|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:13 pm
| Автор |
Съобщение |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
 Re: Препоръка за телевизор
Значи, малко корекция на това, дето писах, че сега изрових фактурата от Метро! Телевизор Samsung UE55NU7093UXXH 798.98лв. с ДДС, купен на 31.03.2019г.
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Вто Юни 18, 2019 8:55 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
дано всичко да върви нормално при теб! в такъв случай, следващите 5-7 години на тоя телевизор ще се гледа само Cartoon network и подобни канали и тате ще трябва да се крие на балкона и да си гледа телефона.
|
| Вто Юни 18, 2019 10:02 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Duck TV може да приспи всеки татко,,,,гледай позитивно.
|
| Вто Юни 18, 2019 10:19 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Преди месец разчиствах боклуците събрали се на село, намерих един Велико Търново 84, мислех да го изхвърлям, но ако ти се гледа истински телевизор ще ти го продам.  3D трудно ще извади и не е включван поне от 10г.
|
| Вто Юни 18, 2019 10:41 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Philips имат доста добри телевизори, поне като качество на картината.
|
| Вто Юни 18, 2019 10:45 pm |
|
 |
|
HCL
|
ДедоБоре усети посоката на вятъра  а дано! ТоНи с две ръце ти подкрепям мнението. Следващия работен монитор, който ще купувам, ще е с извит екран. Просто при тези размери и това разстояние до екрана, разликата се усеща и предимството е в ползва на извитите. При телевизора обаче е ефектът е обратен и като се накачунят мамуните на клона тези в края са прецакани, освен ако не сложиш нещо над 60 инча както предлага Dimitar. Dimitar при тези размери и ако целта е основно гледане на фимлни не е ли по-удачно да се сложи един прожектор. LED-тата и мобилните дисплеи като технология дръпнаха много напрад и предполагам това се е утразило на цени и качество там. Някой има ли наблюдение какви технологии се предлагат в диапазона $1к-2к и какво е удачно. От чисто любопитсво... Tisho за в момента сме набутани в една кутийка, на която по софийска терминология и викат двустаен с начислена двойна квадратура (тази концепция за общите части още не многа да я схвана), така че всеки кубичен сантиметър е ценен  но благодаря за предложението.
|
| Сря Юни 19, 2019 9:55 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Прожекторите и екраните (тези дето си заслужават) почват да слагат много бързо нули в сметката. Та ако ти се дават толкова пари и ще гледаш само филми много ясно че прожектор и голям екран са задължителни. Аз имам няколко познати, дето се запалиха по такива неща и сметките много бързо стигнаха $50к+. Виждал съм и домашно кино за близо половин милка и за мен това са си чисти изгъзици.
|
| Сря Юни 19, 2019 2:13 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
HCL аз не казвам че ги използваме за работа, влага е ги в изделия. Според мен извитите не дават голямо предимство, освен това масовите извити са с много голям радиус, практически не помага много. Няма такива с малък защото е доста по сложно. Ние използваме такива с радиус 1200 мм, имахме и с 1000, тия на пазара са с по 2500-3000 и нагоре. Под 2500 започва да има проблем с подсветката и да се появяват светли петна в краищата, това се решава с ецване но това е скъпо удоволствие, явно неудобно за масово производство. При лед матриците няма такъв проблем, но за момента те се водят по-нисък клас заради ефекта памет, като тук е свързан с износване на ледовете и е необратимо. При нас има много статични изображения и то с много контрастни цветове. Иначе лед-а е доста по евтин, извит лед дори и под сложна форма да речем S, с размер 55" е сходен като цена, дори по-евтин от извита 43-ка дори и с най-простата С форма. За IPS матрицата тулинга отива около 1.5 млн, за ЛЕД-а се вмества в 10 хил.
|
| Сря Юни 19, 2019 4:14 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Не ми напомняй, въпреки, че се мина година, още като се сетя за онези 12к за нотариус, местни данъци и такси ме втриса... Какво им е на Филипсите? Ние в къщи гледаме на един 39" Филипс, много добре работи. Странен размер, но пък ми пасна на шкафа много добре. С един banana pi и на андроид тв стана. 
|
| Сря Юни 19, 2019 8:28 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Аз доколкото съм чувал на Филипса само името му е Филипс. Преди време и аз мислех да вземам такъв (39" Филипс) че и на мене ми пасваше на мястото ама ми казаха да се преориентирам към друг телевизор. Сега съм със самсунги (и то 6-ци). То сега 7-ци те 55" са на цената на 40" шестица преди година и половина. Ако става въпрос за дистанционно - не съм хващал по-удобно от последната генерация дистанционни на Самсунг - с 5-6 копчета. И телевизора като се ползва с него е доста по "удобен". Баща ми има същия и го кара със старото дистанционно - натиска камара копчета за да навигира през каналите. Дистанционното има възможност да лъчи различни IR сигнали - като пуснеш звука на оптика примерно си спира звука и дистанционното може да се настрои да предава към ресивър IR кодове (еее... само за самсунг устройства). Аз съм точно така. Единственото неудобство е че е малко и лесно "изчезва"...
На самсунг QLED не е баш OLED - пак има някаква подсветка ама е по джиджена матрицата. Май само на LG са си OLED. За гледане на филми (на Самсунг) - не е съвсем като на компютър. Едно време имаха приличен софтуер, после го осраха и сега карам с PLEX - от към субтитри - ако има вградени във филма посмъртно не можеш го накара да пусне външни. Ъпдейти докато е под 3-4 годишен има редовно - най-популярните стрийминг услуги си ги поддържа по дифолт - хлапетата откак има HBO GO почти не гледат нормални канали.
|
| Сря Юни 19, 2019 10:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Значи не всички телевизори са IPS, това също не трябва да се пренебрегва, както и не всички монитори. Ние каквото използваме всичко е IPS, и там разликите са по-малки, при другите технологии между Samsung, AUO, LG и разни други има осезаема разлика, не просто мнението на дизайнера на това се вижда по -добре, дори и аз ги виждам  . Имаме едни тестове, но не са за шерване че много NDA ще нарушим, но определено в по-малките размери AUO бият по всички показатели. Също и с времето се държат много добре, за последните 10 години сме купили няколко десетки хиляди с такъв панел и дори и сега цветовете не са мръднали много. Това изобщо не важи за Самсунг, при LG панели нямам толкова отдавна в операция, консумираме по около хил на месец, но са в експлоатация само от 2-3 години. Това което ми прави впечатление, е разликата при извитите, но това едва ли ще засяга консумер продуктите заради по-големият радиус. Голям проблем се оказва деламиниране на лентовите кабели на определени матрици, без значение от доставчика. Не знам къде е проблема, дали в технологията на ецване и остатък от химикали, дали материали на самата матрица, но са много чувствителни към обратно огъване, т.е. в посока да ги отвориш. Достатъчно е да го сложиш по очи и да минеш 5-10 км и шанса да се повреди е горе долу 50%. Е сега , минали са половината свят, бяха без проблем, и вчера не са ги сложили в оригиналната опаковка а са транспортирани по очи и вече има жертви. Това е кофти и за клиента и за производителя. Аз ще го рекламирам, въпреки че знам къде е проблема, те ще ми го сменят, но за никого няма надежден начин да каже проблема ти е при транспорта. Мислех за индикатори за наклон, ама къде да ги сложиш. самият дисплей при финалният асемблаж минава през всякакви положения, пък ако е на опаковката каква гаранция че ще е винаги в нея. Казвам го за притежателите на криви монитори, пазете си опаковките ако ще месите, и спазвайте ориентацията на кашона, в случая не е без нищо.
|
| Сря Юни 19, 2019 11:07 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Технологиите които се предлагат са основно от два типа - Long Throw и Short Throw (различават се по оптиката). При първите даваш парите за тухлите и кожените седалки на киносалона, а при вторите - за прожектора ( обаче след това можеш да го ползваш в хола на софийска гарсониерка). Втория оскъпяваш фактор е резолюцията - винаги е по-малка в сравнение със същия ценови клас / размер талавизор. И третото -яркостта на лампата в лумени. Контраста черно-бяло не може да се постигне като такъв с примерно AMVA или ОЛЕД тв-матрица, по-скоро -като TN. Някой слагат черни екрани вместо бели. Но има случаи в които не може да се избяга от прожектор, примерно искаш да 'зашиеш' няколко образа в извит екран 300+ градуса или даже сфера.
|
| Сря Юни 19, 2019 11:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ммм това за проекторите и е така и не е така. Да по-скъпи са, но нещата са комплексни, те обикновено са много по-висока яркост, от там съвсем различни източници и филтри, също от към охлаждане са по-сложни. Самата оптика не променя кой знае колко нещата, ако говорим само за това дали ще е късо фокусна или дълго фокусна. Обикновено поради по горните причини късо фокусните са доста по-големи, с по-малки загуби да загряват много, и като цяло с по-надута цена заради приложението. За домашно кино не е нужно да вземаш някой супер широкоформатен или с 20-30 хил лумена, освен ако не искаш да гледаш без да затъмняваш. Важна е резолюцията, и какви са му филтрите. И при стандартните има с добри и качествени решения. Имаме проектори в диапазона 30 хил $ до 700$, ако се абстрахираме от яркост и контраст, от софтуерните им възможности, и от фокусното разстояние, малък проектор за около 1000$ може да свърши съвсем добра работа. Просто иска по-голяма дистанция, или система огледала. Моя е с две огледала, и макар да е дърт си се вижда доста прилично. Между другото тоя за 30к също е дългофокусен, просто защото такъв ни е трябвал, и ри него разликата в цената е 5-10% в зависимост от оптиката.
|
| Сря Юни 19, 2019 11:25 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Кви огледала вЕ Тони, ся ако кажеш че правите и миларни огледала за достъпни пари, ша та разцелувам. 
|
| Сря Юни 19, 2019 11:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
не, това е у нас, купувам си ги  парите, не помня като сменях последните колко платих, не ми се стори много скъпо .. успях и да го посъсипя голямото, влязах в стаичката с работните дрехи и колан ли, какво ли съм го тръкнал в огледалото, не е много ама колкото да се надраска леко, неприятно но не ми е оставало време да го сменям. То смяната ще е с целия проектор, че тоя направи 6-7 годинки. Ако си харесаш нещо по амазон, ебай или някъде в САЩ мога да ти го довлача, стига да не е 200", да може д амине като ръчен багаж, че след това става рисково, некри много и в атланта, и в париж и в амстердам.
|
| Сря Юни 19, 2019 11:49 pm |
|
|