| Автор |
Съобщение |
|
zax
Ранг: Популярен
|
 БЕЗУМНА ИДЕЯ
ето една "истинска" безумна идея
дайте да си спретнем /всички участници от форума/ една туристическа обиколка на рила да кажем.
да отидем на връх мусала и да изкараме една събота и неделя и да се върнем по живо по здраво
ама БЕЗ коли / по точно с коли до хижата (все и забравям името) дето е на 3 часа път от върха/
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Съб Май 06, 2006 12:10 pm |
|
 |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Аз съм много "ЗА", ама да е поне след месец.
|
| Съб Май 06, 2006 1:37 pm |
|
 |
|
kotaraka
Ранг: Минаващ
|
Аз също съм за.
Но да е ако може септенври.
Сега съм доста зает. 
|
| Съб Май 06, 2006 4:02 pm |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Е, не, точно в този форум не очаквах такава идея
Аз съм за с двете ръце. Вероятно имаш предвид х. Грънчар, но не знам дали до нея се стига с кола. Което за мен не е проблем, да казват другите ...
|
| Съб Май 06, 2006 4:13 pm |
|
 |
|
zax
|
това и е безумието на тази идея
3 отговора и три желания: след месец, септември, може и веднага
а сега по сериозно
може да се направи следното:
1. да се определи дата достатъчно напред за да може всеки да си предвиди двата дена / не смея да се надявам на повече/
да кажем края на август или началото на септември /никаога няма да удовлетворим всички желания/
избора е такъв 26-27 август или 2-3 септември. трябва да се знае наи късно на 11 август, колко човека ще са на хижата. за да се направи резервация, +- 5 човечета не са проблем да се добавят допълнително.
2. да се изложи цел на пътуването. изискавния: да е достатъчно близо за всички така че да стигнем навреме. например аз съм против мусала единствено защото пътя ми е много дълъг /~ 7часа с кола/ и трябва да тръгна петък и да се върна понеделник (ако всички искат мусала и аз идвам  ) затова предлагам балкана и по специално х Ехо или х Вежен (подстъпа е от към рибарица); да има къде да се отиде около хижата /не отиваме да се напием като талпи  /; екипировка кой с какво разполага и кои колко е ходил; и др такива дреболии.
а сега остава да се гласува и да се разбере къде ще ходим, ако ще ходим
приемат се и други предложения освен ехо вежен и мусала
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Нед Май 07, 2006 12:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
3 часа ходене за мен верно са си безумна идея 
|
| Нед Май 07, 2006 3:50 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Реконструктор - сериозно ли
Или нещо не си в настроение или се майтапиш
3 часа ходене в компания няма да ги усетиш (1) , 3 часа ходене не са хич много (2)
Идеята е хубава 
|
| Нед Май 07, 2006 4:20 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Реконструкторе не ме стряскай. Дето съм сега 120 kg все си ходя по околните баири. Даже веднъж участвах във варненското 100km per 24h. Заслужава си, като не е необходимо да е толкова екстремно. Както и другите казаха безумноста в идеята е всички да се съберат по едно и също време.
Пожелавам на всички да имат време за ходене по планините, там ще се срещнем.
Малий.. както го казах, сега трябва да сложа на раницата табелка с http://www.mcu-bg.com/
Успех 
|
| Нед Май 07, 2006 8:40 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Малий.. както го казах, сега трябва да сложа на раницата табелка с http://www.mcu-bg.com/
А къде се поръчват такива раници?? С тази точно табелка!! Хайде - чакам да ги видя на Карандила...
|
| Нед Май 07, 2006 9:15 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Аз предлагам да направим едно "шефство" на някой дружески форум и да се дигнем с него. Предложения за това, кой да е другият форум трябва да се дават само след подходящо омайване и спиртосвеане, за да не съжаляваме после за избора. Като жокер давам следните идеи: форум за шев и кройка, форум за козметика и гримове, форум на любител(к)ите на силните усещания, форум....
Мисля, че изборът ще е правилен, щото Реконструкторът дава да се атачват JPG.
|
| Нед Май 07, 2006 9:17 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Табелката ще си я сложа аз, а иначе раницата е от Ташев.
Бате, след тези шефства няма да искам да сляза от планината
Успех 
|
| Нед Май 07, 2006 9:17 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
И то какво ходене.... Три часа са за редовно поддържащ формата си човек, иначе са си 4. И някой качвал ли се е там?
Място за преспиване няма, за ресторант да не говорим. На върха са само станцията на метеорологичната служва и БЕО "Мусала" на БАН.
|
| Нед Май 07, 2006 11:07 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Ресторант и паркинг няма.
По надолу е заслон "Леденото езеро" от там до върха(Мусала) е около час ходене по чукарите. Точно този заслон всъщност е по-добре от някои хижи дори. Но събота и неделя се пълни до пръскане по шевовете и няма места.
Около час път на надолу е хижа Мусала там условията са честно казано мизерни.
На около час път още по-надолу по една лека пътека (почти хоризонтална) е горната станция на лифта Ястребец.
С него до долу(Боровец) са минути. Там вече има паркинг и ресторант(и).
Така че сумарно подстъпа от към Боровец е около 3 часа ходене с 4-ри междинни станции за попълване запасите от бира.
От към хижа Грънчар(т.е. от към град Якоруда). Ходенето е минимум два дни. С кола може да се стигне до сами хижата(зависи и от колата де), но от там раниците на гръб и към хижа Заврачица от там има пътека към връх Мусала но не съм ходил по нея.
Но като гледам изискванията и подготовката най-добре както каза Zax de Rouse, някъде из Балкана.
Аз не мога да се включа.  Нито сега нито след месец или два не виждам свободно време.
Мога да участвам само с морална и логистична подкрепа от базовия лагер.
|
| Пон Май 08, 2006 8:40 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Точно това имах предвид. Ходили сме по Рила с приятели, бяхме в една хижа под 7-те рилски езера, като имаше идея да ги обиколим тез езера. Та на мен силиците ми стигнаха едва до 3-тото или 4-тото езеро, а като се върнахме бях толкова замаян, че не знаех на кой свят се намирам.  С тия шкембета не сме за спорт. 
|
| Пон Май 08, 2006 9:21 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Август септември съм на море.
То така лесно не се изкачва най-високия връх.
Нужна е подкотовка!
Според мен трябва да се направят няколко тренировачни събирания в подходящи механи. ( за логистиците)
И няколко спортни мероприятия например футбол, витоша, ... (за щурмуващите върха)
|
| Пон Май 08, 2006 9:51 am |
|
|