Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
WEB server за $20 в единични бройки 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Който иска free мостри от:

- CP2200-GQ, TQFP48
- CP2201-GM, QFN28

да пише тук или ЛС

Пет Апр 14, 2006 12:24 am
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аз бих ги пробвал CP2200. Като цяло съм доста доволен от продуктите на SiliconLabs. Ползвам F304 от процесорите им в разни протоколни конвертори и с процесочетата им с USB съм си правил неща за лабораторията даже много съм доволен може да се каже. Предполагам и с този чип са се представили добре.
Има ли вариант да получа мостри?

Пет Апр 14, 2006 2:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
Агррр :evil: Току що отмених порьчката на демо борда. Около месец срок за доставка, 20е пощенски разходи+опаковка и 6е даньк. В крайна сметка излиза 44е за един обикновен ДЕМО борд, че те development board-овете им са долу-горе на такава цена.
Направо ми писна като си харесам нещо от Америца да ми искат 2-на цена за него.
Спартан 3-ката и той беше 150е, вьпреки че американците го дават за 100$. :evil: :evil:
В крайна сметка аз ли трябва да им плащам пощенските разходи на диструборите. Нали затова са ДИСТРИБУТОРИ !*!***§%*!*

Сря Апр 26, 2006 5:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не пич ти плащаш социализма който сте си избрали да градите. Няма и как да е иначе.

Сря Апр 26, 2006 8:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо аз социализьм не градя.
Иначе си прав, "благинки" има доста, но както с тях, така и без тях, лично мое мнение. Удобно е, че като студент не плащам в градския транспорт, но и толкова го ползвам.
Образованието без пари, е и, зад океана е с пари, но всичките ми познати там са на стипендии, нека е с пари.
Отдавна сьм се убедил, че всяка "социална" придобивка се плаща многократно. Макар и да сьм на гости в тази дьржава, сьм водил спорове относно парите за безработните, парите за "Вятьрните мелници", парите за Кравите, парите за "Еко краставиците" и други подобни недомислици. лично мое мнение, в грешна посока вьрвят хората.
Специалност Електротехника, 60 човека випуск, 60 човека, а университетьт има капацитет за поне няколко стотин. И като сметнеш, че след пьрвите 2 години остават само 2/3, а завьршват само 1/3 и се сещаш, че има нещо недредно. Ама както казва един колега, защо да се бльскаш като луд в едно от най-тежките следвания, като може и иначе. Това иначе обаче подкопава морала на обществото. Виждаш какво става вьв Франция, макар там да има и един друг сериозен фактор, който тук не е така силно изразен.
Но в крайна сметка няма ние да учимм хората как да си водят вьтрешната политика. Аз си пиша протоколите и псувам от време на време, като ми излезе през носа поредния опит да си набия малко практика и знания в главата.

Сря Апр 26, 2006 8:26 pm
Профил WWW

Мнение 
HCL написа:
Агррр :evil: Току що отмених порьчката на демо борда.

Мисля, че си поръчал борда на грешно място.

Правя ти предложение:

- CP2201EK, 1 бр., USD 29.00 + ДДС

Цената е от склад-София. Ще бъдат на склад в идните 1-2 седмици

За поръчка, пусни ми е-mail или ЛС с координати

dimitar@futurel.bg

Сря Апр 26, 2006 8:32 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Аре стига бе, може да ти отиват 1/2 от парите за данъци, ама поне виждаш за какво отиват.
Парите за бедни ги има, за да не се налага гвардия ченгета да те пази от същите тези бедни, като озвереят от бедност.
Парите за вятърните мелници - за да не ти се налага да излизаш с превръзка на очите (откъслячно си спомням какво беше в Русе през 89-та, хората от Стара Загора, предполагам имат по-пресни спомени).
Хората са неозлобени, учтиви и като цяло ти правят живота по-приятен.

Впрочем, тъкмо се връщам от лекция по Production Engineering, където пича обеснява защо когато е възможно е добре да се използва сглобката "болт-резба в единия материал" вместо сглобката "болт-материал 1-материал 2-гайка": спестени милисекунди(!) при монтажа (умножи по броя продукция и т.н). И вече не се чудя откъде идват парите за социалните "благинки".

(т`ва май беше от друга тема)
@Цецо, не знам как USA изпреварва Европа по технологии, при условие, че европейските коли са много по-технологични от американските, самолетите също. Гледах една графика на производството на Airbus разпределено по места... впечатляващо е как този концерн може да си позволи да произвежда крилата някъде из Англия, да ги оборудва в Бремен, откъдето заминават за не знам си къде, за да бъдат сложени на самолетите. И пак Boeing им дишат прахта в момента.

Edit: оправих си някои грешки.

Сря Апр 26, 2006 8:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Хората са неозлобени, учтиви и като цяло ти правят живота по-приятен.

Напьлно сьм сьгласен с теб, това няма как да не го забележи човек. За останалото ще се вьздьржа да коментирам за момента, може някой пьт да обсьдим темата наживо.
Но виж за автомобилите.... и едните и другите са далеч от японците спред мен :) Ей хубави коли правят ...

Сря Апр 26, 2006 9:10 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
:lol:

Сря Апр 26, 2006 9:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
F-DR написа:
Правя ти предложение:

- CP2201EK, 1 бр., USD 29.00 + ДДС

ей това е най-тъпото - ореваха интернета : направихме web server за $20 в единични бройки и като някой шаран клъвне и реши да поръча се почва: ами то има шипинг и хендлинг още $20, нямаме склад в момента дай парите и чакай два месеца и прочее простотии

това аз наричам ИЗМАМА

щом на официалния уеб на производителя е казано $20 според мен честно е този производител ако държи на реномето си да може да го ПРОДАВА (не само заблуждава) на тази цена при всичките си официални дистрибутори
просто поредния ИДИОТ от маркетинга на Силабс е решил да направи малко шум и да сложи по Powerpoint слайдовете не следващите презентазии пред поредните шарани - ей виж колко е евтин този демо кит - представи си колко са евтини решенията с нашия контролер, глупости на търкалета, сори няма да клъвнем!

на всеки който малко се е занимавал с електроника му е ясно че цената $20 е спонсорирана, такава платка не може да има цена $20 в нормалния свят по няколко причини:

1. да се произведе тази платка там където те произвеждат цената ще е най-малко $10-12 - цени на елементи, асемблиране, проверка, опаковане и т.н.
2. на дистрибутора трябва да му се даде поне 40-50% отстъпка - кой му се занимава с продажба на семки в единични бройки
3. транспорта и логистиката на такова чудо стават съизмерими с търговската отстъпка която ще дадат на дистрибуторите
4. при тези заплати които получават само времето да напише фактура за $20 ще му изяде "печалбата" от $5-10 която Силабс ще му даде - раздели 4000 EUR на 5 EUR и виж колко изделия трябва да продаде само да си изкара заплатата

лошото е че тези ИЗМАМИ не са единствени и в последно време имам чувството че съм на един битак където всички големи производители на чипове се надлъгват като дърти циганки: Тексас изкараха ez430 "програматор" пак за $20, шараните поръчват и почват същите дивотии, накрая се оказва че плащат не $20 а $40 и като дойде джунджурията виждат няколко features дето не са описани никъде в flayer-a а по-точно този програматор върви само с един MSP430F2013 и никой друг, няма ъпгрейд за нищо друго защото това било "promotional item" и накрая го хвърля в коша за боклук

Чет Апр 27, 2006 8:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Какво е "auto-negotiation" ? С какво CP220x е по-добър или лош от ENC28J60 който струва $3.81 за >100 pcs.

Чет Апр 27, 2006 10:29 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
@backson: autonegotiation e процедура, която се изпълнява при началното чуване на 2 устройства, и служи за избор на параметрите на комуникацията: скорост: 10/100/1000, дуплексен режим: half/full

Има приложения при които без това просто не може.

Чет Апр 27, 2006 10:31 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тук има и една интересна особеност. Какво би станало ако активираме autonegotiation опцията на контролера и го вьржем кьм switch или PC с режима на предаване full duplex. В подобна ситуация се получава duplex mismatch, контролерьт се опитва да се споразумее за режима на предаване с другата страна, която пьк си знае само full duplex, контролерьт не може да обмени дуплекс инфорция и пада автоматично в half duplex. Проблемьт може да се открие като се прегледат статус таблиците на switch-a, ако има много runt-пакети нещо се е издьнило.
Решението е елементарно, винаги двата края се конфигурират в един и сьщ режим:
autonegotiation-autonegotiation
full duplex - full duplex
half duplex - half duplex
При скоростите подобни проблеми няма, понеже там сигналите са различни и това се детектва лесно. Но в случая чипчето предоставя само една скорост, така че вьпросьт отпада.

А решението на Microchip има ли 8kB Flash, не видях да пише че е сьвместимо с 100/1000 BASE-T мрежи, не видях да пише, че контролерьт идва с препрограмиран MAC...

Чет Апр 27, 2006 1:32 pm
Профил WWW

Мнение 
backson написа:
С какво CP220x е по-добър или лош от ENC28J60 който струва $3.81 за >100 pcs.

Повтарям това, което бях писал на друго място в mcu-bg:

Според информацията ни:

- ENC28J60 не поддържа auto-negotiation
- ENC28J60 не е съвместим с IEEE 802.3 при разрешен autopolarity correction
- ENC28J60 няма FLASH, a CP2200 има 8kB
- ENC28J60 работи само в стандартен температурен диапазон (0-70C), a CP2200 - в разширен (-40 - +85C)
- ENC28J60 консумира двойно повече (150mA типично) от CP2200 (70mA типично)

Освен това CP2201 се предлага в още по-малък корпус - 5х5mm

Цените за 100 бр. са:

- CP2200-GQ, TQFP48, USD 4.89
- CP2201-GM, QFN28, USD 4.14

Чет Апр 27, 2006 3:18 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
F-DR написа:
- ENC28J60 не поддържа auto-negotiation
- ENC28J60 консумира двойно повече (150mA типично) от CP2200 (70mA типично)

То само това е достатьчно да ти премине желанието да се занимаваш с него.

Чет Апр 27, 2006 3:45 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща