|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:31 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 полтъргайс или .....
значи .. две седмици ме нямаше .... идвам и компилирам един файл, записвам, пускам и забива .... забива странно, ако не забива пише глупости ..... т.е. връща глупости .... компилатора генерира различен код .... в hex-овете има разлика, мислех за вирус, сканирах с 3 програми, нищо нема, 5 пъти преинсталирах CCS-а .. пак нема .... някой да е имал подобен проблем ..... мисля да не е пикльото .. ама какво ша му стане .... в самолет е летял ... минавал е на скенера .. но бутлоадера работи, качва програмата .. освен нещо да се е прецакал и да прави глупости .. знам ли ... вече 4-ти час се боря .. ама ако нбеше само това добре, но и това с компилиранръто ме притеснява .....
|
| Съб Дек 18, 2004 7:21 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Tакова животно нема!
Как така? Неколкократно компилираш един и същи текст с един и същи компилатор и получаваш различни хексове? Туй и да го видя, няма да го повярвам
Я напише по-подробно що става, че това, дето си го написал хич не го възприемам! И на мен CCS ми е правил лайна, ама поне са били еднакви.
|
| Съб Дек 18, 2004 7:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе как фда го напиша, изгубихй и ума и дума .... егати свинщината ... значи ... имам си бекъп от всеки ден ...... и .. хващам един, по стар за да есигурно че съм го компилирал с версия 1.90 .. та ... вземам hex-а от бекъпа, записвам го на процесора и всичко работи ...... компилирам, вземам компилирания hex, записвам в процесора и нищо не работи ............... те така става, двата хекса се оказа че са различни .. и е само различни .. направо нямат два еднакви реда .... сравнявам ги с Ultraedit .... кода е 100% същия ... вирус е вилнял из мрежата,м някаква уфцица отворила неизвстно писмо, страртирала файл ... и т.н. .. мен ме нямаше, идвам си РС-то пуснато .. някой ми е спал в легълцето .. ама аз сам съм сивиновен ... карах ги да ми записват един процесор ..... ама то тва странно седържи мамка му . не е да не работи хич ... работи .. ама невярно .. примерно .. имам меню с switch ....... няма къде да отиде .. там си седи ... и както седи и забива.. ни дума ни стон .. е те така .. забива си ????????? после .. ... на едно място смятам една променлива, после я закръглям и я ползвам като индекс за една таблица .. е връщюа странни неща ... 70, 80, ... няма такива стойности ........мислех нещо да се е преебало, да смята грешно индекса ... ама .... записвам hex-а компилиран преди 1 месец и работи .. компилирам го сега, няма и грам разлика в С файловете и не работи .. би мама му ..... писна ми .. трябва да коригирам нещо .. и не става  // ще го рпавя на другото РС .. сега ще видим какъв ще е резултата
|
| Съб Дек 18, 2004 7:44 pm |
|
 |
|
bateAz
|
Виж fuses
|
| Съб Дек 18, 2004 7:51 pm |
|
 |
|
bateAz
|
Виж и за какъв процесор е указано в проекта. това не го пише вC- файла.
|
| Съб Дек 18, 2004 7:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
е нали ти казвам че файла е същия бе, всичко е абсл. същото, този който работи е правен от същите C и h файлове като този дето не работи ...... шибня някаква ,.. сега компилирах на друго РС .. ако стане много ще псувам ... аз и други неща забелязах да са ми барани по РС-то ама ............това ще миеза урок ..
|
| Съб Дек 18, 2004 7:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да ...р аботи .. работи мамка му и мечка .. е това не ми се беше случвало до сега .... егати .. нещо са ми счупили винбоза ....... егати историята ... от 12 вися тук .. досега да си бях отишъл 100 пъти ..... ама и компилатора не знам колко пъти го преинсталирах, вкл. с пълно затриване от регистрите ... егати .. имам нещо гнило ......
|
| Съб Дек 18, 2004 7:55 pm |
|
 |
|
bateAz
|
По отношение на колежката, дето е пипала : научи я да не прави повече такива работи! Принципът е следният : учи, еби, учи, еби, ...
Писна ми да уча! 
|
| Съб Дек 18, 2004 8:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Eee чакай сега, то едното няма общо с другото ... ама тя не е пипала моя компютър ами на нейния си .... ама то по мрежата по мрежата и е преебало нещо ... а и аз добре го ях спрял .. ама трябваше да се пиши един чип, и за да не ми ръкат по кабелаците не исках да вземат моя програматор, та накарах сисадмина да пусне РС-то ми че и пароа му дадох .... та тоя който е работил там може и той нещо да е направил .....така .... ще видим в понеделник кой какво е бутал и заюо ми се е скапал компилатора .... и най-лошото ..чакам е преинсталиране .. мноооого зле ... много, това най-го мразя
|
| Съб Дек 18, 2004 8:52 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Не се притеснявай толкова! Един човек с незнанието си може да сътвори такива поразии, които и трима умници заедно и злонамерено не могат да измислят. 
|
| Нед Дек 19, 2004 12:46 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе да така е .... ама ми е чудно какво му става на компилатра, антиврусните не откриват вируси, странна работа.
|
| Нед Дек 19, 2004 8:39 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Вероятно са променени оптимизациите.
|
| Нед Дек 19, 2004 1:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не са бе .... о не само че прави различен код, ами той не работи .....освен това преинсталирах няколко пъти компилатора ....а и оптимизацията се задава в кода .... не може с тея версии работя сума и време и нямам подобни проблеми ...просто нещо се е сбъгясало тотално в винбоза
|
| Нед Дек 19, 2004 1:24 pm |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
Тони, преди години имах подобен проблем, беше ми вилнял някакъв вирус, имам сорс кода и не се получава работеш хекс файл, тъпнята която се получи при мен беше, че във .АСМ файла имаше символи (вследствие вируса) които нормално не могат да бъдат въведени от текстовия редактор, и при компилирането на файла, компилатора е изпадал в някакво объркване от тях, та след като си блъсках главата няколко дни подобно на теб сега, отворих сорс файловете с шестнайсетичен редактор и тогава ми светна лампата...но може да не е същата причина при теб..
|
| Нед Дек 19, 2004 3:37 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
А сигурен ли си, че настройките на средата са същите? Би могло да са с по-висок приоритет от препроцесорните директиви.
|
| Нед Дек 19, 2004 3:42 pm |
|
|