|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:09 am
Тръмп - анализи и страсти
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Тръмп - анализи и страсти
Ник, нищо лично но ти по скоро се държиш като някой с промит мозък, все едно слушам американски тинейджър демократ.
|
| Пон Яну 13, 2020 12:38 am |
|
 |
|
nik
|
тони, макар да имаш някакви случайни попадения от време на време повечето от преценката ти е замъглена като на димитър пенев ако мнението "всяка жаба да си знае гьола" е промит мозък... ми добре, но за мен това е еквивалент на глобализацията. дори ти често сам си противоречиш - уж си против глобализацията, ама когато хамериканосите я правят насила - тогава си ОК тъй че ако си против глобализацията, дръж си тезата до край, не се отмятай през 5 минути, нека си събират багажа и да си се прибират в щатите, какво са тръгнали като бесни кучки да беснеят и тормозят целия свят
|
| Пон Яну 13, 2020 12:59 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Тръгнали за същото за което преди тях онези разбойници руснаци, англичани и французи са правили същото, преди тях пък испанци и португалци, преди тях пък римляни, монголци, османци, македонци и т.н и т.н. Явно нещо много ти убягва относно човешката природа и мотивация. Между другото и българите и славяните също са обикаляли света като бесни кучки да беснеят и тормозят ... всички народи са клали, грабели, изнасилвали като им падне и могат. ЕДИТ: Или да се перефразриам - никой не ти е виновен, че си слаб, беден, грозен и тъп а не богат, красив, силен и умен 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Яну 13, 2020 9:09 am |
|
 |
|
nik
|
Палавров отново ли правиш демонстрация на малоумието си Красив, грозен, богат,беден, нямат общо с това за което говорим а именно нагъл и арогантен, или пък "голяма работа съм ама не мога да си оправя финансите без да ограбя някой" Отново си заблуден до безобразие
|
| Пон Яну 13, 2020 2:23 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Сега се сетих че бях чел за един аналогичен инцидент със самолет - полет 655 от Техеран за Дубай свален с ракета в персийския залив при който загиват 290 човека. Какво се случва: - американците проследяват излитането на самолета Airbus А300 от най-модерния за времето кораб USS Vincennes, но го взимат за нападащ ги военен самолет F-14 Tomcat и изстрелват 2 ракети които го свалят в ирански териториални води 27 минути след излитането. - иранците започват да твърдят че техен пътнически самолет е свален с американска ракета в тяхното въздушно пространство - американците отричат и официално заявяват че според техни разузнавателни данни самолетът е свален от ирански F-14 - по късно когато се разбира че няма как да отричат американците признават грешката си; Президентът изпраща съболезнователно писмо до Иран - веднага обаче декларират че вина за случилото се има и Иран защото създал предпоставки за военно напрежение в региона - командващия кораба от който е изстреляна ракетата е оправдан след разследване защото следвал вътрешните правила за защита при нападение а инцидентът бил предизвикан от неверни данни за самолета - сключено е споразумения за изплащане на обещетение в размер на 62 милиона от американското правителство до семействата на загиналите Да виждате някакви разлики в случая от тази година? За тези за които това не са факти а измислици на "трол" може да погледнат във Уикипедия 
|
| Пон Яну 13, 2020 2:57 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Макак така, американците са бели, пухкави и демократични, те такива неща не правят, а ако правят, то веднага си признават и склоняват виновно главица. 
|
| Пон Яну 13, 2020 3:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Илкоре, понеже не можеш да извадиш факти кой колко петрол е искал за възстановяване на инфраструктурата, взе да вадиш факти кой кога и колко самолета е свалял. Демек троловете преминаха на другата руска тактика - а вие защо биете негрите  . Лошо няма - можеш да пишеш също за факта как американците са избили индианците за да си подкрепиш листа с "факти" от предните страници, след това може и нещо за робството на черните да напишеш и така докато забравим за какво въобще говорихме в началото. Също като другия трол, дето никога няма да напише какви са критериите за банкрут на една държава за да видим дали ситуацията в САЩ отговаря на тях. Дето се вика - сефте  .
|
| Пон Яну 13, 2020 3:12 pm |
|
 |
|
nik
|
когато американците правят терористични атаки те го правят с демократични ракети, така е разрешено, другите ракети не са демократични това за самолета и аз си го помислих като вариант, че е типично в стил хамерикански, но си мълча и чакам да излязат доказателствата. времето ще покаже
|
| Пон Яну 13, 2020 3:16 pm |
|
 |
|
ilkor
|
За колко са се договорили едните и другите не знам. Знам обаче че такава информация все още няма и затова ти ръчкаш именно в тази посока - дай числото та дай ... Ето ти обаче факти които няма как да отречеш. Цитати от речта на иранския РМ в парламента: This is why I visited China and signed an important agreement with them to undertake the construction instead. Upon my return, Trump called me to ask me to reject this agreement. When I refused, he threatened to unleash huge demonstrations against me that would end my premiership.Huge demonstrations against me duly materialized and Trump called again to threaten that if I did not comply with his demands, then he would have Marine snipers on tall buildings target protesters and security personnel alike in order to pressure me. I refused again and handed in my resignation. To this day the Americans insist on us rescinding our deal with the Chinese.After this, when our Minister of Defense publicly stated that a third party was targeting both protestors and security personnel alike (just as Trump had threatened he would do), I received a new call from Trump threatening to kill both me and the Minister of Defense if we kept on talking about this “third party”. Abdul-Mehdi spoke angrily about how the Americans had ruined the country and now refused to complete infrastructure and electricity grid projects unless they were promised 50% of oil revenues, which Abdul-Mehdi refused.I was supposed to meet him [Soleimani] later in the morning when he was killed. He came to deliver a message from Iran in response to the message we had delivered to the Iranians from the Saudis. The Kingdom’s statement regarding the events in Iraq stresses the Kingdom’s view of the importance of de-escalation to save the countries of the region and their people from the risks of any escalation. Надявам се че не мислиш че аз съм измислил горния текст.Човекът ясно казва че се е договорил с Китай и не иска условията на Америка. В резултат Тръмп го заплашва и му спретват протести които пак са факт...А че и едните и другите не са стока и ако ги оставят може да се самоизбият и нас покрай тях. Ако не си забелязал аз никого не съм квалифицирал еле да съм наричал трол - факт е койт го прави тук. Аз просто си пиша мнението подкрепено до колкото може с факти. Така че проява на култура в спора е да се извиниш!
|
| Пон Яну 13, 2020 3:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Числото въобще не е важно и на мен лично въобще не ми пука какво е - идеята беше, че е малко странно едните да могат да се договарят за петрол, а другите да не могат щото нали това беше в основата на недоволството как така американците се осмеляват да искат петрол от Ирак за свършена работа.
|
| Пон Яну 13, 2020 4:26 pm |
|
 |
|
nik
|
ами това е разликата между договяране и изнудване, едно е сам да предлагаш друго е да ти искат и да те изнудват и това си е тяхно решение, щом са разбрали вече че хамериканосите не са подходящ партньор и повече беди носят от колкото да помагат, могат на друг пак 50% да предложат, но вече е по собствено желание, не по принуда
|
| Пон Яну 13, 2020 4:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Рили - я да видим как най-веротно са протекли разговорите: - Иракчаните към американците "Ще дойдете ли да ни оправите инфраструктуата?", Американците - "Да, ама срещу 50% от печалбите от петрола за еди си колко време". Иракчаните "Гледайте си работата, трябва да е безплатно". Равносметката - американците няма да правят нищо и губят договора. - Иракчаните към китайците "Ще дойдете ли да ни оправите инфраструктуата?", Китайците - "Да, ама срещу ХХ% от печалбите от петрола за еди си колко време". Иракчаните "Ок". Равносметката - китайците евентуално ще правят нещо, ако договора се реализира.
Я да видим сега къде са приликите и къде са разликите и кой е изнудвал и кой не. От страната на американците, дето се вика - "Мога да копам, а мога и да не копам". Като ги поканиха да се борят с ISIS отидоха и построиха една камара инфраструктура без да са искали пари и сега като стана "На ти си куклите, дай си ми парцалките" и много ясно, че ще поискат да им се плати каквото са построили. Ако ходим наляво надясно да строим за бог да прости ще вземем да фалираме още по-бързо от колкото пророкуваш и вместо догодина, че вземе да стане още тая година и после кой знае всички какво ще си правят ненужните доларови хартийки.
|
| Пон Яну 13, 2020 4:39 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Митьо, то така ама тези неща се договарят преди да почнеш да строиш при какви условия ще е. Сега, че иракчаните няма къде да ходят и ще скачат според тоягата спор няма ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Яну 13, 2020 4:45 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Е кое му е странното - "офертата" на Америка не им харесва и са избрали тази на Китай. И САЩ и Китай искат петрол, но Ирак са предпочели и са се договорили с Китай. Петролът си е техен и те решават как ще го използват. https://www.youtube.com/watch?v=ovWqgxPgkN0Странно е да наричаш договаряне заплахата да организираш бунтове за се откажат от вече взето решение и да изберат теб. За какъв договор става дума? И кой е казал че ще бъде безплатно? Единствения обявен договор е този с Китай, който тръмп иска да развали
Последна промяна ilkor на Пон Яну 13, 2020 4:54 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Яну 13, 2020 4:45 pm |
|
 |
|
nik
|
ако всичко беше толкова безобидно както го описваш - хамериканосите нямаше да са бесни и да прибягват до изнудване за пореден път доказваш колко ти е промит мозъка и колко е неспособен да асимилира фактите, за това ще ти копирам пак статията, да ти напомня колко си промит  |  |  |  | Цитат: Точно по тази причина ходих в Китай и с тях подписахме важно споразумение да довършат работата вместо американците. Когато се върнах, Тръмп ми се обади да ме инструктира да се откажа от споразумението. Когато не се съгласих, той заплаши да организира масови протести в страната, които да сложат край на кариерата ми като премиер. Масовите протести срещу мен не закъсняха, а Тръмп се обади пак и заплаши, че ако не приема исканията му, ще разположи снайперисти от морската пехота по високите сгради, които да стрелят както по протестиращите, така и по полицията, за да ме притисне. Аз отказах отново и подадох оставка. И до днес американците продължават да настояват да се откажем от сделката с Китай. След това, когато нашият министър на отбраната съобщи, че трета страна е започнала да обстрелва както протестиращите, така и органите на реда (точно както Тръмп бе казал), американският президент ми се обади отново и заплаши да ликвидира мен и министъра на отбраната, ако продължаваме да говорим за тази "трета страна". Никой не предполагаше, че тази заплаха може да се отнася до генерал Солеймани, но за премиера Адил Абдул-Махди бе много трудно да разкрие проточилата се седмици предистория на атентата. Трябваше да се срещнем с генерал Солеймани по-късно през деня, в който го убиха. Той бе дошъл да ми предаде послание от Иран в отговор на посланието, което ние предадохме на Иран от името на саудитците. |  |  |  |  |
тук не се вижда никъде равносметката която се опитваш да напудриш, нахалстват и изнудват до последно, дори след като вече са нежелани за каквито и да било договори, тъй че вземи се събуди вече
|
| Пон Яну 13, 2020 4:48 pm |
|
|