|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:31 am
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
 Re: Русия
Най-тъпото нещо, което една държава може да направи с полезните си изкопаеми, е да раздава на народа печалбата от продажбата им. 
|
| Съб Окт 26, 2019 10:02 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Криво разбран социализъм пречупен през погледа на цивилизовал се викинг. Малко народ на голяма площ много природен ресурс, добри и богати съседи....
|
| Съб Окт 26, 2019 3:22 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе мне винаги хората са били пидери. Изгледайте 5мин от това: https://youtu.be/Ywstp_CodR0?t=5857
|
| Съб Окт 26, 2019 8:22 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 439 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Прайвъте, значи на тея сравнителни снимки дето си дал м/у руските и западните градове, ми то в западните няма: -рекламни табели накачени по фасадите -т.е. бизнес с рекламни къщи , -няма сателитни чинии и кабели - т.е. - ощинар-ски бизнес с кабеларки, -ПВЦ-дограмосани балкони - бизнеси с фирми за дограма.... , няма маршрутки задръстващи улици - т.е.- ощинар-ски бизнес с маршрутки, знаци за репатриране няма и излиза че и репатра-шки бизнез няма в техните общини, паркинзите- превърнати безсрамно на някви зелени площи  , че и бизнес с паркинзи и бариери ли няма ве - б@х м@@му , техните общински съветници кво ядат , от кво печелят? , да не да работят професии? Та така- чепкате се вие с разни сложни технологии с надеждата да препечелите некви пари, ама пари -йок. Знания и власт -бол. Не стига това, ами и малкото ни парици дадени на кредит ги обръщате на момента на още знания и технологии. 'Другарите' пък от своя страна може и да имат пари и да нямат реална власт, но и малкото им дадена на кредит по време на избори на момента я продават за още парици.... Ей - утре да не забравите да им дадете властови кредит, които да обменят срещу още парици.... ПС - в нашта кооперация единствените които не си плащат асансьора по цяла година - руска таварищка женена за селски ганьо, настанени под наем от общината. Иначе не пропускат да строшат нещо и да вият по коридорите като побъркани. Долу във входа постоянно съобщения за тях от измамени хора на които дължат пари.
|
| Съб Окт 26, 2019 11:09 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
Jack, нищо не разбрах както ги дръднеш. Хубаво ги пишеш за хамериканските самолетчетата, дето след половин година още не са успели да ги накарат пак да хвръкнат, и за които аз си признавам, че по-чисто технически причини пак нищо не разбрах, но пък си личи, че ти явно ги разбираш. А по същество за пусканията на щатния редник, братче, нема как да ти поверваме, че блокчето не е чисто ново, само защото ти си ни заявил, че не е ново - то безсрамно и нахално си се вижда, че е съвсем ново. И после логиката ти е пилишкарска, а тук сме форум от учени логисти, и такива прости глупости за правене на генерални изводи, изхождайки от частното към общото не могат да минат така незабелязано, въпреки тривиалната си нелепост.  После, много благодарности за пространните разяснения, що и кой е тюхчев и какво е изнамерил или изобретил - то например и колорадските бръмбари си летят и без да знаят, че не могат, както били изчислили от хамериканския институт по въздухоплаване. А пък за отношението му, което е трябвало да имаме към великата му и трета по-гениалност личност, пак не си уцелил. Би трябвало да знаеш, а вече не си и малък, че да съдиш за другите по-себе си показва примитивизъм, какъвто и ние не очакваме от един прост редник като тебе, или не? 
|
| Нед Окт 27, 2019 3:18 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ей.....ново старо, да ти пратя снимка на едното от къщетата и комплекса, да видиш 20 годишен комплекс и 13 годишно къщле, и пак ще кажеш че са нови. Можем да ги сравним с нещо подобно в Москва ако искаш. По отношение поддръжка и външен вид, Русия е доста по-добре от нас, но изостава от някои западни страни, пък дали е нарочно или не. Значи в повечето западен свят първо се появяват улици и паркинги, и след това сгради и чак тогава се населяват. И после дълго време запазват оригиналният си вид. Дали това е най-важното не знам както и дали е база за сравнение.
|
| Нед Окт 27, 2019 7:02 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Братче, освен видимото състояние на блокчето и околната инфраструктура, което говори за стара сграда и на което се базирах първоначално, пуснах снимката и в удобния инструмент Google image search. Блокчето се намира тук на картата. Населеното място е строено по времето на таварищ Брежнев или в краен случай - по времето на таварищ Горбачов. Да е ново, да е ново, е па колко да е ново. Сега повЕрва ли? Между другото, никнеймът ми е Private, като съм го ползвал в смисъла на "частен", а иначе съм ефрейтор. Част от CV-то ми:  |  |  |  | Private през 2016 написа: Дай да видим как работи схемата с постоянното спане и скатаване, ако беше автоматчик в Първа рота на Първи пехотен батальон в бойния полк в Харманли във времената малко след смяната на имената на българските турци и преди Голямата екскурзия. Аз бях там от 1986 до 1988 и първоначално ме разпределиха автоматчик, а след като изкарах новобранската рота, заради средното училище, от което излязох електротехник, ме преместиха поддръжка на стрелбището. Колегите от ротата, както и танкистите, и артилеристите, и т.н., ги сцепиха от традиционните войнишки забавления - стрелби, учения, караули, изучаване и обслужване на техниката. Ние от стрелбището бяхме от "утайките" - в отделна сграда, с отделна манджа, без вечерни проверки и караули. Но когато дойдеше време за стрелби, преди това ни се взимаше душата от правене на мишени, по време на стрелбите - от бързо отстраняване на повреди, а след стрелбите - от дооправяне на всичко, което е повредено от пукотевицата, водена с оръжия от пистолет "Макаров", през Калашници и БТР-и, та до танкове Т-54. Пречупване и отговорности си имаше за доста народ, не е като да се шмугнеш за шофьор на някое началство в столицата, дето може и пушка да не пипнеш.  |  |  |  |  |
 |  |  |  | Private през 2005 написа: Някои случки от моите 23 месеца в казармата:> Имаше хора, които не можеха да покажат България и родния си град на картата; > Гаджето на един колега от ротата всеки ден му пишеше по едно писмо в продължение на поне два месеца; > На едно учение спахме в леки брезентови палатки на открито при минус 19 градуса; > Веднъж се наложи да работим 72 часа без сън и почивка; > Погрешка стреляха по мен и чух приятния звук на рикоширащи куршуми; > Бутахме камион Краз, претоварен с цимент, защото не искаше за запали; > Разглобих на части ръчна граната (от тези, които са като консерви), за да видя какво я кара да работи; > За "добро" поведение ме стригаха около 11 пъти гола глава (вместо арест); > Видях как 42-тонен танк се изкачва по наклон около 25 градуса; > Едновременната стрелба с трасиращи куршуми и снаряди от различни класове оръжия е голямо зрелище; > Направих си непромокаемо транзисторче - цялото залято с епоксидна смола; > Един от началниците пусна култовия лаф: "Гледай каква хубава зелена трева! Сега да си една овца, па да пасеш, да пасеш" > Един колега ми изби тъпото диско от главата и ме облъчи с хард рок, на който се отслушахме, защото имахме касетен дек "Финезия" за служебни нужди; > С пила, пластелин и търпение направих копие на секретен ключ; > Написаха кратка похвална статия за мен във вестник "Народна армия"; > Когато слязохме от влака на уволнението на Централна гара, целунахме родната земя (и част от минаващите мацки  ); > ... Казармата не ме смаза психически, не затъпях, научих нови и различни неща, доказах на тате, че мога да мина и без неговите връзки и т.н. |  |  |  |  |
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Окт 27, 2019 2:10 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
М-да, каквото ти е нееднозначно аватарското лого, такова ти е раздвоено и мисленето. Значи някакво си военно поселище с постоянно затихващи функции с цели 800 жители отпреди десет години до някаква си мъничка военна база били снимките, понеже гугъл мапс така ги посочвал - а ти как взе че точно тях ги нацели да посочиш? И за пример на какво ни ги даваш, я погледни град Детройт - дето некога била столицата на автопрома у УСА - там какво е? Паднала бомба или не?
|
| Нед Окт 27, 2019 9:52 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
|
| Сря Окт 30, 2019 8:54 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Минаха изборите и Тролев нещо спря да пише 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Окт 30, 2019 1:51 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Може да е заминал за любимия на рашките сибир... 
|
| Чет Окт 31, 2019 10:39 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
|
| Чет Окт 31, 2019 3:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Добре де, ама що пък тролове, горките тролове живеят си в техните си дупки и нямат ни интернет ни компютри, а сега тролове та тролове ... аз ак бях един трол нямаше да съм хич доволен. Що просто не ги наричат журналисти, много по-близо до истината, пишат, публикуват, в 99% от случаите или си измислят, или съзнателно лъжат.
|
| Чет Окт 31, 2019 4:10 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Хареса ми ей тоя коментар:
|
| Чет Окт 31, 2019 4:55 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Защото е по евтино и от религията 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Окт 31, 2019 5:10 pm |
|
|