|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:41 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Тимт да местиш палет в завод е едно, не иска много енергия, да местиш автомобил е друго. Аз не съм фен на електромобилите, все още са далеч от автономността която е нужна, имат добър рейндж ако се карат разумно и примерно, но аз не карам така.
|
| Съб Май 11, 2019 6:28 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Форестър е горе долу същите пари и той ... за 5 години не съм имал никакви проблеми с моя и като го купувах за кратко се чудех дали да не взема един пасат цц и сега се радвам, че не се подлъгах - даже и жената се радва и тя 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Май 11, 2019 9:33 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Коли - и там е каквото уцелиш. Приятел преди време беше закупил чисто нов такъв. Като цяло е много възпитан и сдържан човек, но като стане въпрос за тоя автомобил, не спира да псува и да кълне... 
|
| Съб Май 11, 2019 9:56 pm |
|
 |
|
HCL
|
Каква е ползата от 4х4 в града? Ако ще са такива габарити по-добре една Хонда CR-V. Ще излезе по-евтино. Ама това си е таралеж в гащите за квартално паркиране. И пет камери да му сложа жената все ще забърши нещо с него.
Май накрая ще е Хонда, но Civic. Хем надеждна, хем компактна.
|
| Съб Май 11, 2019 10:40 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е, 4.60м не е чак толкова голямо като за градска кола - все пак освен в София се налага да се отиде на море, на планина и т.н. т.е. достатъчно е и един път да ти се наложи да имаш 4х4 за да си струва да го имаш. Мен вече ме спаси един път като ГПС-са се омота в Албания и минах 50км оффроад - даже в планината минах и през някакви петролни кладенци  СР-В не е лош вариант и ако имаш фирма май можеш да си приспаднеш и ДДС-то - но Субарутата заради по ниския център на тежеста се държат по добре на пътя. Е, харчат повече ама в бранша не сме го закъсали чак толкова, че да ни откаже - ако разхода и паркирането са проблем наистина по добре си вземи малка малолитражка - но тогава ще си е зор като тръгнете с деца и багаж на почивка - особенно ако качите и баба, дядо ... Между другото знам за щатите една формула която май си важи и за Европа/България: - Колата трябва да е около 3 месечни заплати
- Къщата/апартамента трябва да е 3 годишни заплати
Минат ли се тези граници става тегаво ако се случи нещо и човек не може да си плаща борчовете ...
|
| Съб Май 11, 2019 10:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За в Албания: някой лек танк да си беше взел?!
|
| Нед Май 12, 2019 12:00 am |
|
 |
|
HCL
|
За пари слушам евреите и там сметките за кола и къща са други  а идеята на градската е кола е да се кара в града. За планински условия имам... YT  за невежите да уточня, това са марка велосопеди. А каква е историята с данъците. Защо можеш да приспаднеш Хондата, а Субарото не?
|
| Нед Май 12, 2019 12:02 am |
|
 |
|
palavrov
|
Хондата минава за товарна кола със 7 места. Даже май и на горивото може да му взимаш ДДС. Не помня точно, счетоводителят ми е с такава и преди 3-4 години ми обясняваше каква била врътката. Със Субаруто не минава номера за товарна кола и не можеш да правиш такива тарикатлъци. Те и данъчните по едно време се "светнаха" и решиха да признава само ползването в работни дни а за уикенда да не признават за разход. Я кажи какви са еврейските сметки? П.С. Субаруто има стойка за 4-5 колелета - ще направи много щастливи 4+теб планински колездача 
|
| Нед Май 12, 2019 9:25 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Както се казва - колкото по добро 4х4 имаш, толкова по-надалеч ще ходиш да търсиш трактор. 
|
| Нед Май 12, 2019 11:19 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
То и с тракторите е така... 
|
| Нед Май 12, 2019 11:24 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на мен работното ми конче е точно CRV (виждал си го) в началото мислех, че е 'паркетен джип', но се оказа достатъчно кораво за нормално каране през зимата, че и за по-умерен офроуд. вози като кола, а се държи като джип, особено по заснежен/заледен път. не е по-голямо от кола, като габарити, така че влиза на същите места, на които влиза и кола, по-голяма от смарт. в софето, особено към планината, има доста места през зимата, в които без 4х4 си е рисковано минаването. отделно си по-нависоко, мястото в багажника е забележимо повече, особено ако тръгнеш на път с детски аксесоари (столчета, легла, торби с памперси). на дълъг път не е икономична и не трябва да се дуеш много. 110 е оптимум, моята харчи към 10/100. по-новите може би са по-икономични, но имат и повече компютри и не ме влекат особено. частите са скъпи и се чакат дълго, ако искаш с поне с някаква степен на вероятност да са 'оригинални'. но е факт, че по-евтините части се скапват след няколко месеца, доколкото по-скъпите си карат години без да се сещаш за тях. за ~15 години експлоатация съм сменил удивително малко неща, и ако разпределя парите през годините, разхода по ремонти и части дори не ми мърда стрелката, в сравнение с мерцедесите, примерно. над 90% от лампите са оригиналните. преди 7-8 години ми изгоря единия фар и от тогава всяка година съм абонат за 'маркови' лампи - осрам, бош и подобни. не съм слагал газ. приятел, който си купи същата 2 години след мен и ми се хвалеше, че за 15 кинта ходи до Бургас на метан, смени преди 2 години глава. не смея да твърдя, че има връзка, просто констатирам факт. с 'металните' части проблем като че ли още няма. проблем са разни пласмасарийки, фарчета и подобни декорации, които се чупят лесно, остаряват и т.н. или въобще ги няма, или са на солена цена. дори употребяваните са неразумно скъпи. и си я карам със залепени със скоч фарчета за мъгла и заден ход. така че, ако държиш на външния вид след всяко паркиране от жената, да си планираш бюджет за 'красота' 
|
| Нед Май 12, 2019 12:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, от как карам коли никога не ми е горяла крушка и все се чудя на приятели, дето казват като теб - веднъж като изгори и после са абонати, все едно е заразно 
|
| Нед Май 12, 2019 1:37 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
все някой ден ще ти изгори крушка и ще я смениш с такава от бензиностанцията. тогава може и да ти се случи същото. очевидно подбора на лампите за производителите е на друго ниво, отколкото за продажба по магазините.
|
| Нед Май 12, 2019 2:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е кога да ти изгори крушка в САЩ, ти сменяш колата преди да е изтекъл ресурса на крушата. И аз скоро не съм сменял, то на баба алфа дето е вече на 18 години помня само веднъж да съм сменял, ама айде тя от 2009-та не се кара активно, та съм и сменил веднъж за 8 години.
|
| Нед Май 12, 2019 4:50 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Крушки скоро не съм сменял, но скоро смених един 2835 LED 
|