Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
BHTC_SW_ОТВОРЕНИ_ПОЗИЦИИ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение BHTC_SW_ОТВОРЕНИ_ПОЗИЦИИ
Хубаво е да има и цифри наред с тея неща, че забелязвам напоследък някой хора са изостанали много в материята... нека знаят, то не е тайна...

Пет Сеп 13, 2019 6:59 pm
Профил ICQ WWW

Мнение Re: BHTC_SW_ОТВОРЕНИ_ПОЗИЦИИ
И на мен ми е много интересно за обхвата на масовото заплащане на embedded програмист в електрониката.
Подчертавам масово, а не новак или супер корифей с 25 години стаж.

Защото нещо много стресиращо наблюдавам в последно време - става въпрос за някакви смешни web програмистчета владеещи ruby, php, javascript, jquery и т.н. което изобщо не мога да нарека програмиране... но ги наричат инджинерри :) та дори софтуерни архитекти -- все такива безмозъчни определения ама заплатите по обявите задължително се обявяват и са доста над 3000 бона чисто след облагане.....

То накъде духа вятъра, или може би вятъра е издухал доста мозъци вече :)

Съб Сеп 14, 2019 10:16 am
Профил WWW
Аватар

Edesign написа:
... супер корифей с 25 години стаж...

такива никой не наема (вече)

наскоро един младеШ ми каза "ти май си виждал динозавъра"
отговорих му "не, синко. видях метеорита"

Съб Сеп 14, 2019 10:21 am
Профил
Аватар

познавам точно такъв "динозавър",
нает на подобна позиция в BHTC
не съм чувал да има проблеми, и доколкото знам го изтеглиха в немско
незнам какви са новите порядки - но за пари се говори на второ или трето интервю, освен ако работодателя не ви попита на първо

Съб Сеп 14, 2019 1:58 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
познавам точно такъв "динозавър",
нает на подобна позиция в BHTC
не съм чувал да има проблеми, и доколкото знам го изтеглиха в немско
незнам какви са новите порядки - но за пари се говори на второ или трето интервю, освен ако работодателя не ви попита на първо

Какви са тия втори и трети интервюта бе?? Много лоша тенденция. Ако човека не ти хареса от първия път защо ще го мъчиш, пък и себе си, още?
Аз съм застъпник на простите методи - виждаш, преценяваш и взимаш решение

Съб Сеп 14, 2019 2:06 pm
Профил
Аватар

Ами Н'бабане ти си способен - правиш го отведнъж :)
Има и съм имал такива случаи, но много компании си имат система и си я следват
Говора за Волво, Ериксон, АББ.. не за фирма от двама човека и един шеф

Съб Сеп 14, 2019 3:19 pm
Профил

Ами почти винаги трябва да са поне две, освен ако не си мършава фирмички наемаща куцо и са като за недоебани джабарски и др.цели, тук визирам точно фирми като телерик, Сирма и др. ама и там май вече са две. На първото Обикновенно се пита и слуша, и чак като събереш достатъчно кандидати правиш предложение, това е на второ. Ако не ти харесва човека няма смисъл да му казваш каква е заплатата, освен това човек който първият му въпрос е каква е заплатата обикновенно не е този който ти трябва. Забелязал съм че тези които наистина знаят какво правят питат много други неща но не и каква е заплатата, или това е едно от последните.
Това най-вероятно не работи с по-млади, те не се интересуват от почти нищо и едва ли не считат че си им длъжен с нещо.

Съб Сеп 14, 2019 5:12 pm
Профил
Аватар

Когато искаш някой да свърши твоята работа, по твоите правила - да, длъжен си му...

Съб Сеп 14, 2019 5:19 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Серем на воля... Ако имаше и кой да плаща за това...

Съб Сеп 14, 2019 5:25 pm
Профил ICQ
Аватар

както съм казвал много пъти, обявите трябва да се заключват за коментари, по желание на постващия - ако ще да са платени, за да си плаща форума разходите

Съб Сеп 14, 2019 6:46 pm
Профил
Аватар

Edesign написа:
И на мен ми е много интересно за обхвата на масовото заплащане на embedded програмист в електрониката...

Заплащането зависи и от това, как ще успееш да продадеш труда си. Тоест, какво ще договориш. Дали ще "подсещаш" работодателя, че е хубаво периодично да се прави по някой ъпдейт, а не да чакаш той да се сети...
Затова не е редно подобни неща да се дискутират публично. Една от причините е, че за една и съща позиция и за една и съща работа, бачкаторите може да получават различно заплащане.

Нед Сеп 15, 2019 12:33 pm
Профил
Аватар

viewtopic.php?p=272388#p272388
relsys написа:
Бях задал тук въпрос по темата...
Къде е?
До кога някой ще се прави на много интересен, и ще трие квото си подбере???? :evil:

мамин сладък :) колко е обиден.

Нед Сеп 15, 2019 9:03 pm
Профил
Аватар

relsys написа:
Това е форум, обявата е тук, съвсем логично е да се пита тук. Което съм сметнал, че е за лично обръщение е там.
Заради това "съвсем логично" в значително по-обемистия като аудитория HWBG форум периодично произтичаха гюрултии между разбирачи (има ли някой да не разбира от [чужди] пари?) и ставаха надничания в чужди паници. За да се постигне траен мир, ощe преди години беше забранено писането на коментари. Ето правилата на раздел "Работа" като евентуално полезна идея за прилагането на подобни и тук:

Цитат:
> Правила за ползване на раздел „Работа”

1. В раздел "Работа" се допускат само теми с обяви за търсене или предлагане на работа. Дискусии с различен характер ще бъдат премествани в друг раздел на форума или изтривани, по преценка на модераторите.

2. Заглавието на темата трябва да указва изрично дали авторът търси или предлага работа.

3. В обявата трябва да присъства точно дефинирана длъжност за съответното работно място. Длъжността трябва да се упомене в заглавието на темата и в самата обява. Теми с неподходящи заглавия ще бъдат изтривани или редактирани.

4. Работодателят изрично упоменава в кой град е предлаганата работата. Търсещият работа изрично упоменава в кой град живее или има възможност да работи.

5. Работодателят има право да запази публична анонимност, ако смята това за уместно.

6. Търсещият или предлагащият работа задължително указва начин, по който може да бъде осъществен контакт с него (email или телефон).

7. Работодателят/търсещия указва дата, до която е валидна обявата или обявява публично (в същата тема), когато обявата вече не е валидна.

8. Препоръчително е търсещите работа да оставят своя автобиография (CV). Противното вреди на самите търсещи.

9. Препоръчително е работодателя да обяви изискванията за длъжността.

10. Работодателят има право да ползва темите във форума при изграждане на мнение за кандидата, а също така и да поиска мнение от друг, произволен участник. Контактите се извършват изключително само чрез PM, email, ICQ или друг начин извън самият форум.

11. Както работодателят, така и кандидатът са длъжни да спазват изискванията на отсрещната страна за конфиденциалност и неразпространение на лични данни. Противното ще се санкционира чрез отстраняване на съобщението.

12. Модераторите и администраторите си запазват правото при постъпили оплаквания за изнасяне на невярна информация и след направена проверка да санкционират участник в раздела.

13. Администрацията на форума не носи отговорност за съдържанието на обявите, публикувани в раздела. Освен ако не е изрично уточнено друго, авторите на обявите нямат никаква връзка с hardwareBG.com.

14. Забранено е заглавието и/или съдържанието на обявата да бъдат изписвани само с главни букви.

* * *

Поради характера на раздела и правилата за комуникация между търсещи и предлагащи работа, софтуерът на форума е настроен да не позволява пускането на коментари в теми, започнати от друг участник. Поради тази причина при опит за пускане на отговор в чужда тема форумът съобщава за грешка. Това не е проблем на форума. Всички коментари между заинтересованите страни следва да се извършват по реда на т. 6 от настоящите правила.

Модераторите на раздела са на разположение за консултации на участниците, които се регистрират във форумите на hardwareBG.com с цел да пуснат обява в раздел „Работа” и чувстват, че не са запознати достатъчно с общите правила и/или с функциите на форумния софтуер

Последна ревизия на документа: 1.0.3
Дата на редакция: 26.12.2008 г.

Има обява, има указани няколко различни начина за връзка. Всеки заинтересован може да се върже накъсо с автора на обявата и да си шушукат на четири очи за пари и всичко останало. Кибиците - настрани. :D

Нед Сеп 15, 2019 9:22 pm
Профил
Аватар

три-четири правила биха били достатъчни. И петото правило трябва да гласи: "Кибикът трябва да знае че е кибик." ;)

Нед Сеп 15, 2019 11:18 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

За конкретни числа - началството, ЧР и лични договорки. Ако ЧР си дефинират бюджета официално, бих го споделил на драго сърце. Просто пускам обявата тук, защото някой може да си търси работа и може да му послужи.
Дори за софтуера има пуснати и стажантски позиции - за хора без стаж. Стажовете са си платени, което за нашия пазар си е все още рядкост. И не носиш кашони, също важно :D

Извън темата: положението на пазара е като в "Дванайсетте стола" - "Делото за помощ на давещите се е дело на самите давещи се". Ще видим кога ще се пропука ледът изцяло.

Ако има въпроси за техническата част - свиркайте (ЛС).

Хубав ден и успешна седмица! :)

Вто Сеп 17, 2019 1:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща