Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
fred написа:
Отгоре на това си и малко мръсниче, хем си вадиш хляба от Запада и технологиите му, хем плюеш по тях. Абе комунисти, сър.

:D
кой не скача е червен... грам логика немаш човече, дори сам си противоречиш в тъпите опити за заключения
само преди няколко поста бях "провал" сега като разбра че съм в чужбина, изведнъж започнах да си вадя хляба, ама как така комунист си вади хляба на частно и то в чужбина... чудна работа
време е да си смениш хапчетата, тия не ти действат :D

Пон Мар 11, 2019 4:36 pm
Профил
Аватар

Демек щатите подкупват всички политици в държавите, които уж са им съюзници и никой не се усеща за това, само ти си разбрал цялата истина?

Пон Мар 11, 2019 5:14 pm
Профил

nik написа:
само преди няколко поста бях "провал" сега като разбра че съм в чужбина, изведнъж започнах да си вадя хляба, ама как така комунист си вади хляба на частно и то в чужбина... чудна работа

Много просто, пазач в нощен паркинг. Така имаш и толкова време да висиш във форума :)

Пон Мар 11, 2019 5:35 pm
Профил

не съм само аз, много хора го знаят, подкупват и не само при съюзниците, и не само подкупи, каквото проработи, където както мине номера
фактите са навсякъде, за който може да бъде обективен
по-скоро само най-заблудените отказват да приемат реалността защото балона на илюзията им може да се спука
нещо като малко дете което бръмчи с уста, за да изглежда малкото камионче което бута по-истинско, дори да му обясниш че това не е истински камион то пак ще продължи да си бръмчи, защото така му харесва, а не защото реалността е такава

Пон Мар 11, 2019 6:05 pm
Профил
Аватар

"Копейка или цент - това е въпросът!" :twisted:
Не мога да разбера хвърченето на слюнки из форумите на тема русофили, русофоби и тем подобни. Някъде има тролове на заплата, но още незадълго ще вярвам, че не пишат в този форум. Както казах: кръчма от началото на втората световна.
По други форуми съм пущал: "Българофили не виждам!".
И ай стига сте се излагали!

ПС Колкото до Димитър: и аз навремето доста го бъзиках, но само защото бързо палеше. Сега е доста по-умерен и аргументиран, а като човек живеещ зад локвата му се полага да взема отношение по въпроси за САЩ. А някой от вас да живее в Русия?

Пон Мар 11, 2019 7:15 pm
Профил

Явно САЩ са в ролята на злодея, такъв винаги трябва да има, ни виждам обаче кой е добрия, виж за глупавия са се наредил на опашка..

Пон Мар 11, 2019 7:41 pm
Профил

nik написа:
фактите са навсякъде, за който може да бъде обективен
по-скоро само най-заблудените отказват да приемат реалността защото балона на илюзията им може да се спука

Напоследък много хора като теб взеха да се изживяват като правоверници. По форумите като нашия се търпи, обаче има един образ по националното радио дето не знам как още му дават ефир.
Темите са достатъчно сложни и позволяват интересни спорове. Не знам защо разваляте прикаките си с обиди от типа кой е заблуден, кой не е. Тъпо е да се обяснява всичко с рушвети и мошенгия. Имаме достатъчно богат език и достатъчно термини. Едно е подкуп, друго е лобизъм, трето е интерес и т.н. Разбира се могат да се обобщят, но нюансите са важни очевидно, щото иначе всички държави и всички политици ще са един дол дренки. Ама не са. Има разлики и някои разлики са в детайлите.
Иначе откакто двуполюсния модел на света се разчупи САЩ не могат да си намерят мястото. Няма какво да ги свърза силно с партньорите им като едно време. И САЩ много пъти действаха на своя глава, а и другите също. Сега всеки обвинява другите и всеки има своите основания. И САЩ са прави за военните разходи и участия. И другите са прави като не искат да участват. Това не е само от Тръмп, проблемът е доста по-стар. Сега това с изнудването няма да проработи. Отдръпването също. Земята е малка планета все пак и няма празно място. Ако САЩ се дръпнат от едно място, друг ще дойде. И това, че не ги интересувало са глупости. Всички ни интересува и всички ни касае.

Пон Мар 11, 2019 8:38 pm
Профил

Димитър и Фред да спрат да отговарят, моля....

Пон Мар 11, 2019 8:49 pm
Профил

Мда, определенията са малко крайни. Виж да наречеш испанец или грък мързелив, няма да е грешно, въпреки че има работливи. Ама да направиш заключение че видиш ли всички там са балъци, някак не ми се връзва. Ник бил ли си в САЩ, ако да колко дълго, преди колко време най-грубо?

Пон Мар 11, 2019 8:53 pm
Профил

stefan63 написа:

Това малко като цензура звучи...

Пон Мар 11, 2019 8:55 pm
Профил

Нямам нищо против Русия, още по-малко против обикновения руснак.
Но да ми излиза сега някой и да ми обяснява, как сега сме вървели надолу и как под похлупака на СССР било цветя и рози............това няма, как да не ме дразни.

Равносметката е, че сега трудно се лекуваме от раната на онези 45 г. но все пак се лекуваме.

На немците, че са един народ с едни традиции, 30 години не им стигнаха. На нас може и 100 да не ни стигнат.

Затова помнете обективно, какво е било и се учете от грешките.

Многополюсният модел е необходим. Обратното би било опасно. Дали полюсите се наричат САЩ, Русия, Китай и пр. не е толкова важно.

Пон Мар 11, 2019 8:59 pm
Профил

miro_atc написа:
Тъпо е да се обяснява всичко с рушвети и мошенгия. Имаме достатъчно богат език и достатъчно термини. Едно е подкуп, друго е лобизъм, трето е интерес и т.н. Разбира се могат да се обобщят, но нюансите са важни очевидно, щото иначе всички държави и всички политици ще са един дол дренки. Ама не са. Има разлики и някои разлики са в детайлите.

за рушветите си прав, има доста разлики в детайлите, обаче най-често не са важни, по-важно е крайната цел и резултата, а не как е постигнато и зад какви термини е прикрито
с извинение и за лайното има много думи ама която и да използваш все за едно и също говорим...

тони, не казвам че всички там са балъци, има и тарикати, не малко при това, не съм живял в щатите, може би ако бях живял до сега там и аз щях като димитър да говоря същите приказки... знам ли... но все пак говорим за външна политика, тъй че живота там не е от съществено значение
ToHu написа:
ни виждам обаче кой е добрия

пускам новините, и гледам 1 седмица, за който нищо не чуя - той е добрия :D
майтапа на страна, от много време не бях чувал нищо за швейцария, докато брат ми последните няколко месеца не мина няколко пъти от там

лцр, кой казва че под похлупака на русия било мед и рози? единствено фред се опитва да вменява някакви такива комунистически/руски теми, въпреки че никой не е казвал нещо подобно, но пък това не променя факта, че в момента вървим надолу

Пон Мар 11, 2019 9:29 pm
Профил

ToHu написа:
stefan63 написа:

Това малко като цензура звучи...

Що, аз не го възприемам така. Просто колегата знае, че с глупак на глава не се излиза и се опитва да ни го каже по-цивилизовано :)

Аз нямам много голямо желание да влизам в дискусия защото предварително знам резултата и. От едната страна са Вярата от другата фактите, няма случай фактите да са победили Вярата. И стихотворение има по въпросът, че "Тя е бронирана здраво в гърдите, и бронебойни патрони за нея няма, открити, няма открити... " Помните ли го? :)

Но понякога ми идва нанагорно толкова много тенденциозни глупости да слушам. Човек остава с усещането, че ако не им отговори някой може и да им повярва. Ето че пак без да искам и почнах да отговарям. А исках само едно изречение да кажа.

Пон Мар 11, 2019 9:40 pm
Профил

То от глупави теории как да се оправи света не ни остана време и място за по-реални неща. Макрон излязъл с поредната си мечта да застане начело и дърпа юздите на всички. И днес чета в Дневник, че собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев му отговорил пред БТВ. А този има такъв език, мамо мила :) Не съм го потърсил още да го чуя в оригинал, че Дневник твърде цивилизовано го представят но имам усещането, че шоуто ще е голямо.

Пон Мар 11, 2019 10:16 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

bongo_x2 написа:
По други форуми съм пущал: "Българофили не виждам!".
И ай стига сте се излагали!

Това е доста стар проблем:

"Министрите ми са англофили, генералите - германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил."
цар Борис III

(споделян от царя и в други разговори превод на български на фразата от интервюто му за сп. Тайм от 20 януари 1941г.)

Вто Мар 12, 2019 12:26 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566 ... 1197  Следваща