Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
ToHu написа:
Хората в САЩ карат нови коли, най-вече защото никога не си ги копуват, карат си ги на лизинг и са щастливи.

Абе аре бе, в Калифорния е пълно с ебаси адските каторги, качени върху гуми, от които стърчи армировката. :D Там реално няма ГТП (освен смоук тест), та това явно дава доста свобода на бедняците, които са в огромни количества там.
Определено масовата кола там е 10+ годишна.

Чет Апр 25, 2019 10:23 pm
Профил

Ммм едва ли, има статистики, но зависи къде си бил, в кой регио, колко са били мехиканосите, колко белите, какво са работели... с тия цени в Калифорния е малко по трудно да сменяш колата често освен ако не си наистина добре платен.

Пет Апр 26, 2019 5:01 am
Профил
Аватар

Не можах да го снимам това добре,
Тичайте да правите вноски за да може на 10тата да си я вземете от мототехника, леко ръждясала от транспорта до склада на мототехника, но за сметка на това с армаган под седалката. Та да знаете каква водка или одеколон е пил ОТК-то. :lol:

Прикачени файлове:
IMG_20190427_113258.jpg
IMG_20190427_113258.jpg [ 2.12 MiB | Прегледано 2680 пъти ]
Съб Апр 27, 2019 9:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Що бе, прилича на кола... която не бих си купил.

Съб Апр 27, 2019 10:07 pm
Профил

Иии глей, оставили са място за още два ауспуха, слагаш ги и издухваш всякакви гуолфове и малки и големи, то видно от снимката волвата ги издухва и без тия два ауспуха ;)

Нед Апр 28, 2019 5:49 am
Профил
Аватар

:) Изображениеhttps://www.youtube.com/watch?v=keEIsXqCCGI

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Апр 29, 2019 5:58 pm
Профил WWW
Аватар

8O https://youtu.be/xenOYWVwkGY?t=425
как бмв комуникира с алекса :?: блуту кан модул :idea:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Вто Апр 30, 2019 12:15 pm
Профил WWW
Аватар

ToHu написа:
Иии глей, оставили са място за още два ауспуха, слагаш ги и издухваш всякакви гуолфове и малки и големи, то видно от снимката волвата ги издухва и без тия два ауспуха ;)

Няма стигане. :lol: :D :P
Трябват си му още две тръби, така реактивната тяга на скрития под багажника двигател от МИГ29 е доста накриво. :-k

Вто Апр 30, 2019 8:06 pm
Профил ICQ
Аватар

ToHu написа:
velio, не знам дали осъзнаваш това което казваш, не ние като консуматори, а ние като консуматори гъзари. Значи първо живеем в европа и ще и сърбаме попарата, това важи колкото за Българите, толкова и за французи и Германци. Второ, начинът ни на мислене ни ограничава, искаш да я купиш, да я има цял живот, ала бала, глупости, за къв кур ти е? Хората в САЩ карат нови коли, най-вече защото никога не си ги копуват, карат си ги на лизинг и са щастливи.

Хмм, сития на гладния не вярва. Ами нека ти обясня, ние хората с по-скромни приходи как разсъждаваме.
Лизинг, хубаво. Вземаш и караш нова кола. После следваща и т.н. Това са добрите страни.
Ама в Блъхария няма такова нещо. Има доста висока първоначална вноска и после не толкова пренебрежимо малки месечни такива. Един вид си я купуваш на изплащане за 2-3-5 години максимум. Практически по някое време може да я смениш с нова, (това преди да ти е изтекъл "лизинга").
Но! Има едно но:
1. първоначалната вноска е по-голяма от коя да е кошница втора ръка.
2. влизаш в един вид кредитни отношения с някоя банка вероятно. При невъзможност за изплащане става мазало. (е, доста хора си вземат и на старо с кредит ама...)
3. поддръжката е скъпа - смяна на масла, течности и т.н., задъжително във оторизиран сервиз, задължително по техните тарифи.
4. не навсякъде има такива. Примерно на Нисан - са 4-5 в цялата страна, и аз трябва да си замъкна гъза до Русе примерно за да ми сменят безплатно един датчик. Ами от 1 година се каня и не съм отишъл още.
5. застраховки, данъци и т.н. са в пъти по-високи за нов автомобил! Не е все тая дали плащаш 1000лв каско + 500лв гражданска и 500лв данък в сравнение с без каско, 250лв гажданска и 200лв данък
6. Не дай си боже да я одраскаш някъде, счупиш мигач, фар или друго дето не се покрива от застраховката...

Предимствата на колите втора употреба -
1. Евтини данъци и такси
2. Налични части втора употреба
3. Като цяло цените по поддръжка са по-ниски, щото караш таралясник (психологически момент)
4. Ако останеш без работа, все още имаш кола. Може да я продадеш евентуално.
5. Ако искаш да я смениш, продаваш я и си вземаш нова на двойна цена (примерно продаваш за 2500лв, вземаш за 5000лв) и пак ще ти излезе по-евтино отколкото да смениш лизингова кола за нова.
6. Смяна на масло и консумативи - каквото искаш, откъдето искаш, на каквито цени намериш.

Това че е било някога висок или среден клас кола - ами... така си е. Това е единствения начин по-бедните хора да карат такава кола. Пък била и стара. Сега няма спор че примерно среден клас кола с повечко екстри е по-добре от базов вариант евтина кола, пък била и нова. Едва ли ще искаш да караш кола с чекрък за прозореца и без климатик (щото все още има такива, нови)! Просто не можеш да ме убедиш че е по-добре. Няма логика.

Да не говорим че това с лизинга е възможно ИМЕННО заради вторичния пазар на автомобили. Т.е. "бедняците в 20 годишните BMW-та" правят възможно ти да си "купуваш" ново на всеки 3 години. Замислял ли си се?

Както и да го гледаш всичко е от немотия. Ти явно живееш в друг свят - браво. Ама да разсъждаваш вместо по-бедните хора не ти отива. Карай си скъпите коли, живей си в имотите по цял свят и недей да разсъждаваш кой как трябва да си живее живота, каква кола и колко да я кара.

Аз за 10 години с моя таралясник съм минал 50х км. От какъв зор ми трябва да я сменям на всеки 3 години? Разправии с данъци, прехвърляне, договори, застраховки прегледи... Сега е на 15 години, като я изчерпам като ресурс - на моргата. Или просто ще изчакам пак да паднат цените втора ръка (като се срине имотния пазар).

Разбирам ти начина на мислене, ама между теб и мен, примерно, има едни 5-6к лв разлика, месечно (предполагам).

Вто Май 07, 2019 6:55 pm
Профил

Ами виж сега, той проблема е като цяло за Европа, не само за БГ, но в БГ е още по зле, проблема е в това че хората предпочитат да притежават, от тук целият лизингов пазар е измислен. При оперативният лизинг няма първоначална вноска, но условията преди време бяха неизгодни, това е истина. В момента чувам че са се появили по-изгодни условия но нямам представа какви.
Не знам дали правиш разлика между купуване на изплащане, т.е. заем това което в България се нарича лизинг, или вече финансов лизинг, и лизинга който в цял свят си е лизинг, а у нас се нарича оперативен лизинг, и реално си е наем.
Предимствата на така нареченият оперативен лизинг са безспорни в един развит пазар, но нашият не е развит, от там няма изгодни условия.
За това което писа, аз осъзнавам защо в Бг се купуват автомобили втора ръка, и разбирам че това едва ли ще се промени скоро, истината е че доходите не са вече толкова ниски че да го налагат, но навиците , разбиранията и манталитета са такива. Поддръжката на 15 годишна кола в добро състояние е всичко друго но не и евтина, поне ако трябва да се прави както трябва, естествено това не се прави и затова на хората им е евтино, че тук тропа, или малко тече, или това не работи както трябва .. е голяма работа, то не му пречи.

Вто Май 07, 2019 7:11 pm
Профил

Старите коли днес не са това, което бяха старите коли преди 30 г.
Нещото, което мен най силно ме притеснява в една кола, това е състоянието на ламарините.
Днес, за разлика от време оно, е нормално да видиш 15 годишно возило без петно ръжда.
Моторите и трансмисията имат достатъчно голям ресурс и особено, ако са стопанисвани човешки, винаги могат да изкарат още едни 100К без проблем.
Подръжката не е кой знае, колко скъпа. Говоря за подържане в безупречно състояние.

Нова и хубава кола, дай Боже всекиму.
Понеже не мога да си позволя нова, карам само хубава :)

А и препочитам стар кон пред младо магаре :)

Вто Май 07, 2019 9:04 pm
Профил

Цитат:
могат да изкарат още едни 100К без проблем

Абе за доста нови мотори да изкарат до 100К ще е постижение - с тия надувки три цилиндъра и 120 коня карат на вентилатор. Скоро чакам 2 цилиндъра и 200к.с., после един цилиндър и ...
Но това е пазара - на производители им е през ... за купувачите 3-та ръка. Искат да хванат Ханс дето избира онова дето гори 3.5/100 вместо 3.7. Така че производителите гонят 3.5 (на теста), пък ако ще да се окоти преди първата смяна на маслото.
А за коня и магарето - ако е А8 с V8 мотор поддръжката си е сериозна както за първия, така и 3-тия собственик. Особено за третия - щото 18-ките стават по-евтини само ако и те са 2-ра ръка, маслото е по-евтино ако го сменят в кварталния и слагат универсално 10W40 навряно в туба за 0W50 примерно - имаше статии на drive2 за масови серии ментета масла, особено фирмени (мазда/тойота/нисан брандирани), с които и големите дистрибутори не могат да се оправят. Та извода след тестове е че не е лошо маслото, просто е бидонско средна хубост 10В40.
Не че нова пластмасова е много добре - ама да ми искат 50х за октавия, т.е. 2х за ново "магаре" не за всеки е оправдано. А да взема същата октавия на 4-5г за цената на новото магаре пак мъка - по-лесно ще ударя от тотото отколкото да уцеля кола под 100х.км.

Вто Май 07, 2019 9:48 pm
Профил

Ами поддръжката си е поддръжка, особено на по-висок клас стара кола. Ако не я поддържаш като хората е евтино, ако я поддържаш е много по-скъпо от това на нова. Части менте всеки може да слага, ама като ги мениш по-често сметката пак е същата. Масово Аудита, БМВ-та, Мерцедеси втора ръка са буквално развалини, собствениците се грижат единствено за външният вид, ама не той прави колата. Ако случиш на подръжана кола, т.е. не от италия и не евтина втора ръка, и си я поддържаш както трябва, може да те изкара и 10 и 15 години, но си иска поддръжка. Не е въпрос в доходи а в сметки. Разбира се важно е и колко я караш, но за кола която се кара и се използва редовно няма никаква сметка във втора ръка, то няма сметка в стара кола. Аз тая сметка отдавна съм я направил, навсякъде работим само с нови коли и определено излиза по-евтино, дори когато си ги купуваш. Продавайки кола на 3 години е много по-лесно от продавайки кола на 20, или карайки я на скрап.
Всеки си знае, и аз съм купувал кола втора употреба, ама беше на 4 години, и не я купих много евтино, и за 10 години за поддръжка съм дал двойно на тов акеото я купих, не щото се чупи, а щото искам всичко да е перфектно, а в БГ това трудно може да е така. Като я карах сменях носачи на 20-на хил, и не само, всичко и се поддържаше в иделано състояние, дв апъти съм я пребоядисвал, не че има проблем с ръждата, или боята ...ама айде това е само визуално, но всичко останало е важно за колата.

Вто Май 07, 2019 10:07 pm
Профил

За недоволните завода в Толиати предлага напълно приемливи алтернативи, които хейтърите не могат да оценят :)

Сря Май 08, 2019 8:24 am
Профил
Аватар

Още ли ги продават с отвертка и комплект гаечни ключове? :D

Сря Май 08, 2019 9:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 197  Следваща