Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 211  Следваща
Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Re: Русия
Още от соца руснаците си бегат. Най-лесния начин е брак с чужденец/чужденка. Около военните ни фабрики (или каквото е останало от тях) що рускинчета живеят. И причината не е (само) в стандарта на живот. Познавам няколко рускинчета, на които стандарта на живот в рашата е бил доста по-висок от този в бг-то, но не искат да си ходят. Пропагандата тук няма нищо общо.

Чет Дек 19, 2019 1:06 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Бягат от една неуредици към друга, ама как да е.

Чет Дек 19, 2019 3:41 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ToHu написа:
Бягат от една неуредици към друга, ама как да е.

Айде и ти, я виж колкото американеца са избягали в обратна на руснаците посока и тогава ги слагай под един знаменател.

Чет Дек 19, 2019 4:21 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
голяма работа е матрицата... който е влязъл няма излизане...

Чет Дек 19, 2019 4:43 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Отговори с цитат
В ТОП 10 разбира се :)
Господин Реконструктор, така ли Путя се борил с "вражеската пропаганда" :D Хитър е доста !

Прикачени файлове:
79904452_2796305370413193_5057444516412260352_n.jpg
79904452_2796305370413193_5057444516412260352_n.jpg [ 76.26 KiB | Прегледано 1813 пъти ]

Чет Дек 19, 2019 5:27 pm
Докладвай
Профил WWW

Отговори с цитат
Палавров, американците по принцип не емигрират много,и не защото всичко им е перфектно,те просто са много по-приземени от повечето други нации и не мечтаят за мед и масло от чешмите и злато от небето, и въпреки че икономически погледнато голяма част от тях са практически бедни, са си доволни и най-вероятно осъзнават че другаде няма да им е по-добре.

Чет Дек 19, 2019 6:23 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Отговори с цитат
явно ръцете на путин са дълги :)

блокира ми акаунта в mcu-bg :)

Чет Дек 19, 2019 6:34 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ToHu написа:
Палавров, американците по принцип не емигрират много,и не защото всичко им е перфектно,те просто са много по-приземени от повечето други нации и не мечтаят за мед и масло от чешмите и злато от небето, и въпреки че икономически погледнато голяма част от тях са практически бедни, са си доволни и най-вероятно осъзнават че другаде няма да им е по-добре.

Имам някакви смътен спомен, че има емигриращи американци предимно в държавите от британския доминион + западна европа. Но това са по скоро авантюристи/опортюнисти от колкото отчаяно опитващи се да избягат от кочината.

Чет Дек 19, 2019 6:58 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Това са точно авантюристи, такива ходят и по афреика, и по различни места в южна америка, но това не е емиграция. По същият начин не малко американци се местят към мексико,има цели градчета от американци, на и над средна възраст, особенно много в пенсионна възраст, нещо като английските пенсионери по нашите селца, но в доста по-голям мащаб, но и това не е емиграция, търсят си евтино, топло и спокойно място да си прекарат старините .. въпреки че мексико не е точно спокойно но ...

Чет Дек 19, 2019 7:23 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
както казах - матрицата.... всичко е въпрос на възприятие
като им е набито в главата, че щастието идва като си купи последния модел ай фон, ама не просто да го купи, а да чака на опашка при всяко излизане на нов модел, и от всичко каквото индустрията може да предложи последен модел - най податливите на манипулация наистина заживяват по този начин, в даден момент изкривяването за реалността става толкова голямо, че на друго място не могат да си позволят "щастието" с което им са промити мозъците, за това продължава да работи на 2 места по 100 часа седмично, за да е "щастлив", да си цъка на последния модел ай фон докато тропа в кенефа, щото това му е единственото свободно време, или пък да звъни от ай фона на детегледачката да пита как е детето, щото няма време да си го види
от друга страна пък имаше някаква статистика, къде са най щастливите хора по света, и за най голямо учудване бангладеш беше сред първите места...
сега гледам други разни статистики
https://assets.weforum.org/editor/cWs9V ... s8HaKQ.PNG
https://assets.weforum.org/editor/EC2VE ... Nnt5Y4.png
та така... щастие на антидепресанти, ай фони, и тем подобни... ама нали чуждата кокошка - патка, масово потенциалните мигранти живеят с мисълта, че утре отива някъде си и започва да рине парите с лопата... после много бързо изтрезняват обаче, и голяма част се връщат на третия месец, други стискат зъби няколко години докато се роди дете, и пак започват да си мислят да се връщат щото не издържат на напрежението и виждат че лудницата не е добро място за гледане на дете

Чет Дек 19, 2019 7:27 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
щастието е нещо много относително и персонално, аз съм наистина щастлив да работя цял ден, и не ми дреме дали съм в Мексико, България, Русия, САЩ или където и другаде да е. Едва ли много хора ще ме разберат, но едно от най-удволетворяващите неща е когато в 3 през ноща да се кача в колата на път към спалнята, доволен от това което съм свършил през деня и мислейки какво ще свърша на другият ден. На мен това ми носи щастие, сигурен съм че за болшинството това е точно обратното на щастието.
Ник разбиранията ти за САЩ са доста .. стереотипни, може би създадени от медии, филми, нечии разкази. Аз не познавам американец който да се е редил на опашка за айфон, познавам обаче много Българи, знам и за такива които бяха тук в командировка, и вместо да се наспят ходеха и висяха да чакат за айфони. Да има висящи на опашки, но за 5-6-8 млн град какво е опашка от 300 човека, какво са и 10 таквиа опашки, и не 10, и 100 да са ... 30000 човека, 0.4% от тези 8 млн ... ами че то като вляза в неделя в валмарта в гуадалахара, няма опашка с по-малко от 100 човека при все че работят 10 каси, и е така от 11 до 6 ... те просто си живеят в страната, всеки както му е угодно, не се интересуват много от другите, и всеки си гледа неговият си живот. Добър, лошо, богат, беден, това няма значение. Макар да са минали 200 години те все още са изгнанници и бегълци, може да не го осъзнават но си е точно така, и може би и затова не искат да емигрират, та те вече са емигрирали.
И за най=щастливата нация не знам, но съсм сигурен че Българите са едни от най-нещастните, защото щастието никой не може да ти го даде, трябва да си го намериш сам, а ние много много обичаме някой друг да ни прави щастливи, богати, някой да се погрижи за нас ... ако не бяхме толкова мързеливи сигурно щяхме да сме много щастливи като нечии роби, някой друг да мисли за всичко и само да ни казва прави 1,2,3 ... то не случайно 500 години сме си живуркали кротко и мирно и си ни е било добре.

Чет Дек 19, 2019 8:02 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
M-да, липсата на индивидуални цели, и на слънце, разбира се, както и на национални проекти, прави хората нещастни. Хамериканоидните стъкмистики са тотални изтрещели от простотия за всичко и се правят да им се връзват отявлени диваци и простаци, и задължително все изкарват капиталистическия консуматизъм за върховна ценност, благо и крайна цел. Както се казва на капитала му трябват машини полуидиоти, безмозъчни, немислещи роби и потребители на боклуци. :D.
E, не във всички страни е така, за пример в Русия и КНР със сигурност не е. За тук е ясно, само като видим родните телевизии кво дават, как и с какво ни занимават.... Пълна трагедия.

Чет Дек 19, 2019 8:34 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Тутив, за Китай изобщо не говори, защото там е по-зле от САЩ, а за Русия, за съжаления нещата и там не са много розови в това отношение. Младежта иска да емигрира, така беше, така е и най-вероятно така ще продължи да бъде. Русначице в някои отношение като нация са много по-осъзнати и сплотени за разлика от нас Българите, но в другисме много еднакви, и тук не визирам 18 годишни рускинчето отишли да проституират. Изобщо подобни коментари от хора кото не са живели нито в Русия, нито в Китай или САЩ не следва да се правят. Това което някой си мисли че, зане, вижда, .... няма много общо.

Чет Дек 19, 2019 8:43 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Не знам, защо американците не бягат по света, но знам, защо другите бягат натам.
Защото в САЩ на един Корольов ще му дадат всичко необходимо за да им донесе той максимална полза, вместо да го тикнат в ГУЛАГ.

Накратко - защото в САЩ преобладава рационалния прагматизъм, вместо идиотският идеализъм.

Чет Дек 19, 2019 8:57 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
да, да, ама не... вместо това се явява един алчен меринджей, и му дават всичко необходимо за да извърти някаква ненормалщина за да покаже по-големи цифри следващтото тримесичие и накрая няколко стотин самолета стоят на паркинг....
ама не е само един алчния....

Чет Дек 19, 2019 9:25 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 211  Следваща