Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща
Радиолампи 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение 
IGBT това там ти ли си ???
а това НЕЩО ще си го сложиш в хола или спалнята да се чува по добре нали :-({|= :prayer:

Нед Май 07, 2006 12:28 pm
Профил ICQ

Мнение 
zax_ruse написа:
IGBT това там ти ли си ???
а това НЕЩО ще си го сложиш в хола или спалнята да се чува по добре нали :-({|= :prayer:

На знам дали е той, но виж само какъв бетонен фундамент, а отгоре кран :wink: :) . Сигурно теглото е забележително. Доколкото разбрах това била само пищялката :D
Успех :)

Нед Май 07, 2006 12:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:D Не е пищялката.Това е Fullrange horn и основното и своиство е да дава много добър звук като същевременно не е необходима пищялка,защото хорната го синтезира от самия звук.Говорителят монтиран на нея е на фирмата EtherAudio и струва 500 лева.,е аз няма да се оливам толкова защото и един JBL ili Serwin vega ми е достатъчен 8) .на снимката хорната не е обработена така че да има вид на хорна.Моята ще има съвсем друг облик и на снимката не съм аз.

Нед Май 07, 2006 1:16 pm
Профил ICQ

Мнение 
жалко таман си помислих какъв хубавец :-) пък то не бил нашия IGBT :lol:
а би ли ми обяснил каква е позлата от такова чудо до ухото ти ?
ще станеш по музикален ли :-) или ще се опиташ да изгониш съседите
както и да го направиш за мен такова нещо е ненужно / безмислено, единствената полза е че ще научиш нещо което в практиката е неприложимо така че пак идваме до безмислено / ненужно , а и след като му се порадваш да кaжем година /и това ти е много/ ще го зарежеш.

един съвет от мен вместо да си играеш на озвучител, вземи си подобри знанията по английски например, или ходи на танци, или излез из околностите на СЗ с приятели например АЯЗМОТО /макар че там по мое време не беше много интересно :roll: /, или нещо друго "каквто там си решиш", но си оползотворявай времето пълноценно, а не с глупости вече не си малък, но не си и достатъчно пораснал /не се засягай/ за да си усетил колко е бързо времето и не усещаш кога се извъртяла годината и кога децата ти са станали колкото теб :-) /това последното е по наблюдения над приятели, аз нямам деца --- засега/

успех с лампите :wink:

Нед Май 07, 2006 3:32 pm
Профил ICQ

Мнение 
zax_ruse написа:
...... че пак идваме до безмислено / ненужно , а и след като му се порадваш да кaжем година /и това ти е много/ ще го зарежеш.
един съвет от мен вместо да си играеш на озвучител, вземи си подобри знанията по английски например, или ходи на танци, или излез из околностите на СЗ ..... ...... но не си и достатъчно пораснал /не се засягай/ за да си усетил колко е бързо времето и не усещаш кога се извъртяла годината и кога децата ти са станали колкото теб :-) /това последното е по наблюдения над приятели, аз нямам деца --- засега/
успех с лампите :wink:

@Zax_... така си е. Проблема е когато откриеш, че хлапетата са станали по разумни от теб. Дето има една тема в рекламите - "Къде сбъркахме?" :)
А по темата за разумните решеиея - търговците като тези от "Техномаркрт " и фирмите чиито марки те продават са си го открили отдавна - като се знае средно статистическата глухота на населението защо да се мъчaт да правят и да плащаме за неща като тези от http://www.bgaudio.org/ след като с няколко ефекта от http://www.dolby.com/ се постигат невероятни и евтини акустически илюзии. Ако само на една колонка на прослувутия съраунд се пусне пълния сигнал, ще се усети че тя е дрънчаща кутийка, но с всичките ефекти прекарани през още 5 канала, се постига умопомрачителен пространствен звук за малко пари. Просто се избягват обемите показани на снимката на IGBT.
Не отричам мераците на хайфистите, но трябва да има време и за масата с приятелите :)

Нед Май 07, 2006 8:08 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
IGBT написа:
: ... защото хорната го синтезира от самия звук ...

Нещо не разбирам - какво се синтезира от какво?

Пон Май 08, 2006 9:26 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Работата е по-дебела отколкото изглежда. :D Явно IGBT е поредния зарибен от идеите в сайта за аудиофили www.bgaudio.org. Няма лошо, щом е решил да си прави HI-END аудиосистема, нека се занимава, но мен лично ме напушва смях като чета някои от темите там. Кратък цитат от сайта:
Цитат:
Етер 6 алнико - ХХХлв
Етер 5 алнико - ХХХлв
Етер 6 неодимов - ХХХлв
Етер 5 неодимов - ХХХлв за 1 брой

f3=47Hz
Re=4 Ohm
Vad=40 liter
Qed=0.5
Qmd=3.95
Qtd=0.444

към говорителите се предоставя чертеж за хорна размерите на която са съобразени с купувача, а самото закупуване става след като купувача е одобрен на лична среща .088ХХХХХХ

Хм, религия или...? 8O :lol:

Пон Май 08, 2006 6:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MIPS написа:
IGBT я кази малко повече за този моднат плеър, и аз се каня да модвам един плеар, ти какъв си модвал , ацп сменяли , ражделяли захранването на аналоговата и дигиталната част.

Как се чува имали голяма разлика :roll:

В CD плеърите няма АЦП-та.... :? :roll:

От цялата тема ми е чудно защо след като момчето се опитва да направи нещо и пита по въпроса се намират толкова народ които да го гаврят ?!?!? :? :? 8O

Вто Май 09, 2006 9:15 am
Профил ICQ

Мнение 
Мисля, че не се гаврят с него, а по скоро му правят услуга, като го отказват от поредната безумица. Погледни с колко работи се захваща за последните шест месеца, и може би ще се съгласиш.

Вто Май 09, 2006 9:33 am
Профил ICQ

Мнение 
Че в България е пълно с ехидни и теоретизиращи теоретици е ясно на всички.
Също е ясно че много хора си говорят просто така, без да са наясно за какво става въпрос.
Ясно е, че много рядко някой се захваща да направи нещо...

Та по темата - за какъв дявол ти е супер звук за 5+1? Ми че то в тоя случай ти е необходимо нещо, което е достатъчно добро да възпроизведе записаното на дивидито... :-) (което е далеч от супер като качество)
За ситема с хорни и лампови усилватели ти е необходим по-свестен източник на звук - грамофон например... :-))) Или като компромис може да послужи DVD Audio или SACD :-Р
Хорните са добри само ако харесваш тяхното специфично звучене и за да получиш свестен резултат с тях не можеш да си позволиш да използваш просто някакви говорители... У нас има и Лоутер клуб.... :-))) Ама ако 500 лева ти се виждат много за един говорител, ми е предварително ясно как ще реагираш на говорители за по 1000 паунда... При всяко положение най достъпното нещо за твоя случай според мен е Фостекс 208 сигма, ако ги правят още. Иначе е просто безпредметно да правиш хорни. Добре е да си помислиш и за някакъв ВЧ говорител, щото фул рейнджа си е нелош като идея, ама... ТОВА СИ Е САМО МОЕ МНЕНИЕ (СКРОМНО) :-)))

И накрая - какво от цялата редичка с лампи би искал да получиш? Имам например 14 броя неизползвани ГМ70... и доста други лампи, освен това.
Имам и няколко дето могат и по 500 вата в клас А, но са огромни и им трябват напрежения от порядъка на киловолти.
А, и с колко пари си готов да се разделиш - естествено :-)))

Сря Май 10, 2006 12:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
dido_ig написа:

Грешиш!
...

Сря Май 10, 2006 2:53 am
Профил

Мнение 
Бих се радвал да греша за това, но нещо не виждам правени тук неща...
Внасяме и продаваме прескъпо - това сме ние.

Сря Май 10, 2006 9:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
dido_ig написа:
....Имам и няколко дето могат и по 500 вата в клас А....
Опаааа бисерче :toimonster: .Нали осъзнаваш че лампата ще е със реална предавателна мощност приближаваща мегават? 8O И да ми обясниш със какъв аноден ток го хранят тоя БИДОН?Също ще съм ти благодарен ако ми кажеш модела на лампата че нещо не се връзва.За такава мощност трябва да е висока над метър и да има анодно напрежение над 20 киловолта.

Сря Май 10, 2006 9:28 am
Профил ICQ

Мнение 
Верно бидон, но нямаха метър и тежаха към двадесетина кила. Говоря към минало време щото ходих да ги снимам и установих, че са си хванали пътя, а заедно с тях и тридесетина от друг вид, дето бяха целите обвити в мед и тежаха по петнайсетина кила едната...
Преди доста време бях пратил в склада, дето бяха лампите една групичка да разчиства и вероятно са ги превърнали в ракия на някой пункт за вторични суровини. Има надежда и да не съм ги намерил, но ако това стане ще ги снимам и ще ги постна в тоя форум... Ако не ме лъже паметта бяха около 200КВт, а анодното им напрежение около десетина киловолта. Може и да не изкарат 500 вата в клас А :-), написах го напосоки, но работеха с водно хлаждане на по-голямата част от лампата и с принудително въздушно охлаждане на останалата част... :-)
Както и да е. Едва ли са подходящи за Хоум Тиатър :-Р
За жалост, най сериозното, което имам в момента е ГУ81. Друг е въпросът доколко става за Аудио :-)

Сря Май 10, 2006 5:54 pm
Профил

Мнение 
itso.t написа:
......
........
Хм, религия или...? 8O :lol:

Очевидно е религия :) . След като упорито в сайта им се споменава "съвременния грамофон" http://www.bgaudio.org./modules.php?nam ... cle&sid=89 и
dido_ig написа:
Че в България е пълно с ехидни и теоретизиращи теоретици е ясно на всички.
Също е ясно че много хора си говорят просто така, без да са наясно за какво става въпрос.

Та по темата - за какъв дявол ти е супер звук за 5+1? Ми че то в тоя случай ти е необходимо нещо, което е достатъчно добро да възпроизведе записаното на дивидито... (което е далеч от супер като качество)
За ситема с хорни и лампови усилватели ти е необходим по-свестен източник на звук - грамофон например... )) Или като компромис може да послужи DVD Audio или SACD :-Р
Хорните са добри само ако харесваш тяхното специфично звучене и за да получиш свестен резултат с тях не можеш да си позволиш да използваш просто някакви говорители... У нас има и Лоутер клуб.... )) Ама ако 500 лева ти се виждат много за един говорител, ми е предварително ясно как ще реагираш на говорители за по 1000 паунда... При всяко положение най достъпното нещо за твоя случай според мен е Фостекс 208 сигма, ако ги правят още. Иначе е просто безпредметно да правиш хорни. Добре е да си помислиш и за някакъв ВЧ говорител, щото фул рейнджа си е нелош като идея, ама... ТОВА СИ Е САМО МОЕ МНЕНИЕ (СКРОМНО) ))

И накрая - какво от цялата редичка с лампи би искал да получиш? Имам например 14 броя неизползвани ГМ70... и доста други лампи, освен това.
Имам и няколко дето могат и по 500 вата в клас А, но са огромни и им трябват напрежения от порядъка на киловолти.
А, и с колко пари си готов да се разделиш - естествено ))

Колко ли е необходимо да ни бъде обяснявано колко е добър грамофонния запис:
- съгурно записът е траен;
- съгурно няма шумове;
- стабилизация на обороти, антискейтинг, износване на иглички и дози.....и т.н.
- съгурно динамиката му и равнимерността на АЧХ са по добри от на оптичните носители;
- ...
На тези ще получим някой шамански отговор, я за мекотата на звука или за шика на винила, или ... :)

Големите звукозаписни компании много преди появата на CD за домашно използване бяха дигинализирали студийните записи на магнетофон преди да ги пренесат на матрицата за производство на плочи. Защо ли :?:

За акустичните системи и усилвателите спорът може да е безкраен, стига той да е по същество, а да не е низ от заклинания.
Никак не е зле да се слуша качествена музика, но да бъдем реалисти.

Сря Май 10, 2006 5:55 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща