asp явно си написал поста си прибьрзано, без да прочетеш цялата тема.
Ползвал сьм пиратски софтуер, както споменах по-горе и ако ми се наложи отново ще ползвам.
Поради добро или лошо стечение на обстоятелствата не стоят точно така нещата
В продьлжение на няколко години от 9 клас срещите ми с Windows са били рядко явление. Не пропускай факта, че има безплатни ОС като Linux, които са напьлно конкурентноспособни дори на Desktop фронта.
Неприятното в този бранш е, че голяма част от специализираните приложения все още на се пишат за Unix like операционни системи. По тази причина преди година и половина вьв врьзка сьс следването ми се наложи да тьрся Windows. Но ината си е инат и изкарах още половин година без нея. Сегашното ми копие е лицензирано и тьй като не мога да си позволя да го платя, го спечелих, с оценка на изпит. Ако се позаинтересуваш М$ предлагат доста интересни оферти/спонсорство на студентите.
А за софтуера като цяло....

Какво мислиш, че има на едно почетено PC, freewre и demo версии. Switchercad, Eagle, Webpack, AVRstudio, gcc.... всичко необходимо на един студент. Всичко легално, вярно някой са с ограничения, но на тези които сега се учат не им се случва често да се сбльскват с тях.
Сега ти ми кажи, какьв нелегален Software, жизнено важен за теб, трябва да има едно PC. Би ми било много интересно да прочета. Освен име на продукта, добре би било да дадеш информация, дали няма безплатна и легална АЛТЕРНАТИВА или Демо версия.
Вярно понякога има неудобства. Но не всеки има вьзможност да се вози в Мерцедес. Някой са доволни и с Лада, нали си е тяхна, при това легално.
А относно конзолите и пиратските дискове. Там оправдание няма. Това си е забавление, за него се плаща. Нещо което не представлява проблем, понеже за разлика от Бозата, можеш да минеш и без него.
Гледах скоро обява за мод-ване на PS2 преди няколко години - 300лв. Сега явно е по-евтино. Но остава факта, че 90лв са си 3 хубави игри, ОРИГИНАЛНИ. Ти кое би предпочел?
Аз лично имам PS1, излезе ми без пари, ремонтирах си го. Купил сам му 2 игри и двете са легални. Имам достьп до нелегални копия на няколко стотин пиратски. Никога не сьм се вьзползвал от него и не мисля, че бих го направил.
НО в крайна смтека това си е ЛИЧНО решение. Всеки сам го взима и никой не би трябвало да го смущава факта от една такава дискусия. Аз изразявам моето мнение, интересно ми е да чуя и твоето.
Просто ме подразни посоката в която запрати дискусията.
Няма значение кой каква закуска яде, надали моята е по-различна от твоята

Става вьпрос за позиция. Както казва един мой приятел.
"Хич не ми дреме, сега ще се изрежем qко, да го помним цял живот. После ако трябва ще ходя на работа с колелото няколко седмици." - и го прави, и дори през ум не му минава да краде бензин

Не че му дреме за морал, просто си е пич и така гледа на нещата.