|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:56 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Китай
това беше при една от предишните ти демонстрации на закостеняло невежество, когато обясняваше как руснаците не можели да оцелеят без долари  |  |  |  | Dimitar написа: Ако страните износителки постоянно генерират положителен търговски баланс и им се плаща в техните валути можеш ли просто и елементарно да ни обясниш от къде останалия свят ще си набавя техните валути, след като търговския баланс е положителен. Усещаш ли се, че те трябва да продават собствените си валути срещу резервна валута и да трупат запаси в резервната валута за да върви търговията. С две думи ако Русия има постоянен положителен търговски баланс, за да "изнесе" рубли навън, с които другите страни да купуват стоките и тя трябва да ги обменя за долари и като резултат ще трупа пак долари и търговията дефакто ще е пак в долари. Това, което се опитваш да ни кажеш, че уж било започнало е математически невъзможно, защото в края на деня баланса трябва да е нулиран, т.е. калкото е излезнало като стока, толкова и да е влезнало като пари. Няма как пари да излизат без да влиза нещо насреща и да се поддържа положителен баланс. Това става само като се поддържа негативен баланс и затова казвам от много време, че долара като световна резервна валута не е толкова голям келипир за държавата, колкото си го мислите вие. |  |  |  |  |
това са постове от март месец, когато златото е било около 1300, сега е 1500 та сега пак да попитам - при обръщането на доларите в злато, русия спечели 15% за 3 месеца, колко щеше да спечели ако ги беше държала в долари? горе долу така приблизително?
|
| Нед Авг 11, 2019 11:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 За разнообразие:
Ако изпия чаша веро и изям паница боб от гза ми ще излизат ли балончета?
|
| Пон Авг 12, 2019 12:03 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
bongo_x2 личат ти годините. Сега децата закусват с tide pods and bleach. 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Авг 12, 2019 12:22 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Котето ми упорито се опитва да изяде капачката на сифона.....може да е препило с белина... Ник дали Русия е спечелила от обръщнето можем да разберем само след като го продадат. Ако сега Русия пусне това злато на пазара за да получи долари, много вероятно е да го продаде на загуба защото цената веднага ще падне. За момента долара е международната валута призната и приемана от всички. Златото не рефлектира долара а обратното. Ако Русия и трябва кеш и иска да го получи веднага трябва да продава злато за долари, да но ако изведнъж се появят тонове злато които се продават краткосрочно цената като а всяка стока веднага пада,без значение дали е злато или плащеницата на Христос. Та в краткосрочен план изобщо не е ясно дали това е печеливши, ако се трупа резерв да, но трупането на резерв е неизгодна инвестиция. Какви са вариантите, да емитират дълг за да получат пари, ако са дългови книжа трябва да са изгодни, ако го заложи отново ще струва. Според мен за икономика в криза купуването на злато не е най-удачният ход, кеша е много по-полезен. В дългосрочен план това най-вероятно е добро решение, тук не говорим за печалби, държавните банки не трупат златен резерв с цел,печалба а с цел сигурност. Малко е вероятно златото да се обезцени, но не е невъзможно, не знам дали забелязваш но младите все по-малко се интересуват от злато, ако то изгуби смисъла си като стока, което май отдавна се случва, ще загуби и смисъла като надеждно,убежище. Защо не е Паладий или родий а е злато ? По същият начин може да са кръгли камчийски камъчета. Та златото е надеждно дотолкова доколкото е желано и ценно за хората, в един момент може да се окаже поредният балон.
|
| Пон Авг 12, 2019 2:05 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
"не знам дали забелязваш но младите все по-малко се интересуват от злато, ако то изгуби смисъла си като стока, което май отдавна се случва, ще загуби и смисъла като надеждно,убежище." Всъщност младите повече се интересуват от 1 и 0 на криптовалутите, от колкото от златото. Единствената му стойност ще е в това че се използва да се позлатяват пинчетата на процесорите.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Авг 12, 2019 2:34 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ник, ти май имаш проблем да четеш и да осъзнаваш това, дето го четеш. Както и бях сигурен никъде не съм се смял на руснаците, а това са си някакви твои измислени интерпретации. Нито пък е ставало въпрос дали руснаците да държат долари или злато. Това, за което е ставало въпрос и ти явно още не си разбеал е, че когато дадена държава изнася за щатите, то тя трупа долари, защото долараце резервната валута и защото и плащат в долари. Няма как една държава да изнася, да има положителен търговски баланс и да и плащат в нейната си валута. Ей това е било предмета на дискусията. От там насетне какво тая държава ще избере да прави с натрупаните долари си е нейно решение и това по никакъв начин не влияе на долара и на щатите. Златото е комодити прайснато в докари, т.е. цената му може да ходи както нагоре, така и надолу в зависимост от много фактори. В случая е отишла нагоре за три месеца, а в миналото е имало периоди дето е ходила надолу и то за много дълъг период. С две думи в главата ти е пълна каша и отчайващо се опитвашда сгообиш някакви безпочвени тези базирано на различни дискусии от миналото. Толкова са безпочвени, че просто си нямаш идея.
|
| Пон Авг 12, 2019 3:38 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Я да видим какво намерихме тука - Руските доларови резерви през годините: https://tradingeconomics.com/russia/for ... e-reservesОт 2009 до 2012 от близо $350 млрд стигат близо $550 млрд. После 2015 падат пак до около $350 млрд и сега са около $525 млрд. Това според мен е трупане на долари, не продаване От тук пък се вижда, че златните им резерви за последните 10 год растат от около 500 тона през 2009 г. до малско над 2000 тона в момента https://tradingeconomics.com/russia/gold-reserves Цената на златото: https://goldprice.org/gold-price-history.html2011 год - $1900, 2016 - $1100 2011 год Русия е имала около 750 тона злато, а 2016 год около 1400 тона. Демек въпросните 750 тона са се обезценили до 2016 с 43% и през цялото това време за 5 г те са купували змато и цената му е падала постоянно. С две думи какво излиза - от златото, като от всяка стока може да се3 печели, но може и да се губи. Ако се фокусира човек на едни 3 месеца нещата изглеждат по един начин, а ако се фокусира на едни 5 години - изглеждат по съвсем различен начин. Някои бизнес и икономмически гении обаче си ги тълкуват въпросните неща точно като дявола евангелето и не се свинят да слагат думи , които не са казани на другите в устата. Също като оня ден дето аз споменах че баварките тук са по-евтини и после латерната два дена обясняваше как съм бил казал, че тук били продавали повече баварки и затова били по-евтини, което без значение дали е вярно или не аз никога не съм го казвал. Ама нали е най-важно да се следват опорните точки, че иначе няма да има копейки в портфейла.
|
| Пон Авг 12, 2019 4:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
То не само че златото е стока, а и е стока която на всички е ясно е много надценена. В момента единственото приложение което го прави търсено е приложението му в електрониката, но то в глобален мащаб не е толкова голямо. Все така най-голям дял има използването му за бижута, да ама това е мода, за много хора е по пристижно да имаш I watch вместо златен IWC или ролекс, няма да говорим за пръстени гривни и тем подобни. Изобщо няма да се изненада ако в следващите 20 години търсенето спадне два три пъти. Та трупането на злато в не много далечно бъдеще, да речем 50-100 години може да се окаже голяма грешка, докато в такъв времеви интервал каквото и да стане долара ще е долар. Печалби от злато правят единствено спекулантите, за всички останали това е уж сигурна инвестиция, уж по-сигурна от долара, но дали е така само времето ще покаже. По същият начин преди няколко века е можело да инвестира в коприна и подправки, не съм чул днес някоя банка да трупа резерви в коприна или черен пипер....
|
| Пон Авг 12, 2019 8:48 am |
|
 |
|
nik
|
митак, отново демонстрираш невеженство докато отбягваш въпроса, аз питам за тези 3 месеца, ти отчаян се отплесна по някакви графики които даже не разбираш първата графика например е какво държи русия във всякакви чужди валути, не само в долари. ти обаче като видиш $ и изпадаш в делириум. не са долари а са чужди валути, пише Foreign Exchange Reserves in Russia, не пише US dollars, не пише US treasuries, пише ЧУЖДИ ВАЛУТИ та кой как си тълкува нещата, не знам, но явно ти не си от тълкуващите, а от заблудените за долари русия никога не е държала 550 млрд, най много са били около 170 за кратко https://www.zerohedge.com/s3/files/inli ... -03-30.jpgчудя се като елементарни данни не можеш да разчетеш, де си тръгнал да даваш акъли? ами ако сега тромпетовата криза се окаже още по-голяма и от 2008ма и златото задмине 1900? ама айде да не мислим хипотези, да се върнем към настоящето как русия щеше да спечели 15% за 3 месеца ако вместо злато бяха държали долари? нали според твоите теории нищо друго освен долара не съществува като вариант. та обясни най накрая, колко точно се печелят за 3 месеца от резерви в долари?!? или за 3 години? или за 30?
|
| Пон Авг 12, 2019 1:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Що се фокусираш какво е спечелила Русия последните три месеца - фокусирай се какво е спечелила от златото от 2011 до 2016. Само дето не ти отива на теориите нали. А в каква валута са резервите на Русия няма никакво значение ще те оставя да се сетиш сам защо. И тая графика дето си я дал и показва как доларовите резерви падат рязко пък златните не се вдигат със същото темпо да тиговори нещо? После аз не съммогъл да си чета графиките. Интересно що извъртя темата за Китай в тема за Русия? Типични тролски похвати да се отклони вниманието от глупостите, дето плещеше преди това.
|
| Пон Авг 12, 2019 2:10 pm |
|
 |
|
nik
|
нищо не съм извъртял, просто отговарям на всяко твое невежо твърдение, аз какво да направя че невежеството ти е всеобхватно в момента русия и китай имат почти еднаква и почти обща политика, тъй че за който и да говориш е все едно, и макар печалбите да са винаги важни, има моменти в които има и други важни неща, и понеже губиш разсъдък като се заговори за долари айде да говорим за таратанци да кажем че живея срещу твоята къща, и утре измисля парична единица "таратанци" която е по-изгодна дори от доларите, и те застрелям с неустоимо предложение, да ти гарантирам спестяванията да речем с железен договор, всичко е обезпечено, и ти давам не 2 а 10% лихва и то над текущата инфлация, а ти няма да се притесняваш от къде идват тия 10% ти отиваш на работа, обръщаш своя в труд в долари, получаваш заплата, и тия долари ги обръщаш в таратанци, нали така? аз получавам долари, ти получаваш таратанци, така на практика твоя труд го обръщаш в таратанци, хем гарантирани дългосрочно, хем лихвата голяма. всичко е желязно да обаче с получените долари аз купувам оборудване и наемам хора за снимане на клипчета за тубата, и правим един пранк на жена ти да се подхлъзне с друг мъж, ти да я хванеш на калъп, и всичко застнето и пуснато по всички сайтове. милиони гледания, от печалбите ти плащам 10% че даже и за мен остава. следващия месец като вземеш заплата пак ми даваш долари, аз ти давам от яките таратанци, и с тия долари наемам пак хора ама тоя път да мятаме лайна по къщата ти. пак всичко заснето и пуснато в интернет. пак ти плащам твоите 10%. следващия месец като заработиш следващата заплата докато идваш да обмениш доларите в таратанци виждаш че строя лайномет в голям мащаб та питам се, по кое време ще се усетиш, че докато обръщаш своя труд в таратанци все по-големи лайна ще се мятат по твоята къща? а дали някога ще се сетиш каква е аналогията с реалния свят?
|
| Пон Авг 12, 2019 2:29 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Какви долари, какви таратанци бе? Ние говорихме за Китай и ти пак почна да бръщолевиш глупости за америка и американските фирми как крадяли от целия свят и изръси великата смешка как американската фирма Шел налагала какви да бъдат цените по бензиностанциите на Шел в Европа. После като се осъзна, че Шел не е американска фирма взе да дрънкаш още по-големи небивалици как въпреки, че не била американска имала дъщерна фирма в САЩ и то било същото. Накрая от няма накъде вкара ни в клин ни в ръкав как долара бил хартия и как Русия била спечелила много като си обърнала част от резерва в злато и как аз съм се бил смял на това, което пак е някаква велика глупост щото въобще не е вярно. С две думи плещиш идиотщини на килограм и типично по тролски обвиняваш другите в некомпетентност и постоянно сменяш темата на дискусията. Аз се чудя що с Тони все още ти се връзваме на идиотщините и се занимаваме с теб ами не те оставим да си ги намилаш сам.
|
| Пон Авг 12, 2019 3:39 pm |
|
 |
|
nik
|
митак, пак в отчаянието след поредната излагация се отплесваш в малоумщините си. съвсем друга ми беше мисълта за шел но не виждам смисъл да обяснявам на развален грамофон като теб, ходи на психиатър, прегледай се другите вече казаха че си неспасяем случай, сега вече и аз се убедих, ни приемаш ни предаваш, нищо друго не виждаш по-далеч от носа си, освен малоумната пропаганда с която си облъчен. чак се чудя как е възможно толкова промит мозък да същетвува, никаква връзка с реалността
Последна промяна nik на Пон Авг 12, 2019 4:08 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Авг 12, 2019 4:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
айде стига толкова