|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Коли
За малка кола - огледа ли Фиеста? Няколко се накупиха около мен в последните 2 години, хората са доволни (все бензинови). Казаха, че и пазарлък ставал на място. Сузуки... информацията ми е от преди години, но тогава дилъра в БГ беше под всякаква критика. Аз съм отявлен шкодаджия, Фабията е доста добра кола в класа си, новите бензини на VAG са ненормално икономични и вървят ненормално добре за конете си. Ама на цени вече доста изнагляха.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Чет Ное 08, 2018 11:46 am, променена общо 2 пъти
|
| Чет Ное 08, 2018 11:42 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Некви си 30-40 год.  Точно така, вече не се правят нормални коли. Не здрави и хубави, ами просто нормални. Екология, програмирано остаряване, икономии - резултата е майка плаче. Но все пак, японките си остават една идея по-добре от останалите. Особено от швабските боклуци, които са скрап от друга галактика просто. За феновете им - да знаете, че дори френските са по-добре от към надеждност и конструктивно изпълнение. За италианските - без коментар.  Колкото до Хайлускса, тое Е ГАЗ-53, това му е идеята.
|
| Чет Ное 08, 2018 11:43 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ford изкараха два добри модела последната година-две:
Ford F150 - здраво камионче, всеки път като видя някое и очите ми изтичат по него ... Ford Focus RS - маняшка кола, комшията си продаде GTI-то и се ъпгрейдна до това - ходи си с него до Гръция на един дъх
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Ное 08, 2018 11:52 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
работно или семейно Инфинити - 4х4, 5.6л, бензин... https://www.autouncle.se/se/begagnade-b ... 109-900-krЩе ми трябва кладенец, петролен... Или буса на лошите от Бенджи, Закс и звездния принц, Star Craft или Space Craft се водеше, виждал съм го в 8л изпъление, дизел, дървена облицовка https://www.imdb.com/title/tt0147747/
|
| Чет Ное 08, 2018 11:54 am |
|
 |
|
Цецо
|
Много оплаквания има из нетя, трошат турбини и целия мотор. Май никой не стигнал 100к без ревизия на мотора. Концептуално наистина е маниашки, макар, че в тоя сектор има доста конкуренция, някой с по-добро съотношение цена/качества - Golf R, Civic R, Leon Cupra...A class AMG...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 08, 2018 12:03 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Зависи с какъв двигател е. Първа ревизия беше с "петичка" на Волво, с работен обем 2.5 или нещо такова. Много приятно автомобилче. Явно по някое време са решили че са се престарали, и са започнали да вграждат някакъв четирицилиндров двигател които се оказал леко проблемен. Май са поорязали и други работи в автомобилчето.
|
| Чет Ное 08, 2018 1:05 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да новия е 2.3 литра мисля, 350 коня. Колата иначе е брутална като концепция - вид, интериор, пътно поведение....
|
| Чет Ное 08, 2018 3:14 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Бе то не само F150, и други хубави има и на форд и на додж и не само, ама всички много горят. Е додж нали са фиат, та имат един модел дето не гори много ама и хич не му се върви. Американските вече имат и дизели, но след известно мисленв реших че дизел не е ок за мехико едно че не навсякъде има дизел, второ качеството май доста зле защото масово се оплакват за проблеми с дизелите. Та избора ми се сведе до американско с 4-5 л двигател, или японско с около 3, но не очаквах точ о такъв двигател. Имахме едни 4 цилиндрови нисани с подобен обем, и бяха хем по икономични, хем по динамични, как да е за камионче е идеално.
|
| Чет Ное 08, 2018 5:06 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Форд никак не ми е сред фаворитите - имал съм два, вярно може да се се стегнали от тогава. Гледах все пак цените на фиеста наскоро, но изобщо не ме спечелиха - евтините мотори са старите мисля 1.2, като спецификации за разход няма къде да се сравнят със суифта. Вентилаторните изпъления (екобуст) не ме блазнят - силно се притеснявам че още в моите ръце ще му свърши ресурса, да не говорим за пазене на цена, или гаранция. Това го има при всички марки - тук поне имаме локален, докато примерно шкодите са в търново/горна оряховица. Да, гледах рапид - допада ми, но по- ме тегли към джапанката. Има си кусури по тестовете, но са единодушни че е евтин за експлоатация. Отделно 7г гаранцията ме блазни - едва ли ще стигна ограничението по километри, а те тия работи може и да се "оправят".
|
| Чет Ное 08, 2018 5:43 pm |
|
 |
|
Цецо
|
О ако е 7 години на суифта, това много накланя везните.
|
| Чет Ное 08, 2018 7:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз не говоря за европейски фордове, F150 няма нищо общо с фиеста. Като желязо е доста корав, не е върхът на сладоледа като интериор, но все пак това е камионче, не лимузина, по-оборудваните му версии не отстъпват на сходни от други марки, е не е като GMC, ама и цената не е такава. Напоследък американските коли не са толкова лоши, или пък всички останали достигнаха тяхното ниво, или най-вероятно те са подобрили качеството, всички останали са го снижили и като цяло няма съществена разлика.
|
| Чет Ное 08, 2018 8:09 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Втрещен съм от полета на дизайнерската мисъл? на дизайнерите на Брадва: Бързо гуглене показа и откъде са взаимствали идеите: С малката разлика, че дизайнерите на Форд са се справили доста по-добре... 
Последна промяна itso.t на Пет Ное 09, 2018 1:23 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Ное 09, 2018 12:53 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Нищо не разбираш - това му се казва модерен, минималистичен и ЕКО дизайн. Като ти се счупи дисплея, или на този на космонавтите - купи си логически анализатор, за да можеш да разбереш или да пуснеш/спреш нещо, може да ти излезе по-евтино. Бутони, лостове, потенциометри и прочие електромеханичен "шит" не са на мода сред мениджъри и програмисти. Чудя се кога и двигателите ще ги заместят с нещо виртуално.
|
| Пет Ное 09, 2018 1:09 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Скоро, скоро ... забркваш една кварцова ламБа, леген с топла вода и пясъка на котката, добавяш един виртуалено реален шлем и си отма на карибите  т.е. няма да ти трябва да пътуваш ... Иначе малко по сериозно - още преди 2-3 години вместо тест драйв на Смарт си слагаш VR каската, сядаш в колата и "правиш" едно кръгче със знойна мацка до тебе - тя кара и ти нарежда сладко колко е практичен Смарт, ти си пасажера и само си въртиш главата да се оглеждаш 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Ное 09, 2018 1:44 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Мда, никак не е зле - мисля че е до 150000км, но не мисля да ги стигам толкова изобщо. Много се замислям, но досега нова не съм взимал - мога да се напъна да я финансирам от спестявания, но май предпочитам да тръгна примерно с 50% начални и останалите за година или две. Та се чудя какви са + и - на двата варианта: - стандартен лизинг - потребителски към банката ми Някой може ли да обобщи кое е двете е по-изгодно, и по-удобно?
|
| Пет Ное 09, 2018 3:31 pm |
|
|