Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 211  Следваща
Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Re: Русия
lcr написа:
Напоследък мога да намеря някой и друг руски филм, който става за гледане. Хамерикански - не мога. Откъм актьорска игра и режисура, биват но откъм сюжет - пълна кухина. Чудя се, що хабят пари да правят едни и същи бози по много пъти.
Европейското кино е с класи над американското.

Точно обратното. Пиндостанците правят доста смислени филми (зрителите им са малко, но и разходите - също). Докато европееца е супер деградирал, следствие от това филмите да се финансират от некви държавни фондове с разни комисари начело. Не мога да го разбера това, в СССР схемата беше същата, но въпреки това се правеха шедьоври.

Сря Авг 28, 2019 9:34 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Зависи какво европейско кино. Един от най-тъпите филми, които съм гледал беше унгарски, пълен с перверзно насилие. Тотална безсмислица.
Гледахме и някаква шведска тъпня, "стогодишния старец, който скочи през прозореца и изчезна" или нещо подобно. Това все на София филм фест.
Иначе да, и аз гледам основно европейско кино.

Сря Авг 28, 2019 11:58 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Реак, тогава хората са имали какво да кажат, и са намирали как да го кажат, сега няма какво да кажат съответно и филмите са такива.

Чет Авг 29, 2019 4:26 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
55. https://www.youtube.com/watch?v=S7zZNtkthVE

Съб Сеп 07, 2019 1:16 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Бива...

https://filmisub.com/filmi/41370-t-34.html

Съб Сеп 14, 2019 10:45 am
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
https://iz.ru/921747/2019-09-16/vlasti- ... .ru%2Fnews

Пон Сеп 16, 2019 9:10 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Тия тези са много интересни, защо някой си мисли че ако при 5 дневна работна седмица 30-40% от времето е загуба при 4 работна ще е по-различно ... в библията пише, 6 дни работи на седмия почивай, айде у левооооо 6 дневна си е екстра. Значи в Мексико понеже са си с ниска производителност си държат 6 дневна работна седмица, а европейците ще правят 4 дневна ... а Русия и те барабар петко с мъжете, там производителността по-ниска и от тая у нас.

Пон Сеп 16, 2019 9:21 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Работната седмица трябва да може да се договаря, според мен.

Пон Сеп 16, 2019 10:23 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Това много зависи от позицията, ако за теб това е така, та дори може и да не ходиш до офиса за много други не е така. Примерно мойте асемблатор, макар и по бързи от тия в БГ все още са бавни, ако съкрати работната седмица с 1 ден какво става, назначаван с 20% повече? Аз и сега не си постига таргета който съм задал, тогава хем повече и пак няма да го постига. Не става, значи има позиции които са си 5 или 6 дни. Да ама те сами не могат, трябват им снабдителни, координатор, администратори, т.е. и там или назначавам още, ама това прави 100% повече щото сега имам по един, а и аче ще ми трябват по двама. Кой го плаща тоя мурафет? Това може да работи за много тесен кръг длъжности, в реалният свят това води до сериозно увеличаване разхода за персонал. Дори не гледай производството, там е най тежко, виж търговията. Едно фантастика което работи 7 дни по 14 часа на ден. Те и сега са притиснати да правят разни схеми 4 дневна седмица директно удвоява персонала. За мен да се лимитира като дни е простотия, да се намаляват часовете също. Може да е 40 часа на седмица, или още по-добре, 180 часа на месец и от там насетне който както се разбере. Примерно има хора които са ок на 10 часови смени и ги предпочитат, да ама не може, или пък са ок да работят 2 седмици без почивка и после да почиват една, и това не може. Щото някой си бай уй решил че не може, аз пък може да искам и кво, работодателя е ок, аз съм ок ама не може... В Мексико седмицата е 48 часа, при мен се работи 5 дни, но остават по един час повече. Така предпочитат работниците и за сега им позволявам, верно вътря се с по 3 часа на човек, но пък някои остават 1 други повече, не им ги броя, и те не ги броят, но съботните им са почивни. Това не е съвсем по закон, защото тоя час би следвало да им го плащам двойно до 8-мия и тройно до 16-тия на месец, над 16 нямам право дори и да искат. Да ама тайм аренда са дава общо часове за месеца което за сега ме у-ва, те са под нормата и всичко е наред.

Пон Сеп 16, 2019 10:49 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
https://tass.ru/politika/6892128?utm_so ... .ru%2Fnews

и С-400: https://ria.ru/20150918/1260419491.html?in=t

Пон Сеп 16, 2019 10:57 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Е ако е заради случката в рафинерията те ги нападнаха с дрончета, срещу такива цели С400 е безполезно, по скоро някое управляемо скорострелно оръдие, ама пак не е ясно, дрона е много малка мишена, в крайна сметка арабите имат традиции в обучението на соколи, може да са доста ефективно решение.

Вто Сеп 17, 2019 12:19 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ToHu написа:
Е ако е заради случката в рафинерията те ги нападнаха с дрончета, срещу такива цели С400 е безполезно, по скоро някое управляемо скорострелно оръдие, ама пак не е ясно, дрона е много малка мишена, в крайна сметка арабите имат традиции в обучението на соколи, може да са доста ефективно решение.

Панцира си се справя отлично с тия цели. Иначе арабелите ме кефят, наистина са некви вълшебно тъпи. Хвърляш ебаси кинтите за въоръжение а некви дрипави айдуци ти правят на решето критична инфраструктура. :)

Вто Сеп 17, 2019 11:01 am
Докладвай
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Отговори с цитат
[quote="Реконструктор"
Панцира си се справя отлично с тия цели. Иначе арабелите ме кефят, наистина са некви вълшебно тъпи. Хвърляш ебаси кинтите за въоръжение а некви дрипави айдуци ти правят на решето критична инфраструктура. :)[/quote]
То е така и не е така :)
просто технологиите стават достъпни по-бързо от масовото внедряване на контрамерки.
вече не е трудно да си купиш дрон дето може да носи половин кило пластичен взрив или нещо подобно.. и като напускаш 20 дрона все 15 ще ударят целта...
а не може колото петролни кладенеца толкова Панцир или подобно с персонал с техническо обслужване и т.н.

Вто Сеп 17, 2019 11:09 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами то тази новина е за раздел "Хумор". :lol: Предполагав, че путин се е пошегувал, защото иначе е твърде несериозно. С-400 е името на една от многото модификации на С-300, като след дълга разработка, изпитания, доработка и до днес не е достигнала възложените параметри. Но дори най-добрите зенитни средства да се изберат и организират, главната цел на защитата на подобен обект е да се минимизират щетите. Като се има предвид, че от арабин военен не става, случилото се с рафинерията в Саудитска Арабия едва ли учудва някой.

Вто Сеп 17, 2019 12:11 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Desert Leo написа:
Ами то тази новина е за раздел "Хумор". :lol: Предполагав, че путин се е пошегувал, защото иначе е твърде несериозно. С-400 е името на една от многото модификации на С-300, като след дълга разработка, изпитания, доработка и до днес не е достигнала възложените параметри. Но дори най-добрите зенитни средства да се изберат и организират, главната цел на защитата на подобен обект е да се минимизират щетите. Като се има предвид, че от арабин военен не става, случилото се с рафинерията в Саудитска Арабия едва ли учудва някой.

Хахаха, С-400 е най-доброто на пазара в момента. Продава се (почти) на всеки желаещ, няма проблем.

Вто Сеп 17, 2019 1:23 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 211  Следваща