Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Ремонт на китайски боклук 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Ремонт на китайски боклук
nik написа:
има... ама отдавна вече не са мнозинство...

а да, и за брака забравих - в китай нищо не се хвърля, брака и ментетата също са си стока, обаче с определено предназначение
по "белите" държави дори в магазин тип "левче" клиента отива и си иска парите ако не е доволен от стоката и от магазина връщат парите, там ако прекалят с брака ще си имат много проблеми, за това брака се внася в не толкова бели държави, като БГ например където нито клиента има навика да си иска парите когато е недоволен, нито пък магазина ще върне пари, и разбира се същата ситуация е и с останалите магазини за над левче, тъй че спокойно мога да твърдя - сами си го правим

Ам не си баш съвсем прав. Пример - Лидъл. 30-50% от техниката е откровен боклук. Аз лично съм връщал над 5 пъти разни неща. И пак си продължават да ги продават... А имат политика на връщане.

Иначе политиката на китайците е проста - хората не искат най-добрия продукт. Те искат продукт с приемливо качество на добра цена.

Пет Яну 03, 2020 5:47 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Ей никакъв шанс не им остави :)
Южна Африка са доста напред, едно време правиха LSI за електромери и RFID, преди 20 години беше. Правят достатъчно неща с дронове, за доставка в отдалечени области. Сигурен че има и други области в които има хора "извън къра".

Според мен малко надценяваш Южна Африка. В момента изглежда да са в огромен упадък. Негрите са плъзнали навсякъде.

Имаше една зловеща статия за Йоханесбург.
Город ниггеров : Йоханнесбург

Пет Яну 03, 2020 5:53 pm
Профил
Аватар

За това казвам - беше преди 20 години. Сега незнам какво е, всъщност никога не съм ходил натам.
Но явно имат сериозни проблеми с престъпността.

Пет Яну 03, 2020 6:14 pm
Профил

velio написа:
Ам не си баш съвсем прав. Пример - Лидъл. 30-50% от техниката е откровен боклук. Аз лично съм връщал над 5 пъти разни неща. И пак си продължават да ги продават... А имат политика на връщане.

Иначе политиката на китайците е проста - хората не искат най-добрия продукт. Те искат продукт с приемливо качество на добра цена.

едно дърво гора не прави, техния модел е адаптиран за масовия потребител, ако масово започнат да връщат даден продукт, и излязат на загуба, със сигурност ще настъпи промяна

Пет Яну 03, 2020 7:31 pm
Профил
Аватар

Колкото до Lidl: каквото съм купил от гръчко си работи безупречно и до днес.
Каквото купувам днес в БГ: 1/4 го връщам/заменям, 2/4 се примирявам с недостатъците и само 1/4 е това което съм очаквал.
Дали е от времената или държавата...

В кауфланда беше много по-зле, сега си приличат.

Съб Яну 04, 2020 1:03 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

От машинките имат доста добри попадения като цена/качество .
Примерно: Водоструйката(голямата) , прахосмукачката за "майстора" , разните им циркуляри и зеге на батерии ... все неща от които съм останал с добри впечатления ... а и да не забравяме имаме 3г. гаранция :)

Стана ми интересно какво има в захранване за 180лв :)

Ето няколко снимки :

Прикачени файлове:
IMG_20200104_120118.jpg
IMG_20200104_120118.jpg [ 5.76 MiB | Прегледано 3549 пъти ]

Прикачени файлове:
IMG_20200104_120543.jpg
IMG_20200104_120543.jpg [ 5.99 MiB | Прегледано 3549 пъти ]

Прикачени файлове:
IMG_20200104_120629.jpg
IMG_20200104_120629.jpg [ 6.01 MiB | Прегледано 3549 пъти ]

Прикачени файлове:
IMG_20200104_120251.jpg
IMG_20200104_120251.jpg [ 5.11 MiB | Прегледано 3549 пъти ]

Пристигнаха ми китайските ампер клещи за 60лв :)

Първа снимка е на късо - еталона ми е UT61E :D

Прикачени файлове:
IMG_20200104_114624.jpg
IMG_20200104_114624.jpg [ 6.61 MiB | Прегледано 3549 пъти ]

Прикачени файлове:
IMG_20200104_115707.jpg
IMG_20200104_115707.jpg [ 6.35 MiB | Прегледано 3549 пъти ]

Прикачени файлове:
IMG_20200104_115439.jpg
IMG_20200104_115439.jpg [ 6.54 MiB | Прегледано 3549 пъти ]

ПС : Модела е UT210e има доста инфо за него ... чак го и хакват софтуерно :)

Съб Яну 04, 2020 2:07 pm
Профил
Аватар

s7ama7 написа:
...Стана ми интересно какво има в захранване за 180лв...

Видях радиатора на транзисторите. Тия китайски пичове ме разчувстваха. Чак малка сълзичка се отрони от едното ми око... :lol:
Дано с икономисаните и спестени средства да успеят за изпратят чаветата в някое прилично училище...

Съб Яну 04, 2020 2:28 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
...... Видях радиатора на транзисторите. Тия китайски пичове ме разчувстваха. Чак малка сълзичка се отрони от едното ми око.....

Мии ако само затова е била цялата пушилка - нали затова отзад вее непрекъснато фърчилатора от когото се дразнят хората.
Аз не разбирам много, но големи кусури не видях.
Все пак не съм бачкал с него...

Съб Яну 04, 2020 4:36 pm
Профил

че какво му е на радиатора?!? някакъв закон ли има с каква точно форма трябва да е? не е ли достатъчно да върши работа и да има що годе търговски вид?
първо - има 2 релета, което ще рече че превключва няколко намотки от трафа вероятно на 4 степени, т.е. крайния транзистор не разсейва много мощност
второ - когато китайчето икономисва, цената пада за крайния клиент, докато при "белите" търговци, особено по нашите земи, се случва точно обратното
трето - не всеки има нужда от дъ бест оф дъ бест топ супер дупер марка и модел, ето един типичен представител на масовия потребител, някъде към края на видеото се вижда и какво захранване ползва
https://www.youtube.com/watch?v=z-lDN4wT5c4
има ли значение с какво точно марково супер дупер захранване ще мигат тия светодиоди?!?
тъй че когато говорим за стока от нисък клас за масовия потребител там стандартите са други и не може да се очаква кой знае колко на такава цена, както казах вече само най-големите части струват повече, тъй че за човек който няма претенции (какъвто е масовия потребител) определено си е далавера, благодарение на китайчетата много хора могат да си позволят неща които иначе не биха могли

Съб Яну 04, 2020 5:00 pm
Профил
Аватар

Един приличен като площ радиатор би обезсмислил вентилатора, освен при продължителна работа в натоварени режими.

Съб Яну 04, 2020 5:37 pm
Профил

смятам сам можеш да се досетиш, че като искаш повече екстри - носиш си главата при покупката, и бъркаш по-дълбоко в джоба
в случая важи приказката - за толкова пари - толкова, или пък - получаваш това за което си платил
сигурен съм че срещу някой лев повече ще намериш и с радиатор достатъчно естетически оребрен като за твоя изтънчен вкус :D

за евтинийките на китайчетата не мога да им се сърдя, те са производители основно на стоки за масовия потребител, който търси евтинийка, съответно при минимален бюджет и 1 милиард конкуренция дишаща ти във врата не може много повече да се направи

има други неща по-дразнещи, например поръчвам нещо, идва, харесва ми, поръчам второ, второто уж същото, обаче се оказва, че вече не е същото, някой друг такаец се нашмулил в далаверата и прави нещо различно и само копира външния вид, името и модела на продукта щото е вече популярно и се търси, а дефакто той продава нещо различно, т.е. дори да си го тествал лично пак не е сигурно дали второто ще е същото
ако не е същото не трябва да се продава като същия модел, щото тва вече си е чиста измама, и клиентите остават разочаровани, пада популярността и на хубавите неща, та тук и самите такайчета си страдат от гяволъците

Съб Яну 04, 2020 7:25 pm
Профил
Аватар

nik написа:
...сигурен съм че срещу някой лев повече ще намериш и с радиатор достатъчно естетически оребрен като за твоя изтънчен вкус...

Да оставим настрана моят вкус. Аз съм "сит" и не си търся захранване. Обсъждахме творенията на китайците.
Ето какво творят "по-белите" производители. Не'кво TTi, едва 18V / 3A.
Прикачени файлове:
1.jpg
1.jpg [ 76.7 KiB | Прегледано 3475 пъти ]

Прикачени файлове:
2.jpg
2.jpg [ 79.56 KiB | Прегледано 3475 пъти ]

Допускам че е възможно счетоводителят им да е смотан, и затова да са сложили тоя ултра-гигантски според китайските разбирания радиатор. :D

А, да. И това въпреки че са се сетили да сложат реленце да цъка "бандовете" на трафа...

Съб Яну 04, 2020 11:39 pm
Профил

Е хитро е това със радиатора кутия.
Обаче и на двете захранвания трафа гледам е около 100-тина вата на око.

Нед Яну 05, 2020 12:40 am
Профил

много хубаво, чудесно, като по учебник, айде сега дай за пример и цената, щото тва дето аз намерих на бързо търсене не ми хареса изобщо
https://www.aimtti.com/product-category ... el-rseries
модела 30V 3А отива 280 евра, най близкото до колегата който се похвали по-горе за 180лв
вече не говорим за "с колко е по-скъпо", а говорим за колко ПЪТИ по-скъпо
аз не виждам тук нещо което да не може да изкопира такаеца дори в най селския гараж, но ценовия диапазон отива в категория "не за всеки джоб" съответно количествата са многократно по-малки, съответно и вече не изгодно за такайците, за това не го правят така, не защото не знаят как се прави, и пак опираме до клиента и пазара - това иска пазара, тва е положението

Нед Яну 05, 2020 1:14 am
Профил
Аватар

nik написа:
много хубаво, чудесно, като по учебник, айде сега дай за пример и цената, щото тва дето аз намерих на бързо търсене не ми хареса изобщо...

На мен цената на показаното захранване ми хареса. При това, много.
По спомен беше 25 или 35 EUR, без транспортните разходи. В много добър външен вид, работещо.

Редакция:
Пропуснах да уточня, че захранването е втора употреба.

Нед Яну 05, 2020 1:19 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща