|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:43 pm
застраховката ГО и системата "бонус-малус"
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: застраховката ГО и системата "бонус-малус"
Абе не знам дали са само ненормалщини, по-скоро в някои страни липсва един фактор, дребна корупция, и също така има някакъв праг на толериране на нарушения. В БГ обаче имаме дребна корупция, която изкривява картинката. Ако мислите, че шьофьорите в Германия, UK, или САЩ са по-примерни това е заблуда. Може би ги няма тия които ще превишават със 60, но такива които превишават с 20-30 ги има навсякъде, и са масови. Тук е въпрос на някакъв баланс според мен, превишаване с 20 на магистрала не е кой знае какво, а с 20 в жилищен район е много по-опасно. То там са като че ли и много от разликите, на запад са доста строги с нарушенията които са с висок риск, и по-либерални към тези които са с нисък риск или без риск. От къде идва ограничението от 130, от мерки за безопасност ....глупости, 120,130-150, няма съществено значение, много от тия ограничения са от други съображения. А ще има ли също за каране бавно, защото карайки с 90 на магистрала създаваш много повече опасности от това да караш със 150. Като караш бързо, само ти си този който трябва да прави маневри и да изпреварва, като караш с 90, всички останали трябва да го правят и да те изпреварват. Та някъде това е негласно решение от типа дали превишават малко на магистралата не ни вълнува, интересува ни да спират на стопове и да не карат с 80 в жилищните райони. Да но у нас това няма да се получи заради корупцията. Мен ми е все тая, да му мислят тия които не се имат за нарушители, то и аз не съм, последният ми акт е от преди 3 или 4 години, и какво от това...само показва колко е изкривена система разчитаща на този показател. Но глупостта със служебните автомобили е голяма. Не може да се прехвърля негатива на един в-у друг. Ако имаш служител който е превишил трябва ли фирмата да плаща за това ? И къде е лоста за контрол, дреме му на кура, нали не плаща той? Законово нямаш право да му ги удържиш. Ами някой не се кефи на шефа си, и за една седмица ще направи нарушения с 4 различни автомобила с по +30, дори не можеш да го уволниш за това нещо, и отгоре ще плащаш малус ...
|
| Пет Дек 06, 2019 4:54 pm |
|
 |
|
nik
|
ей тук най ме дразни всичко, щото ти се опитваш да мислиш логично какъв точно е даден проблем и как евентуално да се реши, а те мислят логично как да заложат повече капанчета за да съберат повече пари, а проблемите само ги ползват за извиниение за поредното повишаване
казваш корупцията на дребно щяла да развали всеки план, ми добре, като ще копираме от други държави айде да копираме решението за корупция - полицай хванат в корупция е уволнен на момента, и губи всичките си превилегии като пенсия, бонуси, и други подобни. в БГ нищо, най много ако много се раздуха работата да го преместят някъде, временно, ако не се раздуха много ще ходят да тормозят който ги е издал много избирателно така, да копираме само което е удобно....
|
| Пет Дек 06, 2019 6:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Може ли да обясниш бавно и с пример на нас непросветените как това, че България купува 8 самолета F-16 от Локхийд Мартин ми намалява автомобилната застраховка от застрахователната компания GEICO поради причината, която ти изтъкваш, че САЩ били паразити, смучещи от целия свят?
|
| Пет Дек 06, 2019 7:15 pm |
|
 |
|
nik
|
не съм казал че я намалява, а че цялата верига които са накачени на хранилката пряко или косвено им е по-лесно да си позволяват харчове по други паразити и да не обръщат внимание на дребните проблеми на простосмъртните, има една приказка - сит на гладен не вярва (докато не огладнее разбира се)
|
| Пет Дек 06, 2019 7:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Точно това казваш - че ако САЩ не смучат от цял свят застраховката ми ще е по-скъпа, демек като смучат пари от Боко за самолетите застраховката ми намалява. Айде обясни как става това, за да разберем и ние механизмите, по които работи света.
|
| Съб Дек 07, 2019 1:51 am |
|
 |
|
nik
|
смучеш си ги от пръстите.... и да ти го нарисувам пак същите глупости ще си плещиш прекалено дълго живял на хранилка за да ти се обяснява каквото и да било, забравил си какво е да живееш само с това наистина си си заработил, ако някой ден се обърне палачинката тогава ще разбереш, до тогава само ще си вириш носа без покритие, остави ни нас простосмъртните да си берем дерта на застраховките, виж там ходи да викаш за тромпетчо че се чуват лоши статистики вече....
|
| Нед Дек 08, 2019 12:43 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Аве ти за малоумни ли ни мислиш - всеки може да се върне и да прочете какви си ги плещил: Да съм бил живял само с каквото съм изработил - да не би да живея с това, дето ти си изработил. То бива идиотщини да се плещят, ама това вече надминава всякакви граници.
|
| Нед Дек 08, 2019 12:54 am |
|
 |
|
nik
|
ами щом продължаваш да настояваш на нещо което не съм написал, и то дори докато го копираш - сам доказваш че си малоумен айде сега да те видим до колко ще ти стигне малоумието смучат от целия свят == по-лесно си позволяват да плащат за ненормалщини != по-ниски застраховки даже точно обратното казвам между редовете по-лесно си позволяват да плащат за ненормалщини == по-високи застраховки докато има такива малоумници застраховките все нагоре ще летят.... и не само застраховките, овцете са най лесни за стригане.
|
| Нед Дек 08, 2019 1:04 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Ок, айде сега тогава обясни как Боко като плаща за самолети на Локхийд Мартин аз си позволявам да плащам скъпа застраховка. Това е също толкова малоумно, като да кажеш че плащам за евтина застраховка. Айде обясни го да видим как точно става.
|
| Нед Дек 08, 2019 1:29 am |
|
 |
|
nik
|
прекалено сложни ти идват тия неща, що се мъчиш? какво работиш? шайби произвеждаш ли? една шайба ако си произвел днес и тази шайба отива за веонното производство, където търговията върви с тоягата - не само боко ами и целия свят ти плаща заплатата, пряко или косвено шайбата не се използва във военни разработки? ами айде да предположим тогава че боко тиквата е платил тия 2 милиарда с банкноти от по $1, и бележим всичките тия банкноти, мислиш ли че рано или късно една от тези банкноти няма да се окаже в твоя джоб? но не се депресирай, не си единствения живеещ на хранилка който не го осъзнава, нагледал съм се на много такива, даже някои се мислят за великите бизнесмени докато някой друг им урежда бизнеса... а те дефакто са само някакви пионки или бушони в цялата схема
|
| Нед Дек 08, 2019 1:36 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Която и банкнота да отбележиш един ден ще се окаже в джоба на който и да е по земята - на това му се вика търговия. Абсолютно съм убеден, че и това дето ти го работиш до някаква степен зависи от това, че някоя държава смуче пари от някъде другаде. Ако се мислеш за единствения светец на тоя свят, жестоко се лъжеш. Ама нали така ти оттърва най-добре и си плещиш идиотщините без да се налага да даваш реални обяснения кое как е - просто трябва да заявиш, че всичко е щото някой си смучил от целия свят и щото бил на хранилката. Плащам $3600 на година за застраховка на 3 коли и 3-ма шофьора. Тая застраховка е комбинирана еквивалент на българското Каско и ГО и има покритие от $500к. Колите са на обща стойност около $160к. Айде сега ми обясни що смяташ че тая застраховка е надута и плащам много повече от колкото струва, щото шайбите, дето съм правил били отивали за военните. Колко според теб трябва да струва тая застраховка? Само Каското в БГ на тия коли си спомням че някой по-нагоре каза, че е 7% от стойността на колите годишно, т.е. щеше да е около $11к плюс ГО отделно. Кой сега излиза, че плаща ненормални застраховки? Дали е щото БГ смучи от целия свят или има някаква друга причина. При теб застраховка с подобни параметри колко струва? Няма нужда да ми казваш - не ми пука, щото ми е ясно че си ги вадиш всичките аргументи от задника.
|
| Нед Дек 08, 2019 1:52 am |
|
 |
|
nik
|
застраховката струва толкова колкото могат да платят хората формули могат да се прехвърлят тук всякакви, рискове да се обсъждат, но реално ако на един българин му се наложи да плати 1200 долара за всяка кола - това просто няма да се случи, каско по 1200 долара плащат много малко хора, дори най често изобщо не правят каско, масово карат коли на по 10+ години, вместо 3 ще ги намали на 1, тогава застрахователя ще остане с по-малко пари от колкото са му показали формулите на риска тъй че квото и да си говорим България е бедна държава, и колкото и да им се иска да смучат като хамериканосите това не може да стига до безкрай цялата тая патардия е защото искат да вдигнат цените, и просто пробват до колко може да понесат хората, с какви трикове и колко могат да ги изцедят игра на нерви, нищо повече няма рискове, няма формули, чисто и просто изпробване на пазара, до колко може да понесе преди да се срине, в щатите може 1200 долара да изглеждат добре, е, в БГ не изглежда добре
|
| Нед Дек 08, 2019 2:01 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Баси и булшитите  . Върти сучи и две конкретни думи на кръст не може да каже. $1200 било много за каско за една кола в БГ щото колите били 10 годишни, ама не казва колко плащат тия с новите коли и Каско в БГ. Въобще какво се занимавам да се разправям с латерна като теб.
|
| Нед Дек 08, 2019 2:59 am |
|
 |
|
nik
|
тия в БГ на хранилката и с нови коли не са достатъчно много за да са фактор, проблемни са тия дето излизат на протести под прозореца на боко тиквата, той е чувствителна душа, не му понасят такива критики ма като цоцаш от хранилката си нямаш на идея как живеят нормалните хора на които им се налага да работят за парите си. ами като си толкова далеч от реалността в БГ, вземи иди в някой от вашите бедни квартали? (ако ти стиска) има предостатъчно хора където да видиш, хора които не са успели да се докопат близо до хранилката, питай ги (ако ти стиска) как така карат тая трошка без пълна застраховка? питай ги (ако ти стиска) "кво са 1200 долара годишно, що не я застраховаш?" ама и се приготви да бягаш, че ако не ти се присмеят може да те понабият
между друтого и тромпетчо излезе много чувствителен.... та като стана дума.... и аз ти се чудя кво се занимаваш с мен ами не ходиш да викаш за тромпетчо? тръгвай, човека има нужда от такива като теб, спешно му е
|
| Нед Дек 08, 2019 3:06 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Типична реакция на лаладжия и булшитър - като го питаш нещо конкретно и почва с общи приказки, смяна на темата и лични нападки.
|
| Нед Дек 08, 2019 3:21 am |
|
|