Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Ремонт на китайски боклук 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Ремонт на китайски боклук
s7ama7 написа:
Няма смисъл да се мъчим , няма да променим мнението на @itso.t :D

Белият човек търгуващ в ибей не рови в кофите за брак или отпадъци на фабриките... :D

Чет Яну 02, 2020 6:46 pm
Профил

ама разбира се, 98% от "белите" търговци в ибей изобщо не търгуват основно с китайска стока :D

Чет Яну 02, 2020 6:57 pm
Профил
Аватар

я сега да върнем темата малко назад - темата е за някаква мултимедия, на която и се е развалил кабела / конектора, нали така?
това не е правено в гараж, не е изровено от боклука, вероятно не е открадното и от някоя фабрика.

ако е долнопробен фалшификат - по-принцип, ясно
ако не - може да са имали лоша серия
може и да е нещо добро, но да му се случило нещо лошо (Рек му се е подхлъзнала ръката с големия поялник)

и от това следва ли да правим генерални изводи...освен това не е нищо специализирано, има гаранционен срок една година след прозиводствената дата или нещо такова (ако е съхранявано и използвано правилно). след това ако все още работи - много добре, ако ли не...това е положението в консуматорския свят

Чет Яну 02, 2020 7:00 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
...и от това следва ли да правим генерални изводи...освен това не е нищо специализирано, има гаранционен срок една година след прозиводствената дата или нещо такова (ако е съхранявано и използвано правилно). след това ако все още работи - много добре, ако ли не...това е положението в консуматорския свят

Някак удобно пропусна да коментираш снимките на захранването. Не ми казвай че намираш гледката за нормална или приемлива?
Това трябва да се продава в комплект с обувки с метални бомбета - за да не пострада човек докато се забавлява. :lol:

Иначе "генералните" изводи се базират на опита ми с тия юнаци. Те масово са измамници, гледащи да ти шитнат някой боклук изваден от сметището... :lol:

Чет Яну 02, 2020 7:14 pm
Профил
Аватар

извинявай Ицо, наистина съм го пропуснал - нищо че погледнах назад толкова или съм пропуснал средата. Не беше нарочно! - наистина мислих че темата беше за дисплея само.
А генералните изводи - нямах предвид само теб, имах предвид по-принцип и всички ни, без да се изключвам.
Със сигурност имаш причина да си им сърдит - може пък аз да работя с някакви работливи типове все, или имам сериозно шесто чувство. И големи боклуци съм виждал, но поне средно скъпите неща и платките досега не са ме дънили...
Не съм им адвокат, нито фен, нито даже любител...

п.с. и аз какво се извинявам, я дай да го видя тоя линк че кликам вече 10 мин и в двете теми и нищо не намирам

Чет Яну 02, 2020 8:06 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
...я дай да го видя тоя линк че кликам вече 10 мин и в двете теми и нищо не намирам

Давам, но предупреждавам: Гледката е потресаваща. Кликаш на свой собствен риск. Ако получиш трайни увреждания, не нося отговорност. :D

https://sxema.com.ua/p676111951-laborat ... aniya.html

Чет Яну 02, 2020 8:18 pm
Профил
Аватар

четох аз, доволно харошее и даже не завъртях картинките

ами гадничко е, така е - някой просто е напъхал няколко готови неща в крадена кутия. Затова 100 пъти по-добре старо HP ...

но това вярно си е гаражна история. чудя се какви ще са първите захранвания Made in Africa
Тая територия е абсолютно неразработена ;) - изключвам Южна Африка

Чет Яну 02, 2020 8:30 pm
Профил
Аватар

Никакви няма да са първите неща от Африка, защото просто няма да има първи неща. За да се направи това, което се прави из Азия (колкото и нескопосано да е) не е само до ниската цена на труда, а трябва инфраструктура и училища първо да има. В Африка освен да бягат боси по къра, друго не могат да правят, така че в обозримо бъдеще там няма да се произвежда нищо с изключение само на копаенето на суровини. След Китай има още доста южно-източни азиатски държави, които да вървят по същия път и докато мине тяхния ред вече ще е дошъл реда на роботите и Африка просто ще си стои завинаги хиляда години назад и хиляда години в страни от останалта част на човечеството :D .

Чет Яну 02, 2020 9:08 pm
Профил
Аватар

Ей никакъв шанс не им остави :)
Южна Африка са доста напред, едно време правиха LSI за електромери и RFID, преди 20 години беше. Правят достатъчно неща с дронове, за доставка в отдалечени области. Сигурен че има и други области в които има хора "извън къра".

Чет Яну 02, 2020 9:22 pm
Профил
Аватар

Южна Африка не е Африка 8). Макар че скоро може и да станат - миналата година бяха почнали да конфискуват земя и ферми от белите хора, щото не било честно черните да нямали 8O .

Чет Яну 02, 2020 10:00 pm
Профил

потресаващата гледка е пак следствие на нещо, за да стигне до пазара това захранване - значи има глад за такива - евтини
щом се търси от евтиното по-евтино - качеството пада
внесено в украйна го продават с печалбата за 63 долара, това означава че са го купили за около 30
китайчето и то иска хляб, да речем че печели 5 остават 25
айде намери траф, кондензатор, и най големите неща които се виждат на снимката, за 25 долара, произведени в европа? дали ще можеш? без труд, само най големите чаркове намери от европейски производители, ами кутията? айде вземи в европа да произведеш кутия, боядисана, изрязани отвори, за качество няма да говорим, нека да е най ниско качество, да видим за колко ще произведеш кутия.... та в общи линиии това цялото ако опиташ да го произведеш в европа става непродаваемо, съответно за това и няма да видиш какво е европейсткото качесто, просто тякова няма
ниския клас техника е почти невъзможно вече да се произведе в европа, и дори някой да се опита, за да се вмести в цената пак трябва да прибегне до "потресаващи" гледки, иначе е обречен на провал, просто масовия клиент иска най евтиното, по една или друга причина

преди години някакъв индийски филм даваха по телевизора, индийски кол център обслужва хамерикански клиенти на някакъв магазин, поръчки по телефона, хамериканоса с надут тон заявява че китайски боклуци не иска да купува, а се обажда за някаква плюшена играчка, орел, бил символ на не знам си какво си, и всякаквите им там високопарни патриотични пропаганди, в тоя момент от кол центъра го прекъсват - ама няма проблеми господине, имаме същата играчка по нищо не се различава, но е произведена в америка, от американски работници, няма проблеми, само че не струва 5 долара, струва 30... мълчание на телефона... ами добре тогава ще купя китайската... и те така.. малко като на филм ама който си има работа с клиенти знае че реалността си е точно същата

Последна промяна nik на Чет Яну 02, 2020 10:25 pm, променена общо 1 път

Чет Яну 02, 2020 10:22 pm
Профил
Аватар

Във Виетнам яко се строи, макар че точно за електроника нямам сведения.

ПС nik писал междувременно...

Чет Яну 02, 2020 10:25 pm
Профил
Аватар

Едва ли е било за орел и особено пък играчка. Най-вероятно е било за американското знаме - имаше такива истории покрай замето и то не заради качеството, а заради това как може американското знаме да се прави в Китай. В следствие на това вече всички знамена се правят тук и само пръта и другите крепечни елементи са китайски. Цената въобще не се промени - знаме от специален плкат с пръта и всичко е пак $9.90 в магазините. Викаш патриотични глупости - интересното е, че даже има специални процедури по изхвърлянето и унищожаването на старите знамена. Като трябва да го хвърлиш, просто го сгъваш и го оставяш до кофата за боклук и ги събират на специални места и ги рециклират по специал начин, така че да не се накърнява символа. Патриотизма си е доста истински и хората го вземат доста на сериозно без значение как на нас ни се струва това.

Чет Яну 02, 2020 10:34 pm
Профил
Аватар

nik написа:
потресаващата гледка е пак следствие на нещо, за да стигне до пазара това захранване - значи има глад за такива - евтини
щом се търси от евтиното по-евтино - качеството пада
внесено в украйна го продават с печалбата за 63 долара, това означава че са го купили за около 30
китайчето и то иска хляб, да речем че печели 5 остават 25
айде намери траф, кондензатор, и най големите неща които се виждат на снимката, за 25 долара, произведени в европа? дали ще можеш...

Митко го каза много добре: по-добре употребявано фирмено захранване, отколкото подобно китайско извращение. То това човек да го е гнус да го изхвърли в кофата бре. Ще го отвори некое цигане за да "бере мед" и ще оповръща всичко. :lol:

Встрани от бъзиците с китайската техника, но трябва да има някакъв "санитарен минимум" за техниките. Лошото е, че при тия пичове е много нисък, с уклон към 0.

Дай да поразсъждаваме в обратен ред. Щом си се метнал на подобно захранване, очевидно не се чудиш какво да си правиш парите. Спестил си, отделил си от бюджета, и с голям мерак си купуваш подобна пошибалка.
Отваряш я, и понеже си корав пич, някак успяваш да не загубиш свяст и решаваш че все пак ще я използваш и ще я приведеш в приличен вид. Можеш ли да опишеш какви усилия и средства би коствало това? Дори да приемем че трудът ти е безплатен?

Щото аз като го гледам това захранване, ако му се заиграя, ще ми е по-лесно, че вероятно и по-евтино да си направя ново от 0.

Чет Яну 02, 2020 10:45 pm
Профил

значи при десетото копие на копието, санитарния минимум не е 0, а дори клони към минус безкрайност, за това казвам, че клиента трябва да регулира това като си носи главата докато пазарува, ако не се купуват такива щуротии... има една приказка по случая - избийте баламите, тарикатите сами ще измрат

иначе ако трябва да говорим за конкретно аз, какво бих правил с конкретно това захранване - най вероятно ще го засиля на някъде и ще започна на чисто от нулата, обаче тук не говорим за мен, индивидуалното мнение в случая не е актуално, а какво прави масовия потребител - купува най евтиното

да, и аз предпочитам някое марково на старо, ама не се намира толкова лесно, и ако масовия потребител също се спре на този вариант, марковите на старо просто няма да стигнат за всички, тъй че докато аз си търся марково на старо предпочитам масовия потребител да си се занимава с потресаващите китайски евтинийки :)
освен това човек който се е метнал на подобно захранване - ми той няма претенции, каквото такова, най-много да захрани някое модулче или друга джиджавка пак купено от китай за стотинки, че щяло да изгори, ми чудо голямо, стотинки е... тъй че захранването пак си заслужава

Чет Яну 02, 2020 11:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща