шарени че го допускат. Нормално е по средата на мандат подкрепата да пада, властта изхабява, всеки гледа недостатъците а доброто го смята за полагащо се. Истинският анализ щеше да е да се сравняват такива резултати в исторически план за да се разбере каква е изчистената тенденция но такова изследване с цифри не ми е попадало. Само казват, че при междинни избори обикновено се губи камарата на представителите. И накрая малко какви социални групи кого подкрепят. И за "победителите". https://fivethirtyeight.com/features/wh ... te-voters/https://eu.usatoday.com/story/news/poli ... 917410002/
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Сря Ное 07, 2018 11:36 pm |
|
 |
|
fred
|
Намерих такива данни. От първи бърз поглед се вижда, че огромно изключение е президентската партия на междинните избори да печели места в Конгреса, обикновено губят. Дори при толкова ярък президент републиканец като Рейгън на първите междинни избори 1982г губи 26 места в Конгреса. Близо до рекорда пък са президентите демократи - 1994г Клинтън губи 54 места а 2010г Обама губи 63 места. За местата в Сената също толкова редки са изключенията на междинни избори президентската партия да печели допълнителни места. Тръмп с неговите допълнителни 2 сенатори е близо до рекорда, надминава го единствено Кенеди 1962г с допълнително 4 сенатора. https://en.wikipedia.org/wiki/United_St ... m_election
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Ное 08, 2018 6:53 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, изборната система тук е много проста и лесно се разбира. Мен лично ме кефи и евала на тия, дето са я измислили. Иначе другите вече са го казали - демократите още не могат да приемат загубата на Хилари Клинтън и аз лично такова разделение в една държава никога не съм виждал - даже у нас, когато комунисти срещу демократи беше в апогея си. Иначе е нормало на мидтъмс преьидентската партия да загуби нещо - на времето Обонго загуби и двете камъри на конгреса. Пропагандата както и на предните избори беше направо жестока - явно има големи интереси тъпите демократи и социализъма да победят тук и какви пари се наливат в тая кампания направо не е истина. Ей го тук в Илиной битката за губернатор би всички рекорди по трошене на пари. И републиканеца и демократа, дето спечели са милиардери. Направо не можех да повярвам, бизнес човек, дето е изкарал една камара пари да говори така, че Маркс ряпа да яде. Съответно черните, младите и всички на държавна хранилка гласуваха като гламави за него - направо под строй. Сега ни чакат "интересни" времена тук в нашия щат. Май ще трябва да се местим при Тони в Индиана, щото само там тук наоколо не обърнаха палачинката и останаха с републикански губернатор  . С две думи - комунистическия призрак яко броди из Америка и нещата не отиват на добре  .
|
| Чет Ное 08, 2018 3:23 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
не ги знам вашите демокрация и социализЪм, ама щом наливат пари за да печелят май нямат нищо общо нито с демокрацията нито със соца 
|
| Чет Ное 08, 2018 4:14 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
по соца думичката беше 'демократичен централизъм', това някак си се съвместяваше с 'диктатура на пролетариата'. следващите етапи бяха 'централизация на демокрацията', 'десен завой с ляв мигач' и 'демократична диктатура' аз нямам нищо против в щатите да си правят каквото си искат. е, доста са големи, така че всяко кихане там може да доведе до насиране навсякъде по света. обаче, защо дават акъл на всички останали, без да са си изяснили напълно понятията в тяхната къщичка? света е шарен - от монархии, през демокрации, до диктатури и теокрации, някои с канибалски уклон. даже и мутрокация си имаме. ама не може един да се обяви за най-убавия и да бие всички, които му се виждат грозни. в същност - може 
|
| Чет Ное 08, 2018 4:46 pm |
|
|