Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Метан или газ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ypauns написа:
ОК. За Бразилия съм съгласен. Въпроса е как стоят нещата тук при нас?

Ами аз от 2 дена съм запален по идеята. :D Още не знам как стоят нещата.

Сря Май 10, 2006 3:19 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
А на бензина какво е съотношението?
Не каза каде има спирт.
Аз съм фен на идеата от една година само дайте спирт. Плащам и го сипвам веднага в резервара.

Сря Май 10, 2006 3:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Как да си изтрия това.
Имам само едит.
Моля отговорете ми на лично съобщение да не разводняваме темата :weedman:

Последна промяна rumen на Сря Май 10, 2006 9:15 pm, променена общо 2 пъти

Сря Май 10, 2006 3:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
rumen написа:
Не каза каде има спирт.
Аз съм фен на идеата от една година само дайте спирт. Плащам и го сипвам веднага в резервара.

14.7:1 е за бензина. А спирта, ми се струва, си е яка пазарна ниша. Ще взема да се занимая по-сериозно с въпроса. :)

Сря Май 10, 2006 3:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ей заради вас ще скочи цената на спирта. Но пък си има предимства, като свърши пиенето - точиш от колата. Са ако измислите и със салата какво да правим...

Сря Май 10, 2006 4:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
rumen написа:

Как ги правиш тия аванс процесори тогава? :?
По принцип всяко гориво си има оптимално съотноение със въздуха. Затова и няма един свестен газаджия в България - щото повечето неща или се спестяват или се правят на око. Аванс процесор немога да се сетя какво би ти помогнал ако минеш на друго гориво - ако е тва дето аз разбирам под "аванс процесор" де, т.е. да променя аванса. Реконструктор-а е прав, че трябва да се пипа съотношението A/F главно и чак най-накрая ако има нужда и аванса.

ПП. Ей това е най-гадното в БГ - че хората вместо да мислят електроника и софтуер, те се занимават с глупости как да им вървят евтино колите. Т.е. почти никой не отделя 100% от вниманието си за това което трябва и болшинството от хората се заниват с това дето не им е работа. Тъжно ама факт :? .

Сря Май 10, 2006 4:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да бе ти ако знаеш какви глупости се измислят и продават в Америка... И то от хора дето хабер понятие си нямат от материята. Ама всъщност знаеш....

Сря Май 10, 2006 4:13 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Неможах да схвана връзката - щото тука едва ли някой мисли как да му върви колата евтино, вместо да работи. Ама дори да мисли - има само един вариант - да си купи по икономична кола, щото такива неща като газ, метан, пропан, етанол и т.н. несъм чул някой да си ги сипва в колата, пък то няма и от къде де :? .

Сря Май 10, 2006 4:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А за разнообразието на горива в Америка какво да коментираме - при тая цена на бензина, за чии ми е да мисля за алтернатива. Ако Американците ги оставиш един месец на европейските цени на бензина - ще започнат не на пропан, ами на дърва да си карат колите. Лелей как ми се ще да видя мутрата на някой американски мачо с 8 литрова каруца, като види на колонката да пише 6$ за галон. Ще се насере. Но и тоя момент ще дойде.

http://www.georgievi.com/blog/?p=373

Сря Май 10, 2006 4:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
А за разнообразието на горива в Америка какво да коментираме - при тая цена на бензина, за чии ми е да мисля за алтернатива. Ако Американците ги оставиш един месец на европейските цени на бензина - ще започнат не на пропан, ами на дърва да си карат колите. Лелей как ми се ще да видя мутрата на някой американски мачо с 8 литрова каруца, като види на колонката да пише 6$ за галон. Ще се насере. Но и тоя момент ще дойде.

http://www.georgievi.com/blog/?p=373

Именно. :) В момента ДОРИ и там минават към етанол.

http://en.wikipedia.org/wiki/E10_fuel

Изображение

Сря Май 10, 2006 4:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
rumen написа:

Как ги правиш тия аванс процесори тогава? :?
.

Има си предвидена настройка.
Ориентира е вървенето на колата и икономията.
Номера е да се подбере такова предварение и съотношение гориво/ въздух.

А на бензина не влияе.

Сря Май 10, 2006 5:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Неможах да схвана връзката - щото тука едва ли някой мисли как да му върви колата евтино, вместо да работи. Ама дори да мисли - има само един вариант - да си купи по икономична кола, щото такива неща като газ, метан, пропан, етанол и т.н. несъм чул някой да си ги сипва в колата, пък то няма и от къде де :? .

Ти вече взе ли си 6 литров автобус? :lol:

Сря Май 10, 2006 5:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Ти вече взе ли си 6 литров автобус? :lol:

Не - много ни е скъп бензина тука та затова са задоволих с една 1.8 л. тойотка дето само го мирише (6.5л/100км градско). То и работата ми е много далече от нас (2 мили) та едвам свързвам двата края :? - и ако вземе та стане 6$/галона - направо ще се самоубия 8) . Стига бе - нали са сещате тука ако стане 6$/галона - в Европа колко ще е. В момента давам около 80$ на месец за бензин - като стане 6$/галона - ще давам 160$. Нека 200$ да станат - не е кой знае какво. По принцип би трябвало да се мисли - не как да икономисваме, а как да направим така, че да вадим повече кинти и да не ни пука колко е бензина. Поне за мен това е бил и е правилния начин на мислене. В БГ карах кола дето гореше 12л/100км и нито за миг не съм се замислил да минавам на някакво алтернативно гориво. :)

Сря Май 10, 2006 7:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ама ние сме отговорни хора и мислим за околната среда. А и какво ще правят бедните араби, като им изсмучем нефта. :)))

Абе много петрол харчите там зад океана. Излишно, ненормално много. Но това си е държавна политика. Естествено, че когато държавата снишава цената на горивото - хората ще го купуват като вода. Незнам каква е идеята на такава политика. Явно е някаква сложна финансова игра.

То не че Европейската ситуация е нормална де - по 1 - 1,5 евро литъра. И то като го погледнеш вътре само такси. акцизи и мита. Ама нали и манго трябва да нахраним.

А че Хамериканците ги е страх от скъп бензин се убедих лично, бях там точно след урагана, знаеш какво стана с цените за няколко дена.

А по въпроса за парите си прав. По добре да изкараш повече пари, вместо да мислиш как да минеш с по малко. Ама това води до инфлация :)))

Сря Май 10, 2006 8:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ама това води до инфлация :)))

Другото води до мизерия 8) . Всеки сам да прецени какво му трябва :? .

Сря Май 10, 2006 8:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща