Отговори на тема  [ 986 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 66  Следваща
Китай 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Китай
мда, дори центъра на галактиката се намира във вашинтон, на полянката пред белия дом
ако ги гледаш изолирано като пазар който увеличава производството и намаля разходите - да, по-мащабно производство понижава цената, ама хамериката не е само пазар, а заедно с пазара върви и най-голямата терористична организация нанесла най-големите катаклизми на целия съвременен свят, пряко или косвено
тъй, че ако се вземат предвид и бедите които са нанесли и продължават да нанасят, малко ми е трудно да съм им благодарен за пазара...
все пак тоя пазар дори от България се субсидира, нали сега ще купуват ф16, както казват - болен здрав носи

Пон Дек 17, 2018 6:11 pm
Профил

@nik, просто като вземеш страна е хубаво да си прецизен с фактологията - иначе човек като започне да ти чете репликите и види нещо очевидно грешно или невярно поставя под съмнение всичко което пишеш.

Бизнес модела на евтините китайски телефони не включва редовно пускане на софтуерни ъпдейти а редовно пускане на нови модели телефони. Което си е съвсем логично защото работят на минимална печалба и ще спечелят повече ако за 2 години си купиш два телефона отколкото ако ползваш безплатно ъпдейтнат до най новият ОС.

А това дали айфона и евтиният китаец са сравними е друга бира - в единият джоб имам евтина Нокия 6 в другият нов айфон - ами разликата е от земята до небето в полза на айфона. Не, че нокията я лоша, напротив, просто айфона е като бижу до нея - материал, изработка, софтуер и т.н. Е, не е 10 пъти хубав защото е 10 пъти по скъп но като мине малко време виждаш, че си струва парите. Същото е и със скъпите коли, като там разликата е в хиляди пъти - и кола за $10к и кола за $1М возят, и трудно ще обясниш на този с ферарито или там каквата скъпа марка кара колко е прост да даде толкова пари за тон тенекии ...

Пон Дек 17, 2018 6:20 pm
Профил

точно щото се придържам към фактологията споменах евтин телефон с редовни ъпдейти в един пост
учудващо нали?
стария ми телефон вече го нямат в сайта от 1 година, но пак има ъпдейт, сега гледам последния е от 2018/09/04 - преди 3 месеца ъпдейт за телефон модел 2016та

Пон Дек 17, 2018 6:25 pm
Профил

ToHu написа:
.... Не трябва да се подценяват, и най-важното там върви страшно много развой, какво значение има дали китаеца или тайванеца дялка силикона, като го е проектирал някой в САЩ. Да нещата се променят, спор няма, само времето ще го покаже. Аз и другаде бях писал, САЩ може да са всякакви, но истината е че на тях дължим това което имаме като комуникации и технологии в момента. Ако не беше САЩ и техният пазар, дори да беше достигнато това ниво на развитие, все още телефони щяха да си купуват милиардерите, една минута щеше да струва по 5$ и едно ТВ щеше да струва колкото половин кола.

Тук си напълно прав и не виждам разумен човек, който да може да го отрече. Едва ли "развойният климат" на САЩ може да се сравнява с който и да било друг.
А що се отнася до Китай, на тях и копирането им не се получава.

Пон Дек 17, 2018 7:21 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
...Затова подкрепям Тръмпи с две ръце и е крайно време вече да има наистина свободна търговия, пък ако нещат блъскай им там яките мита и като загубят Епъл и няколко други големи и ще са светнат за какво става въпрос много бързо.

аз преди няколко страници го мернах но не исках да изглежда че се заяждам...
но да споменеш тръмп и свободна търговия в едно изречение трябва доста да си изкривиш представата за реалността :)

Не знам дали китай ще загуби епъл (анализаторите твърдят че това е немислимо в момента) но ако сте обърнали внимание имаше намеци от един съд, как епъл може да загуби китай.

Пон Дек 17, 2018 7:22 pm
Профил

А за кои катаклизми са виновни САЩ, щото те до преди 45-та не са си подавали носа извън континента, с след 45-та не се сещам за някакви огромни катаклизми предизвикани от тях. Дали ме кефят не,ама какво от това, мен и 90% от Българите не ме кефят. Специално пък на нас не знам с какво са навредили.
Виж за F16 това е пълна глупост, те миговете ни са по-нови и модерни, ама голям напън от години. Не знам тия шведи не знаят как да дават подкупи ли... е то верно като продадеш дър ф16 дето е на цената на вторичните в него като за почти нов, имаш доста повече за комисионни ... такъв е живота, и се чудя що не си купим пак мигове, ние и без това нямаме износ за САЩ няма какви мита да ни сложат ;D

Пон Дек 17, 2018 7:25 pm
Профил
Аватар

Цитат:
но истината е че на тях дължим това което имаме като комуникации и технологии в момента. Ако не беше САЩ и техният пазар, дори да беше достигнато това ниво на развитие

пак се изказвате неподготвени...

Нали знаеш ... в бедна България по време на криза 1994 се появи Цитрон ... а по това време хамериканците яздеха TDMA радио-станциите
да ти изреждам ли: Нокия, Ериксон, Сименс, Бош, Сагем, Сони, Самсунг, LG, Панасоник ... по едно време се събуди Моторола ... забележи - с над 100 фабрики в Китай... това само GSM
Андроид ли? ... го откраднаха от един OpenSource проект на Моторола ( която пусна на пазара 2 OpenHardware тилифона ) и познай кой изкупи патентите на Моторола

няма да ти изреждам какво тогава измислиха хамериканците...
Сименс - цвят и звук, Панасоник - камера ... Симбиян? ... Sony Ericsson MP3? Къде е "айСиктир" по това време?

Нокия пускаше на пазара на година 10 модела, Самсунг 20 и 50 в Азия...

GSM Хакери: забележи - България, Сърбия, Русия....

за какви "американски комуникации и технологии" говориш?

Пон Дек 17, 2018 7:30 pm
Профил ICQ

На нас са ни навредили с това, че са чакали датата 07. 12. 1941 за да се включат във ВСВ. Ако не беше така, сега нямаше да са ни виновни онези 45 г. съветско братсво.

Пон Дек 17, 2018 7:33 pm
Профил

Симбиан-а беше на Нокия.

Пон Дек 17, 2018 7:35 pm
Профил

TheWizard написа:
....за какви "американски комуникации и технологии" говориш?

TCP/IP благодарение на което си "говорим" тук. :D

Пон Дек 17, 2018 7:37 pm
Профил

ToHu написа:
Виж за F16 това е пълна глупост.....тия шведи не знаят как да дават подкупи ли.....е то верно като продадеш дър ф16 дето е на цената на вторичните в него като за почти нов, имаш доста повече за комисионни ...

сам си даде отговор ама общо взето за хамерика вариантите са 3
1. рушвет
2. протести/избори/манипулации/интриги/пропаганда
3. военна заплаха

ако не помага 1 минават на 2
добре, че в БГ са продажници и не се е налагало да минават на 3
та тва им е на хамериканците свободната търговия.... ще купуваш ли или да

Пон Дек 17, 2018 7:50 pm
Профил
Аватар

TCP/IP ... и що военните(ARPA) ще разсекретят протокол .... ми щото са малоумни :)

Пон Дек 17, 2018 7:59 pm
Профил ICQ

разсекретяването ....е донесло повече ползи, отколкото евентуалното затаяване.
въпрос на сметки, и те са си ги направили.

Пон Дек 17, 2018 8:59 pm
Профил

Всъщност руснаците са виновни за разработването на въпросния протокол, макар и косвено. :D

Пон Дек 17, 2018 9:05 pm
Профил

Ленин го е описал в "Материализм и емпирикритицизм".....глава 69.

Пон Дек 17, 2018 9:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 986 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 66  Следваща