Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
ToHu написа:
Аз съм за робство с двете ръце, пък било и с риск аз да съм първият подробен. И какво му е на риба, хранят го, има къде да спи, от него се иска да симулира работа с някакъв минимален резултат все пак... ми че то се получи социализъм....

Не е социализъм, при социализма имаше консенсус "Те ни лъжат че ни плащат, ние ги лъжем че им работим". Трудно ми е да си представя робовладелец който ще се съгласи да го лъжат, че му работят :)

Нед Мар 10, 2019 6:32 pm
Профил

има много видове робство.... и най успешното е това в което робите са достатъчно заблудени за да не осъзнават че са роби

Нед Мар 10, 2019 6:57 pm
Профил

nik написа:
има много видове робство.... и най успешното е това в което робите са достатъчно заблудени за да не осъзнават че са роби

...написа един роб за друг .... Ник, в Европа робството е много по-истинско от това в САЩ, не знам дали го осъзнаваш.

Нед Мар 10, 2019 9:36 pm
Профил

Не използвайте терчини, които, слава Богу, са останали в историята а това се счита, като едно от големите постижения на човечеството. :)

Нед Мар 10, 2019 10:08 pm
Профил

ToHu написа:
nik написа:

...написа един роб за друг .... Ник, в Европа робството е много по-истинско от това в САЩ, не знам дали го осъзнаваш.

осъзнавам повече от колкото можеш да разбереш, ама не бих го сравявал къде е повече...
по-важно е кой плаща обяда... щото е очевидно че модела сам по себе си е неработещ, за да работи добре на едно място, трябва да бъде зле на друго място
и докато имат нужда някой друг да им плаща обяда... не бих приел че са великите управници или цъфтящия пазар
щото докато тръмп реве като ученичка китайците да не субсидират бизнеса, в същото това време хамериканския пазар не би бил това без постоянното наливане на пари
ако американския бизнес се остави без принудителни стимули - ще спадне може би наполовина

Нед Мар 10, 2019 10:27 pm
Профил

Добре де, ама как ти или аз или някой в Европа им плаща обяда ?Аз това не разбирам, като че ли са виновни за твоите проблеми, или моите, или изобщо за европейските ни проблеми.

Нед Мар 10, 2019 10:31 pm
Профил

ей така - внезапно, уж случайно, бате бойко решава че трябва да купи военен самолет, ама не какъв да е ами хамерикански самолет
кой според теб плаща? толкова ли не можеш да навържеш 2 и 2 ?
добре че за сега има къде другаде да си разиграват интрижките, иначе можеше и на балканите да спретнат една война, не им е проблем
не само за европа, а почти по целия свят, не знам дали има държава в която да не се месят, пряко или косвено

Нед Мар 10, 2019 10:44 pm
Профил

Питам ти какво губиш и как? А за самолетите, тая сделка се върти от десетилетие, ако не си наясно има и друга американска фирма която участва, и която беше по-логично да спечели, ама не. И какво щеше да стане ако спечелят шведите, щото нищо не е решено още ? Знаеш ли защо в момента точно тоя доставчик е фаворит, защото някой е звъннал на Бойко, или защото някой е обещал по-голяма комисионна, помисли пак. Не знам дали си в течение на сагата с тия изтребители. Аз много повече бих се притеснявал за интересите на немци и французи които се защитават вече две десетилетия, или за тях може а за американците не ? Странно разсъждаваш, едностранно, звучи по скоро като нещо да им имаш зъб за нещо.

Нед Мар 10, 2019 10:52 pm
Профил

nik написа:
ей така - внезапно, уж случайно, бате бойко решава че трябва да купи военен самолет, ама не какъв да е ами хамерикански самолет
кой според теб плаща?

А за руските МИГ, и при купуването и при подръжката им кой според теб плаща?

Нед Мар 10, 2019 10:59 pm
Профил

ToHu написа:
Странно разсъждаваш, едностранно, звучи по скоро като нещо да им имаш зъб за нещо.

Това е защото той решава "обратната задача". Нормален човек тръгва от фактите, прави анализ и въз основа на тях прави някакъв извод. При него е обратното, тръгва от Опорната Точка "Америка и Запада са лоши, гадни, на тях и ЕДИНСТВЕНО на тях се дължат всички беди по света".

И почва да търси аргументи в тази насока да докаже Опорната Точка. Понеже самият принцип е грешен, а и Опорната Точка издиша то аргументи трудно се намират, почва да използва глупости вместо тях, логиката куца и всичко излиза много тенденциозно и нагласено.

Нед Мар 10, 2019 11:04 pm
Профил

фреди, не всички са хамави като теб, това че някои хора са слепи и глухи не значи че фактите ги няма

ToHu написа:
Знаеш ли защо в момента точно тоя доставчик е фаворит, защото някой е звъннал на Бойко, или защото някой е обещал по-голяма комисионна, помисли пак.

няма какво да мисля, и двете са еднакво лоши за данъкоплатеца, не щото точно тази сделка е такава, а защото всички са такива

Нед Мар 10, 2019 11:11 pm
Профил

Абе аз пак да кажа, не защитавам позицията на САЩ, не съм прехласнат по тях, не съм про САЩ, нито про Русия или Китай, аз съм про себе си, интересува ме само личният интерес. Това което се опитвам да разбера е неговата позиция. Реално България и ние като народ сме страдали много повече, а и страдаме от интересите на Германия, Франция, UK, Русия и почти нямаме някакъв негатив причинен от интереси на САЩ, и затова се опитвам да разбера дали неговата гледна точка е интерес на България, неговият личен, или нещо друго. На няколко пъти той спомена какво не му харесва в действията на САЩ, но някак не разбирам как него конкретно тов го ощетяв, или пък просто е твърде голям идеалист, ама беше пискал че не е.

Нед Мар 10, 2019 11:16 pm
Профил
Аватар

Ник, я кажи колко са спечелили щатите от държането на 35 хиляди войници в Германия всяка година и що от благодарност Герхард Шрьодер е в борда на Газпром. Колко спечелиха САЩ от войната в Ирак, която излезна $7трлн и петролните концесии ги взеха руски и европейски фирми. Колко спечелиха САЩ от пазенето на Южна Корея вече над половин век. Прав си че някой го плаща всичкото това, само дето не си ти ами американския данъкоплатец. Затова ти се кефиш на 10% данък доход, докато тук стига 40+ процента.

Нед Мар 10, 2019 11:17 pm
Профил
Аватар

Тони, аз продължавам да смятам, че той просто се гъбарка с нас, щото такава странна позиция до сега не съм срещал.

Нед Мар 10, 2019 11:19 pm
Профил

Ник, да всички са такива, но чий е интерес в сделиките, в повечето от тях той не е американски, нито си взехме техни фрегти, нито техни хеликоптери ...приватизираха един ТЕЦ и евентуално ще ни праддът едни самолети, а в същото време десетки миля Еди се превъртат през била, Кауфланд, ОМВ, лидъл, продават ни боклуци, и години на ред са на загуба и не плащат никакви данъци ...но ти си се фиксирал само върху САЩ...

Нед Мар 10, 2019 11:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562 ... 1197  Следваща