Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 211  Следваща
Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Re: Русия
Каква е точно разликата в цената на американския и руския газ нямам идея, но факт е, че Европа е спестила пари от това, че втечнен американски газ се продава там. Всичко друго са незначителни подробности:
https://www.reuters.com/article/us-gas- ... SKCN1T80JR

Цитат:
едит: само не разбрах като хамериканския газ е толкова изгоден, тъпите германци що искат северен поток 2 ами не купуват и те газ от америка? като им е толкова евтин газа на хамериканосите що им се налага да саботират строежа на северен поток 2?

Дали пък не е защото един бивш германски канцлер е в борда на директорите на Газпром :? ?

Нед Дек 22, 2019 5:56 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
нека да не бъркаме 2та щата, нямам нищо против конкуренцията, но хайде да четем внимателно - европа е спестила пари от купуването на руски газ, а не от купуване на американски
а със заобикалянето на украйна цената на руския газ дори още ще падне...
все пак саботажи се правят от отчаяние, а не от изгодна позиция
няма значение какъв е в борда на директорите, математиката си е математика, вземаш руския и американския газ, приравняваш ги в едни и същи мерни единици и тогава можем да помислим пак, защо са толкова отчаяни хамериканосите та да прибягват до саботажи

Нед Дек 22, 2019 6:16 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Според анализа и то от "независими" експерти, директно мога да ти кажа русофил, цената е с 10% под тази на газпром, ако не беше щеше да се вдигне голямо плискане, но очевидно е по-ниска. Според същите тези експерти това не е съществено, тъй като е под 10% от потреблението и няма да се отрази на цените.
Ще поровя че ми стана интересно каква е цената, единият експерт го познавам, ще видим какви цифри ще каже.

Нед Дек 22, 2019 6:34 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Верно ли няма значение какъв е борда на директорите? Ами тогава би трябвало да няма значение и кой продава втечнения газ - ако ти е скъп не го купуваш, ако ти е евтин го купуваш. Само дето ти в тоя случай защитаваш точно обратната теза - понеже идвал от американците и нищо че бил по-скъп го купували. Демек има значение кой е борда на директорите и кой го продава и какви са му политиките. Същото и за цената - ако само руснаците са ми продавали нещо по 10 лв и изведнъж идва някой и ми го продава по 9 лв и съответно руснаците свалят цената на 8 лв заради това, щото иначе още щяха да ми го продават по 10 лв в случая няма никакво значение кой идва и ми продава и на каква цена. Важното е, че в края на деня аз съм 8 млрд на далавера от цялата работа. И това пак го казваме ей така по принцип - без да знаем какви точно са цените. С две думи от това, че американците са се намесили на пазара Европа е спечелила едни пари, а не както ти се опитваш да го изкараш точно обратното. Комън сенс е, че от повече продавачи купувача само печели, ама явно ти искаш да има само един продавач, щото другия не го харесваш. Казвал съм го много пъти - мен ако питаш аз съм с две ръце За да оставим Европа (а и не само тях) в ръцете на руснаците и китайците и да се оправят там кой както може.

Нед Дек 22, 2019 6:51 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
тони, не съм русофил, просто правя опити да използвам тва дето нося на раменете...
порови, виж ако намериш също и реални и дъмпингови цени, т.е. цени като за отстраняване на конкуренция и за след това, щото чух че имало 2 цени по въпроса...
full cost of US LNG и Price war to shut in US LNG
които били доста различни май...
порови щото аз каквото намирам не изглежда добре (а то си е напълно логично да е така)
https://www.oxfordenergy.org/wpcms/wp-c ... cba1185463
страница 6

митак, като заговори за комън сенс, само мога да кажа, че преди да се поведеш по лозунгите на тромпетчо си имал комън сенс (някой копира твой пост от 2014та), сега вече нямаш такъв, тъй че успех ти пожелавам... да не кажа че те игнорирам

Последна промяна nik на Нед Дек 22, 2019 7:09 pm, променена общо 1 път

Нед Дек 22, 2019 6:57 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето малко линкове, който му се занимава да рови и да прави статистики:
https://www.eia.gov/dnav/ng/hist/n9133us3m.htm
https://www.eia.gov/dnav/ng/NG_MOVE_POE ... PMCF_M.htm
https://www.energy.gov/sites/prod/files ... 2019_2.pdf

За мен ще е най-добре европейците да спрат да купуват американски газ и да си стоят само на руски - от това само ще спечеля, щото цената на газта тук вътре в щатите ще падне още, нищо че в момента е най-ниската от както аз съм тук и я следя.

Нед Дек 22, 2019 7:07 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
nik написа:
митак, като заговори за комън сенс, само мога да кажа, че преди да се поведеш по лозунгите на тромпетчо си имал комън сенс (някой копира твой пост от 2014та), сега вече нямаш такъв, тъй че успех ти пожелавам... да не кажа че те игнорирам

Вместо пак да тръгваш с лични нападки се опитай да отговаряш на това, което питам в постовете си. Не пак да ми излизаш с неща, дето нямат нищо общо с това, дето го пишем. Ама явно не ти се иска да коментираш какво прави Герхард Шрьодер в борда на Газпром и как това се отразява на политиката на Меркел по въпроса от къде Германия ще купува газ. Явно не ти се коментира и това как така Европа е спестила едни пари, въпреки че според теб САЩ и извиват ръцете да купува по-скъпа газ.

Ей тоя цитат по-долу няма нужда от никакъв коментар - супер красноречив е.

Цитат:
As Chancellor, Gerhard Schröder was a strong advocate of the Nord Stream pipeline project, which aims to supply Russian gas directly to Germany, thereby bypassing transit countries.

At the time of the German parliamentary election, according to Rick Noak of The Washington Post:[73]

In 2005, Russian President Vladimir Putin’s friend Schroeder hastily signed the deal just as he was departing the office from which he had been voted out days earlier. Within weeks, he started to oversee the project implementation himself, leading the Nord Stream AG’s shareholder committee.

On 24 October 2005, just a few weeks before Schröder stepped down as Chancellor, the German government guaranteed to cover 1 billion euros of the Nord Stream project cost, should Gazprom default on a loan. However, this guarantee had never been used.[74] Soon after stepping down as chancellor, Schröder accepted Gazprom's nomination for the post of the head of the shareholders' committee of Nord Stream AG, raising questions about a potential conflict of interest.

German opposition parties expressed concern over the issue, as did the governments of countries over whose territory gas is currently pumped.[75] In an editorial entitled Gerhard Schroeder's Sellout, the American newspaper The Washington Post also expressed sharp criticism, reflecting widening international ramifications of Schröder's new post.[76] Democrat Tom Lantos, chairman of the United States House Committee on Foreign Affairs, likened Schröder to a "political prostitute" for his recent behaviour.[77] In January 2009, the Wall Street Journal reported that Schröder would join the board of the oil company TNK-BP, a joint venture between oil major BP and Russian partners.[78]

In 2016, Schröder switched to become manager of Nord Stream 2, an expansion of the original pipeline in which Gazprom is sole shareholder.[79]

In 2017, Russia nominated Schröder to also serve as an independent director of the board of its biggest oil producer Rosneft.[80] At the time, Rosneft was under Western sanctions over Russia's role in the Ukraine crisis.[81] Schröder told Blick that he would be paid about $350,000 annually for the part-time post.[82] His decision caused an outcry in Germany and abroad, especially in a climate of fear about any potential Russian interference in the 2017 German elections.[83] German Chancellor Angela Merkel criticized her predecessor, saying "I do not think what Mr Schröder is doing is okay".[84]

Нед Дек 22, 2019 7:10 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
ToHu написа:
Ако говорим за войната, Япония е била извинението на Рузвелт за да обеди конгреса, най-вероятно и без Пърл Харбър много скоро са щели да влязат в реална война. Освен всичко друго, подкрепата за UK и Русия преди Пърл Харбър, още пролетта на 41-ва. Реално това е обърнал войната, без американската помощ и конвоите Британците щяха да подпишат мир или да капитулират, Руснаците да бъдат победени, или най-малкото заварени в кучи гъз, 50 млрд към онова време не са никак малко, като имаш в предвид че СССР са получили 11 млрд, и като знаеш че тогава са нямали почти никаква икономика най вероятно това е повече от целият им държавен бюджет към онзи момент.
А за втечненият газ, съвсем ясно се казва lng, същото което идва и по тръбата. За цената не мога да кажа нищо, някъде трябва да е обявена.

Ама ти сериозно ли?! Толкова глупости наведнъж!? Че не знаеш ли, че русите си плащат за военната хамериканска "помощ" с тонове злато и платина, при това платината тогава била 10 пъти по-евтина от златото. Та точно това злато, и съответно държавните военни поръчки към частните компании, и съотв. наемането отново на милиони работници, извежда УСА от тоталната им икономическа криза, в която се батачат през 30-те. Така хамериканските компании като Форд, Боинг, и всички останали известни до днес правят големия си удар - с руско злато и държавни поръчки! Та така, след края на войната, през 1945 г УСА се произвеждали близо половината от световния брутен национален продукт, а всички останали страни са буквално разсипани икономически от войната. Сега долята на УСА е под 15 процента, но и това е най-малко двойно завишено. Въобще раздут балон, който очаква спукване - по хиляда милярда долара затъват всяка година, и ако не си ги печатаха сами доларите, да са се пренесли в години от 30-те. Сега мъчат с шифтов газ да закърпват икономиката, за сметка на природната чистота, ама това за тях не е голям проблем, а единствения начин да дооцелеят. А и руснаците тогава да не са имали икономика? Айде стига, бе?

Нед Дек 22, 2019 7:23 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ник аз нямах в предвид теб, а писалия анализа защото го познавам, и си е русофил, предполагам са му платили да го пише от БСП или някой с интереси към руски газ, човека въпреки русофил е обективен, и ако е писал че е по-евтин, най-вероятно е по-евтин. Има и още някакъв анализ, но от него и откъслеци не намирам и не пише кой го е писал. Ще под питам да видим какво ще ми каже автора на първият. Не мисля да губя много време в ровене, но ми е интересно какво ще излезе. Имам познат в регулатора но е друга дирекция, ама предполагам и там са наясно с реалната цена, особено на неговото ниво, ако се видим ще подпитам. Принципно тръжната документация трябва да е достъпна но трябва да се изиска, на сайта им я няма, нищо чудно да излязат с някои истории за поверителност, като да с е опиташ да прочетеш договора с Газпром.

Нед Дек 22, 2019 7:28 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Тутив не знам кое са глупости, на американските компании им е плащало САЩ правителството. Но тук в една друга тем, имаше описано какви и колко завода са построени от американците преди войната в СССР, това горе долу е единствената им налична индустрия към началото на войната, вземи попрочети руска история, всичко останало е било в 18-ти век.

Нед Дек 22, 2019 7:31 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
М-да, че какво лошо има в това видна и уважавана личност като Шрьодер например, да застане години след края на политическата си кариера в борда на новообразувана компания като NS2? Руснаците заявяват открито, че цената на техния газ е с 30 процена най-малко по добра от хамериканския, и съм сигурен че могат да го намалят още толкова ако пожелаят, щото разходите за добив са им минимални, те не втечняват шистов газ. И също мисля, че ще ни бъде интересно да знаем каква е цената на едно ксерокопие в копирен център в УСА, и също колко е цената на газа и тока там?

Нед Дек 22, 2019 7:39 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
митак, не че не ми се коментира, просто с теб не ми се коментира, не мисля че си достатъчно обективен за смислен диалог, отново успех ти пожелавам да не кажа че те игнорирам

тони, не мисля че някой разумен що годе технически грамотен човек дори ще направи опит за сравнение, едното минава по тръбата от самосебе си, просто си минава, каквото пуснеш от едната страна, то само си излиза от другата
за другото трябва втечняване, кораби, и хиляди километри транспорт, няма как да излезе по-евтино, ако докарат някаква дъмпингова цена за зарибявка, и после в скрити клаузи по договорите се окаже че не било компютри ами компоти, така може и да го докарат по-евтин, иначе няма как
виж за конкуренцията съм съгласен - потребителя винаги е облагодетелстван при наличието на конкуренция, спор няма, като искат да доставят до европа - добре са дошли, ама саботажа на конкуренцията не е конкуренция дефакто
дори има закони по темата за нелоялна конкуренция, просто хамериканосите заобикалят закона като саботажа го правят от името на държавата, а не от корпорациите които стоят зад лобитата

Нед Дек 22, 2019 7:41 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Че руснаците още от продажбата на Аляска на хамериканците преди век и половина за 7,5 милиона тогавашни долара (108 млн. долара сегашни, - в УСА няма инфлация, а само икономически растеж!)
са си били в първата петорка по икономическо развитие в света. А колко пък са били силни немците преди да си заграбят Чехословакия, от чийто заводи ще идват една трета от всичкото въоръжение на фашагите през цялото време на войната?

Последна промяна tutiv на Нед Дек 22, 2019 8:01 pm, променена общо 1 път

Нед Дек 22, 2019 7:49 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Викаш всеки малко технически грамотен знае че просто наливвш с фуния от едната страна на тръбата и то излиза от другата - ей така от гравитацията. Това строежи на тръбите, хъбове, компресорни станции за нагнетяване, транзитни такси и политически игри са само подробности да залъгват технически неграмотните баламурници, дето не знаят колко лесно тече газта по тръбите и как не струва нищо. Ама иначе аз не съм обективен - много яко.

Нед Дек 22, 2019 7:55 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
бе ти пак ли тръгна след мен?
ако чак толкова имаш нужда точно от моето внимание можеш да пробваш след поста си за бившия германски канцлер да постнеш и списък с американските корпорации стоящи зад лобитата саботирали северен поток 2
чак тогава може да направим сравнения, кой, какво, що

Нед Дек 22, 2019 8:21 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 211  Следваща