|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:13 am
За емиграцията - леко допитване
За емиграцията - леко допитване
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
по принцип съм съгласен с това което пишеш, но не забравяй че има и друг вариант, да бъдеш тук в България и отново да имаш достатъчно контакти със хора навън, не приемам че компютърен специалист трябва да иде да работи навън на строеж за да разбере как е устроено обществото там,
аз лично съм в България, работя си по специалността и всичко което правя е за сериозни фирми навън и съм със самочувствието че доста повече работи са ми ясни от много хора които са навън и работят там като наемни работници, когато при мен дойдат колеги разговарям с тях като партньор с партньор а не като работник-работодател
|
| Пет Май 26, 2006 8:19 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
1. Ако това не знаеш, значи не знаеш българската история, а ако не знаеш българската история си форумен патриот.
2. Никой не те кара да се срамуваш, че си българин, аз също не се срамувам. Нещастник си ти, дето не можеш да видиш как живеят и работят другите. Явно наистина ти пречи месечния ти цикъл, а може и да си в продължителна менопауза.
3. Дали съм в Гърция или Турция какво значение има за теб ? Логиката е много проста, ще ти я разясня безплатно: понятието тъмен балкански субект, произлиза от порядките в Османската империя, които са коренно противоположни на тогавашните порядки в Западна Европа. И тъй като ние сме били 482г. под османско робство, сме усвоили перфектно тези порядки и отношения помежду си. От там употребявам и името Бугаристан или България в превод от турски. Вдяна ли нещо ? Или менопаузата ти стяга шапката ?
Айде, остани със здраве, и си лекувай разхлабената нервна система. Не е нужно да живееш в Бугаристан, за да си патриот.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Май 26, 2006 8:42 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Мисля, че човек, който никога не е работил и/или живял поне една година в чужбина, няма право да дава оценки за това как е там. Когато си на командировка на ново място, но умът ти е зает с това, което ти си знаеш и с което си свикнал, нищо ново не можеш да видиш и съответно мнението ти си остава такова, каквото си е било. Аз съм работил и в България и в USA и си мисля, че имам някаква база за сравнение. А по въпроса за това кой ни пречи и кой не, май ще започна нова тема.
|
| Пет Май 26, 2006 8:43 pm |
|
 |
|
georgimv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 9:40 pm Мнения: 104 Местоположение: София
|
Пирев не мисля, че трябва да продължаваме да пълниве форума с простотии. А и ако някой има нужда от лечение това си ти!!!!!!!!!
|
| Пет Май 26, 2006 10:25 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Вярно е Гошко, простотии пишеш, поне си го признаваш без бой. Отностно лечението, не бери грижа, когато се разболея се лекувам, не съм мазохист
Айде байно, много ти здраве, мисли и твори бъдещето си, бачкай, печели, прави фирми, един ден ще имаш време да правиш равносметки 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Май 26, 2006 11:29 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Незнам какво сте го емнали Гошко...
Ние сме в България и е нормално да си обичаме страната и да не си сваляме гащите щом сме ТУК!
Това е все едно да отидете на стадион Българска армия и да почнете да убеждавате ЦСКА-рите как това да са от ЦСКА е грешка и колко е по-добре да си левскар... (например)...
Ако питате редовия американец ще ви каже колко е горд да е американец, ако питате японец той ще ви каже.. "абе манете ги тея американци".. да си японец е най-най...
Това да защитавате родината си е като да защитавате себе си, своя род... това си е защитен механизъм за самосъхранение в природата.. а както знаем няма нищо по-съвършено от природата
Така, че признайте се за победени.. с извинение.. няма как да ви е*ат в гъза и в същото време да запазите достойностото си  (извинете ме пак за вулгарното сравнение) 
|
| Съб Май 27, 2006 12:07 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз не усещам нищо да са ми вкарали отзад. Както каза Владо - идете първо някъде, постойте и после разправяйте какво става там. Щото ако трябва да съм точен - в БГ имах завряно нещо отзад - не тук. И накрая - правите ли разлика между държава и родина. Щото аз правя и си обичам родината, но си мразя държавата. Не е много коректно да се смесват двете неща. И никой не е казал, че тук в Америка е рая на земята - напротив и тук има много кусури както и в БГ - въпроса е кой къде се чувства по на място - за някой е тук, за други - там, за трети - съвсем другаде. Идеално място няма - както е казал един човек (той си знае кой е  ).
|
| Съб Май 27, 2006 12:53 am |
|
 |
|
zz_stefanov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Това е проблема тук, че държавата е кофти. Само с добри чуства към морето и планините зелени не се живее.
Може да се отбележи и един странен патриотизъм, който защитава и лошото у нас, било то мафия, крадливост т.н. (нали е българско)
Успех 
|
| Съб Май 27, 2006 8:26 am |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Dimitar, да те питам каква е разликата между 22 и 2.2 ? Една нищо и никаква точка! Та и с буквите е така. Не се заяждам, просто детайлите са важни.
Забелязвам, че покрай правописа ловко си подминал останалото. Да нямаш еврейска жилка
За разликата между работа и командировка не съм много съгласен. Независимо от формата, винаги си принуден да се запознаеш с нормите, реда, обичаите на съответното място. Който опит лично на мен ми е доста полезен и в България.
|
| Съб Май 27, 2006 8:59 am |
|
 |
|
georgimv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 9:40 pm Мнения: 104 Местоположение: София
|
Путев ти изглежда нямаш намерение да престанеш. Явно комплексите ти не са никак малки. Аз обаче спирам до тук, а ти можеш да се разходиш
до така любимата ти "майка" Турция белким комшиите те уважат един-два пъти та да ти мине. И ако имаш да ми казваш още нещо обадими се когато
си дойдеш отпуск в България за да си оправиш зъбите защото там където си ти е скъпо да изясним нещата. Защото сигурно нито си мина годините
нито на други работ. БОКЛУК
|
| Съб Май 27, 2006 10:06 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Успокойте топката бе момчета млади! Още малко и ще извадите пищовите! И тая тема май си плаче за катинарче.
|
| Съб Май 27, 2006 1:26 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз въобще немога да се светна какъв ти е на теб проблема с мен - ама карай. Въобще и не ми пука вече - мисли си каквото искаш за мен  .
|
| Съб Май 27, 2006 4:22 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Точно тук грешиш. Държавата сме ние гражданите... а когато гражданите напускат родината си, те я предават тъй като я оставят в ръцете на "лошите". Не може да казвате.. държавата е лоша и да си тръгвате от нея вместо да направите каквото можете за да я спасите.
Според изследванията които бяха изнесени, след около 100 години в България няма да има нито един българин (ще има само труци и цигани) и дефакто страната ни ще бъде заличена от картата на света и не просто косвени, а активни виновници ще са тея дето я напускат. Лесно е да кажеш другите са виновни, да вдигнеш ръце и да се откажеш.
Пак казвам.. утре ще ви соча с пръст и ще ви замервам с камъни за това че родината ни ще я стопанисват турци и цигани! Това няма да ви го простя никога!
|
| Съб Май 27, 2006 4:26 pm |
|
 |
|
3aek
|
извинявай но изследванията са грешни, след 100 години в България ще има само европейци
|
| Съб Май 27, 2006 4:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Въобще не ми пука. Ти нали си останал - спаси я. Невиждам защо аз е трябвало да оставам та да ти спасявам държавата и понеже никой не ти е спасил държавата (ти също) единственото нещо дето ще ти остане е да сочиш другите с пръст. За разлика от теб аз никога несъм чакал някой друг да дойде да ме оправи. Така, че сочи си който и колкото искаш.
Реконструкторе, май наистина темата тръгна в грешна посока и трябва да се заключи. И както винаги - някой да учи другите как да живеят. Ами живейте си както и по каквито правила искате бе, ама не ми казвайте и аз какво е трябвало и какво трябва да правя - това беше главното нещо, заради което се махнах с кеф - все някой трябва да ми дава акъли. Не ми пука за тъпия ви патриотизъм (измислен).
|
| Съб Май 27, 2006 5:00 pm |
|
|