Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща
Ремонт на китайски боклук 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Ремонт на китайски боклук
Може да имам такива конектори по чекмеджетата, но скоро няма да мога да проверя. По един устройства 7inch LCD-то беше закачено на такъв конектор и след няколко цикъла на вадене/слагане на кабела се прецакваха, та бях купил няколко бройки за резерва.

Пон Дек 30, 2019 9:12 pm
Профил
Аватар

Ебал съм го, поръчах нов боклук. :) Без друго с тоя 1 GB памет беше бая клизма.

Пон Дек 30, 2019 9:17 pm
Профил
Аватар

Ами добре дошъл в обществото на консуматорите ;)

Сря Яну 01, 2020 9:16 pm
Профил
Аватар

Китайците произвеждат техники с една единствена цел - да уплътнят луфта в кофата ви за боклук. Обикновено на част от потребителите им трябва известно време докато узреят или свикнат и идеята. :D

Сря Яну 01, 2020 10:26 pm
Профил
Аватар

Ице, не знам защо си убеден че китайците са много по-различни от нас или от американци, японци и т.н. И мислят само как да ни зарият с боклук.

Правят колкото могат и някой го правят доста по-добре от останалата част от света. Ако не бяха те, щеше да са някои други.

Просто "началническото" мислене в света в момента е само около приход и разход...всичко друго е на заден план. И няма как качеството да им е приоритет...както е било 70те години или там някъде в ЯпониЕ...

Поднебесната империя е доста старо животно, може да оцелее и тоя период в историята си. Ние да му мислим как да ги използваме правилно ;)

Сря Яну 01, 2020 10:37 pm
Профил

абе не всичко е чак такъв боклук
има много китайски стоки с качество напълно достатъчно да си отслужи устройството достойно един живот до морално остаряване
има и боклуци, вярно, но много често хората не са съвсем сигурни че им трябва дадено нещо, купува го, после се оказва, че събира прах някъде години наред, и каква файда че е марково? често за да проверя дали това е което ми трябва съм купувал нещо китайско, и често се оказва, че е повече от достатъчно, и често с малка доработка не отстъпва на марковите, и винаги дори да е имало доработка пак остава в пъти по-евтино
и често това което съм купил от китай е същото което продават тук в магазина само в по-лъскава опаковка
е, има и потресаващи боклуци, които наистина стават само за кофата, но пък за това интернет вече е пълен с оплаквания за всичко, та общо взето с не много усилие можеш да добиеш представа какво ще купуваш

Сря Яну 01, 2020 10:43 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Ице, не знам защо си убеден че китайците са много по-различни от нас или от американци, японци и т.н. И мислят само как да ни зарият с боклук...

Колко продукта с качество на монтажа като на първите снимки е пуснала в производство фирмата ви? По вашите земи това масова практика ли е? Не ми отговаряй. Бъзикам се. Дано да си схванал какво имам предвид.

Ако не си, разгледай снимките в линка публикуван е това мнение: http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopi ... 25#p278325
Това дори и не е хоби техника - да презапоиш, да пооправиш и да използваш. То иска основна преработка. Тоест, типичен китайски отпадък.

Не знам кои американци и японци имаш предвид, но в днешно време толкова ниско ниво може да бъде срещнато само в китайските ташацинарояци.

Всички китайски отпадъци в кофата! Аман! :lol:

Сря Яну 01, 2020 11:01 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Тоест, типичен китайски отпадък.
Кофтия момент е, че хората получават това, за което плащат, и не можеш да ги спреш. Има доста вериги "Магазинче за кинтче", защото има кой да влиза и пазарува в тези магазини. Ти няма да си купиш шит уреди и инструменти от такова място, още десетина като теб също няма да си купят, но стотици други ще го направят, следователно такайците ще сглобяват боклуци по джонките и ще тъпчат контейнеровозите на път за белите страни. "Търсенето определя предлагането"

Сря Яну 01, 2020 11:23 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Китайците произвеждат техники с една единствена цел - да уплътнят луфта в кофата ви за боклук. Обикновено на част от потребителите им трябва известно време докато узреят или свикнат и идеята. :D

iPhone е най-боклучавия телефон, който съм разглеждал. Нарочно е направен анти на здравия смисъл като конструкция. Китаеца поне се мъчи да следва въпросния здрав смисъл и някви общоприети практики.
Иначе си мисля, че RoHS е най-голямото зло, което, вместо да пази природата, я насища с все повече боклук. :) Което ми напомня, че видеокартата ми скоро минава 3-годишния праг и трябва да я продавам и да купувам нова, ако не искам и тя да замине в кофата.

Сря Яну 01, 2020 11:30 pm
Профил
Аватар

Private написа:
Кофтия момент е, че хората получават това, за което плащат, и не можеш да ги спреш. Има доста вериги "Магазинче за кинтче", защото има кой да влиза и пазарува в тези магазини. Ти няма да си купиш шит уреди и инструменти от такова място, още десетина като теб също няма да си купят, но стотици други ще го направят, следователно такайците ще сглобяват боклуци по джонките и ще тъпчат контейнеровозите на път за белите страни. "Търсенето определя предлагането"

Мотивите човек да закупи подобно нещо са ми ясни. И аз съм се изкушавал от "тъмната страна". Което не променя мнението ми по никакъв начин.
Натъпчете китайските шитни в кофите и зарадвайте надин! :lol:
Претопете всичко китайско в кремиковци! :lol:

Сря Яну 01, 2020 11:56 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
iPhone е най-боклучавия телефон, който съм разглеждал. Нарочно е направен анти на здравия смисъл като конструкция. Китаеца поне се мъчи да следва въпросния здрав смисъл и някви общоприети практики.
Интересно ми е да науча такайските или щатските инженери са по-добри в следването на здравия смисъл и общоприетите практики. Прилагам разхвърляни на чаркове два (вероятно боклучави) телефона от висок клас, където можеш конкретно да посочиш кое е по-добро от другото и защо:

> Huawei P30 Pro Teardown
Repairability 4 out of 10 (10 is easiest to repair)
Прикачени файлове:
Huawei P30 Pro.jpg
Huawei P30 Pro.jpg [ 96.31 KiB | Прегледано 3340 пъти ]
> iPhone 11 Pro Max Teardown
Repairability 6 out of 10 (10 is easiest to repair)
Прикачени файлове:
iPhone 11 Pro Max.jpg
iPhone 11 Pro Max.jpg [ 80.45 KiB | Прегледано 3340 пъти ]
От етапите на разглобяването има снимки с висока резолюция, улесняващи сравнението.

Чет Яну 02, 2020 12:10 am
Профил
Аватар

Урок № 1: кое не е наред тук?

Прикачени файлове:
Urok1.jpg
Urok1.jpg [ 2.79 MiB | Прегледано 3334 пъти ]

Чет Яну 02, 2020 12:35 am
Профил
Аватар

Нямам идея. В случая съм от позицията на незнаещ, питащ по-знаещия - теб. :)

Чет Яну 02, 2020 12:51 am
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Урок № 1: кое не е наред тук?

Че са извън кошчето за боклук? :D

Чет Яну 02, 2020 1:10 am
Профил
Аватар

има лесно, всички днес спираме да купуваме китайски продукти и докато не ги оправят, да изглеждат и работят като швейцарски часовници и да струват колкото масленка от преди 1990 правим свои... дано, ама надали..
Шефа ми има една приказка - китаеца прави това, което му кажеш, както му го обясниш. После почва и договаряне за колко време, колко пари и какво качество. Така, че е добре дефекта/ефекта да се търси и от двете страни. Или има компромис или няма. Това е - ни повече, ни по-малко.

Чет Яну 02, 2020 9:59 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща