Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Що, ако си го панелизираш сам им е все едно, ако те ти го панелизират тогава са 3 отделни.

Сря Май 01, 2019 8:38 pm
Профил
Аватар

Cekins написа:
Е добре де - аз като имам едно устройство на няколко платки (примерно 3) - едната е 80х 90 другата 80х35 и третата 7х25 и трите платки не изглеждат като едно устройство. Общото само между първите две е че имат един и същ конектор а третата си е направо друга бира. И трябва да ми го таксуват като 3 дизайна.

Ами точно така ще ти го таксуват, но тук ставаше въпрос как да влезеш в най-евтината категория с малки размери и малки бройки. JLC правят 10 платки за $2, доставката ти само е в пъти по-скъпа. Но за да се вместят в тия цени, които са си най-вече рекламни и да не са на загуба, твоите малки платчици ги копират върху фирата на други големи поръчки и реално си редуцират загубите. Ако искаш панел - нямаш грижи, но и цените вече са си каквито трябва да бъдат.

Чет Май 02, 2019 9:41 pm
Профил
Аватар

Е това вече си беше полезно :) Благодаря. Бях почнал да се чудя дали да сменя утъпкания път за моите твърде прости двуслойки и да се пробвам при китайците, ама явно няма да имам голяма разлика. Щото като гледам тия 1-2$ за платка и си мисля голяма ефтиния. Обиновенно панелите ми са с по 3 изделия от по 2 платки всяко и са 180 х 160 - 30-40 панела + стенсил. Та за там явно цената ще си е нормална или най-много малко по-евтина.

Пет Май 03, 2019 12:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Евтиното идва с количеството... и чезне с качеството :)

Пет Май 03, 2019 4:59 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

днес забелязах че jlcpcb дават възможност да си избираш между два стака за 4 слойните. 6 слойните имат само един стак. Имат и някакъв калкулатор за импедансите.
Скоро смятам да ги пробвам дали сметките им са правилни и що за стока е текстолита при високи честоти

Пет Май 03, 2019 9:53 pm
Профил
Аватар

То проблем е :
а. Да оцениш произведеното. Предполагам имаш съответния инструментариум за мерене...
б. Да си гарантираш, че все ще е така... Те тука вече искрено ти желая успех...

Пон Май 06, 2019 5:09 pm
Профил ICQ
Аватар

Високочестотни инструменти имаме на разположение всякакви и продукцията се тества на 100%, включително и корпусираните модули които правим.
Не съм си и помислял за фабрики от сорта на jlcpcb, pcbway и т.н. за производство. Китайски прототипи ползвам единствено за проверка на функционалност по DC преди да поръчам платката от сериозна платкаджийница където ще я правят средно 6-8 седмици. Основната причина е че са на бюрото ми не по-късно от 7 календарни дена след поръчката. Пчеличките бачкат 24/7 :)
Сега се мъча с FR4 на 14ГХз за голяма серия където стотинката се цепи на две и следващите месеци ще падне тестване на платкаджийници. Ще пусна няколко образеца и при jlspcb за да ги видя като качество, нищо друго. Лошото е че всичките стакове които те предлагат най-горният слой е препрег и не ми вдъхва много доверие, но ще видим

Пон Май 06, 2019 6:22 pm
Профил

Hardtech .. кои са тия някой знае ли ? Стават или не ..

Сря Май 15, 2019 8:07 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Hardtech са ВиРус - според мен стават за платки като за БГ стандартите, не съм ги тормозил за експресни срокове, достигал съм до 100 платки за 5 дни и са ги правили без проблем.

Сря Май 15, 2019 8:18 pm
Профил ICQ

Ааааа добре, да стават за това което пускаме са идеални, аз реших да не са някои нови звезди и да сме им опитни зайчета.

Сря Май 15, 2019 8:26 pm
Профил
Аватар

Колеги помагайте
Трябва ми сериозна платкаджийница за супер експресни прототипи на ФР4. Като конструкция не е нищо особено - 6 или 8 слоя HDI с микровии, 2.5G вътрешни диф линии и 14G външни микрострипи. Материала в момента е S7439. Лийдтайма на този ФР4 от 5-6 вече стана 9 седмици заради разни 5Г извращения в такай които явно набират скорост. За по голяма серия отива 70 работни дена минимум в такай. Покритието е ЕНЕПИГ, но за прототипите може преглътна и само ЕНИГ. Материала може и да е друг, но да не е много по лош като загуби и най вече температурна стабилност

Забелязвам че масово никой не поддържа читави ФР4 на склад, което ме изненада супер много. Роджърс не е опция, защото обемите ще са големи.
Моля споделете къде правите подобни платки. В УК по малко от 4-5 седмици лийдтайм не ми предлагат, и то с много уговорки. От швейцарците не съм получил отговор още, но ги знам че никога не са ни правили платка по бързо от 20-25 дена + доставка отделно

Пет Май 17, 2019 12:31 am
Профил
Аватар

Тия са локални PCB брокери - но преди това имаха свои фабрики тук, и мисля че имат свои в Китай, както и локален персонал там. И са доста опитни - все пак Ериксон и куп подобни радио компании са наоколо, и поръчват при тях.

На първите сме им сериозни клиенти, ако искаш ми прати герберите и ще получиш отговор почти веднага. Или им пиши директно или ще ти дам контакт. Доколкото знам експреса им е 15 дни, стандарта месец или нещо такова.

Multiteknik www.multek.se
Elmatika Norway www.elmatica.no
Cadint http://www.cadint.se
Macaos ME PCB https://www.macaos.com/

Пет Май 17, 2019 9:52 am
Профил

Днес дойде първата ми поръчка от Elecrow:
Прикачени файлове:
pcb top.jpg
pcb top.jpg [ 2.11 MiB | Прегледано 5664 пъти ]
Прикачени файлове:
pcb bottom.jpg
pcb bottom.jpg [ 1.8 MiB | Прегледано 5664 пъти ]

Дойдоха 11 платки за 104-105лв! За сега виждам само лек офсет на белия печат около малките елементи! Пратката дойде за около 7-8 дни! Мисля че пак ще ги използвам тези!

Пет Май 17, 2019 11:52 am
Профил
Аватар

Китайците в платкарницата са се справили значително по-добре от проектанта на платката...

Пет Май 17, 2019 12:27 pm
Профил

Ицо, то това е ясно! Приемам всякаква критика! Може да обясниш по-подробно какво не ти харесва и какво мога да подобря! Аз харесвам такива неща!

Пет Май 17, 2019 12:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 89  Следваща