Отговори на тема  [ 93 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Мит за военно устройство което изважда от строя автомобили 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Между другото Зиловете до 157 са само бензинови

Сря Май 10, 2006 6:54 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А по въпроса за дебалансираните куршуми имаше една такваз легенда, че като ти влезне през палеца на крака и излиза през окото. Мен ми се струва доста пресилено. Това дето знам е ,че и най малкото препятствие го отколнява в непредсказуема посока. Въобще тия муниции май са антихуманни отвсякъде. Като противопехотните мини.

А 157 не беше ли Джогана?

Сря Май 10, 2006 8:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
А по въпроса за дебалансираните куршуми имаше една такваз легенда, че като ти влезне през палеца на крака и излиза през окото. Мен ми се струва доста пресилено. Това дето знам е ,че и най малкото препятствие го отколнява в непредсказуема посока. Въобще тия муниции май са антихуманни отвсякъде. Като противопехотните мини.

А 157 не беше ли Джогана?

За това куршумите с изместен център на тежестта ги оприличават на любовницата - влиза ти през сърцето, минава ти през джоба и ти излиза през носа. :lol:

Сря Май 10, 2006 10:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Зависи от случая, може да се окаже, че дори са "по-хуманните муниции" (колкото и тьпо да звучи)
Войници, маршируват в колона, орьжието на последния произвежда изтрел, този пред пред него пада. Ако не беше с изместен центьр на тежестта загиналите щяха да са повече.
За сьжаление случката е действителна.
Най-доброто орьжие си остава това, на което дулото му го виждаш от екрана на монитора.

Сря Май 10, 2006 11:27 pm
Профил WWW

Мнение 
Мисля си кое е по хуманно: един 7.62мм да остане да се разхожда в тебе защото поради някаква пиричина неможе да бъде изваден и да си инвалид
за цял живот или 5.45 да те ликвидира от раз. А Джогана е 151. А какво ще кажете за двигателя на Т74. Той е всеяден каквото му сипеш с това върви
с малки изключения де

Чет Май 11, 2006 6:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
И тая тема сте позабравили :lol: Като гледам до тука пада офтопик та се къса...

Някъде бях слушал/чел предположения че антената от руската джипка създавала нещо като защитно поле за самата джипка...

Слушал съм също че ако се създаде такова магнитно поле че да спре двигатела, то ще е достатъчно мощно че да изкара желязото от кръвта на човека... И такова нещо като американски учен няма. Има малки изключения, и те не са 100% американци... Америка си отвориха вратите за големите мозъци, като им дават добри заплати привличат повече хора, ето защо там стават "големите" работи...

Сря Юли 12, 2006 3:27 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
аз пък съм чул за войната с Китай руснаците са използали някакво оръжие ,с което всички войници са станали на статуи или нещо подобно ,та легендата е "Долината на живите мъртъвци" и ниго каза достоверен човек :!:

Нед Сеп 17, 2006 6:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
stargate написа:
някакво оръжие ,с което всички войници са станали на статуи

интересно, статуи от бетон или от бронз?

Нед Сеп 17, 2006 7:14 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Аз съм чувал друга история от един приятел в даскалото когато е бил воиник, не си спомням точно какъв, та той ми разправя как на едни БТР`и имало нещо като пушка и когато я насочели нощем към поставане на земята луминисцентна лампа през нея просвяквало светлина :idea: и ми каза, че това било предназначено за самолети.
Небеше човек който лъже

Нед Сеп 17, 2006 8:58 pm
Профил

Мнение Hehe
3aek написа:
stargate написа:

Големи фантасмагории :)
Та в офтопика да поспамя и аз , не били статуи ами били изгорени с модерно за тогава лазерно оръжие :D

Пон Сеп 18, 2006 8:55 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
То не било лазерно оръжие.
Най ми било градове с лазерни прицели.

П.П
градове=съвременните катюши

Пон Сеп 18, 2006 10:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не ви ли писна?

На мен един ми каза, че леля му чула от една съседка, дето..... че Елвис бил жив.

Тая пък история за магиите на руснаците над армия (по скоро пълчища) китайци ми писна да я слушам. Абе как си мислите, че някакъв военен конфликт от такъв калибър може да остане дълбоко засекретен толкова години. Сигурно няма ни един оцелял, а? И на мястото на магията, не са останали никави следи от толкоз измрял народ? Че там ще мирише на мърша и ще се валят кокали още 100 години. Или пък просто са ги изпарили във въздуха? Айде стига сте писали фантасмогории.

Пон Сеп 18, 2006 10:58 am
Профил ICQ

Мнение 
Прочетох темата и си зададох следния въпрос.
Какво ще стане,ако върху корпуса на воената машина се образува положителен заряд.Тогава масата на акомулатора ще баде повдигната спрямо + и ниама да има ЕДН.Няма да заработи нищо.
Вашето мнение за това??

Пон Сеп 18, 2006 10:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
В такъв случай (+) на машината пак ще е отместен с +24V (или 12) от масата и няма да има ефект

Пон Сеп 18, 2006 11:17 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Hehe
plameniv написа:
3aek написа:
stargate написа:

Големи фантасмагории :)
Та в офтопика да поспамя и аз , не били статуи ами били изгорени с модерно за тогава лазерно оръжие :D

направо!. ако трябва да се казва историческа истина.. това събитие на руснаците с китайците... това е било за първи път използване на установки "ГРАД" за залпов огън.като 'катюшите" ама много по-модерни за тогава де..защото им е било необходимо моментално решение на граничния конфликт преди ООН да се изкаже по въпроса. е и са го намерили с няколко дивизиона "ГРАД".

Пон Сеп 18, 2006 12:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 93 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща