Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Какво става с EMC лабораторията към БИМ -лаба на Пантелеев 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Какво става с EMC лабораторията към БИМ -лаба на Пантел
Само предполагам- да назначиш новаци в акедитирана лаборатория - вероятно означава кинти за сертификация и на новаците - ....и тия 1.7М просто няма да стигнат за всичко.

Вто Дек 04, 2018 8:53 pm
Профил

Аз не знам какво с еправи с 1.7 м ... освен да ги откраднеш друго не знам как ще направиш. най-вероятно ще се накупи една техника, ще се приберът едни комисионни и до там. Не го виждам. Първо не мисля че в БГ има достатъчно бизнес за да с енаправи нещо сериозно, второ дори да го има с 1.7 млн ако не си някакъв супер късметлия не може да направиш акредитиран лаб, поне така си мисля. Тук преди две години май, ни се въртеше една такава идея, то това беше част от по-голям специализиран лаб, и целта беше конкретни стандарти, и конкретни клиенти и EMC и сейфти бяха само съпътстваща услуга. Как да е, смятах нещо и никак не бепе евтино, в зависимост от какви размери се целят, но с тия пари горе ще направиш сграда, и то ако имаш изгоден парцел, ще направиш помещенията и горе долу до там. Аз не знам преди как са изкарали акредитация, кой ги е акредитирал но ми се струва че ако днес трябва да вземат с това което имат като оборудване и база не би трябвало да могат да вземат, не и за всичко което уж тестват.
как да е, има някаква врътка, или някой е голям оптимист или е измисли схема как да усвои една част от това финансиране.

Вто Дек 04, 2018 9:11 pm
Профил
Аватар

тони,
то кинтите са за
Цитат:
Предоставяне на подобрени услуги и осигуряване на благоприятна бизнес среда посредством модернизация, дооборудване и разширяване обхвата на дейност на изпитвателни лаборатории в Български институт по метрология

те всяка година си правят по няколко проекта, колкото да си изкарат премиалните. докато върви измерването горе, пушиш пред входа и четеш табелки с невероятни теми
- популяризиране на ЕМС с листовки и рекламна кампания
- обмяна на опит в чужбина
- подобряване на административния капацитет (или кондензатор, не се уточнява)
- подобряване на (не)човешките ресурси с курсове по word, excel и английски

е, имаха и някакъв проект за голяма безехова камера, още при станишко, ама продължаваха да мерят в GTEM камерата.
пък и тия кинти са за цялата метрология, ако решат да ъпдейтнат само еталона за килограм, не знам какво ще стане.

ше видим...

Вто Дек 04, 2018 9:26 pm
Профил

аааа е добре, то демек са пари предназначени за крадене, аз реших че някой ще прави нещо от начало с такива пари ...

Вто Дек 04, 2018 9:28 pm
Профил

Протестите в Париж и оскверняването на Триумфалната арка- подозрително съвпадат с обявяването на новата концепция за измерване на маса в метрологиите(акредитираните).

Вто Дек 04, 2018 9:32 pm
Профил

Цитат:
че някой ще прави нещо от начало с такива пари ...

Рокфелер ли беше почнал с една ябълка? И на него бюджетът му е бил относително по-голям...

Вто Дек 04, 2018 9:34 pm
Профил
Аватар

и мащаба е важен!
от един милион по-лесно се правели два, отколкото от един лев - два.

Вто Дек 04, 2018 9:47 pm
Профил

Да, ябълката му била за закуска, след това седнал и инвестирал няколко млн. ... :) козата си сака пръч, точно в тоя бизнес не знам как се почва с малко. Дори само сейфти да тестваш си иска не малко пари, ако го тестваш като хората де. Е ако висиш по търгове може да ти излезе късмета, може да купиш нещо на сметка, ама то ще е ендо , две три ... не вярвам да случиш на цяла лаборатория на 1/10 от цената. Само една камера да направиш като хората са доста пари, а тая камера неможе да я сложиш в мазето.. е то всичко може ама ... а и нали целта е да изкараш пари, ако мериш 1,6,10 от 100 колко клиента ще хвнаеш. Не знам, за мен да правиш нещо има смисъл ако го развиеш като бизнес.
Ей саега тука някакви се подхвърлят, да купим един лазер ама не много скъп, да купим и еидн ъпкант не много скъп и да си правим някои детали, те ще ни се изплатят и ще сме по-гъвкави ... за 90% от детайлите ни трябва да се вложи около 1 млн в техника за да могат да се произвеждат качествено и ефективно, да ама ние ще си правим 10% от всички детайли, но всички от тях изискват що годе добро оборудване, и тия машини ще имат по 22 часа престой на ден, ще искат оператори, място, поддръжка ... къде илия на кирия, ако почнеш такав бизнес да ... аз една фрезичка се чудя дали си струва, дето ще я натоваря на 100% и не иска нищо друго ... не знам, не разбирам такива залитания.

Вто Дек 04, 2018 10:03 pm
Профил

Тони, ти си едно приятно изключение.... :D

Вто Дек 04, 2018 10:26 pm
Профил

Ами не знам, може дефекта да е в мен. Аз съм на принципа ако правиш нещо го прави като хората, е понякога има изключения но ги избягвам, и каквото може да го възложиш на някой никога не го прави сам ако не ти е в бизнеса.

Вто Дек 04, 2018 11:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2