|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:46 pm
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Коронавирус 2019
На колко е "малкият"? Аспирин не се дава под 16 години - мисля че беше нещо на късмет (може да провокира някакво заболяване ли беше, реакция ли, т.е. не е принципно вреден за всички, но е риск). Най-приемливо от по-силните е хексалгин (пък и е програмистко лекарство  )
|
| Нед Фев 16, 2020 11:10 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
метамизол има под всякаква форма. ампула 500мг е 70 стинки до левче. 'програмистки' метамизол за 10 кинта (с надпис 'за деца') по нищо не се различава от същия за възрастни програмисти. ПС: има дори GENERALgin. аналгин за генерали, може би 
|
| Нед Фев 16, 2020 11:30 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Акцентът беше върху неприложимостта на аспирина (ацетилсалицилова киселина), макар че наистина не виждам нищо специфично в хексалгина като състав. Но HEX си е яко А връзката е синдром на Рей: https://en.wikipedia.org/wiki/Reye_syndrome#Aspirin
|
| Нед Фев 16, 2020 2:08 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бонго, лекарите имат тест за грип. 30 кинта и не се покрива от касата естествено.... ако удари още веднъж 39+, пуснете му един тест и после лекаря вероятно ще му изпише тамифлу. Общо взето така го карат всичките деца...
Аспирин на деца не се дава. Парацетамол, ибупрофен и най- силния коз е аналгина. Но това всичко е само за симптомите - температурата де. Реално единственото противогрипно нещо е тамифлуто, ама си нямам идея как работи .... Но е добре да се действа, преди да са тръгнали кашлици, бронхити и недай си боже пневмонии.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Фев 16, 2020 2:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мммм той пък ибупрофена само за деца ....
|
| Нед Фев 16, 2020 3:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми в Европа още не са го отрекли... Нурофен се изписва и на бебета. Общо взето аналгина го дават само над 39 градуса, до тогава Панадол или Нурофен (парацетамол или ибупрофен). Аз лично съм забелязал, че на нашата фамилия, ибупрофена действа много по рязко и бързо, на като, че ли парацетамола има по дълготрайно действие... ама може и да си внушавам....А то е ясно, че безвредно лекарство няма де....
То на тамифлу, ако му отвориш листовката и ще се хванеш за главата... Можеш да застелиш маса с нея...
Другата модерна и по мои наблюдения умерено ефективна химия напоследък е изопринозина. Ама и тя е малко плашеща...
Да еба и педерасите долни, що скриха аналгин-хинина!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Фев 16, 2020 4:19 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аналгина е забранен тук в щатите и в някои други страни също.
|
| Нед Фев 16, 2020 4:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Забранен, няма разрешение или не го продават ? Аз съм егати контрабандиста, постоянно мъкнем европейски лекарства натам, вкл.и аналгин.
|
| Нед Фев 16, 2020 4:28 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Защото има доста хора с непоносимост към метамизол и правят анафилактичен шок. Във Австралия например, поради кръвосмешенията, броя на алергичните е драстично по-висок от средното, мисля че и за северните държави на Европа по същите причини е забранен ... За САЩ незнам каква е причината, ама там с лекарствата е ... особенна ситуацията. В България е относително рядко срещана такъв тип реакция. Аналгин се предписва и на малки деца в съответните дози разбира се. Ние самите сме израснали с зеленото хапче, нищо, че Европейците го обявиха за смъртоносно и го забраниха. До преди години го произвеждаха в оригинал за износ към Русия, ама сега незнам дали още е така.
Последна промяна Цецо на Нед Фев 16, 2020 4:45 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Фев 16, 2020 4:42 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
В Германия май също е забранен. Има много алергични. Иначе моят рекорд е около 20табл. за 24 ч. Как не съм се натровил... Това заради страх от зъболекари. Сега заболи ли ме зъб тичам веднага при зъболекаря. 
|
| Нед Фев 16, 2020 4:43 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами то или ще паднеш от една таблетка или не. Големите количества вече са си вредни за черния дроб, бъбреци, кръв и какво ли още не, но ако човек не е алергичен, умерената доза си е добра терапия на болка и температура.
В Германия мисля, че не е забранен, а е само с рецепта. Но то там и витамините са с рецепта. Но самите лекари не го изписват, щото са ги наплашили още от обучението им... Като цяло винаги ми е било чудно тия с какво третират силна болка - зъби, уши, счупвания? Като ги знам какви са лигльовци едва ли стискат дървена лъжица в зъби...
|
| Нед Фев 16, 2020 4:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз дълги години стисках зъби, не пиех нищо, зъбобол, главобол все тая ..обаче преди 10-на години покрай един зъбобол почнах да пия, после почнах и като ме заболи глава, в момента само да усетя че започва да ме боли и гълтам по две таблетки. Сега едно време не ме болеше и толкова глава де, тук последните години особенно в БГ много често ме боли, интересно че катомсъм в мескико глава ме боли много рядко, ясе случи веднъж на два месеца я не.
|
| Нед Фев 16, 2020 4:55 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
То и друго има ако от 2 табл. Аналгин не минава болката и от повече няма да мине. Поне при зъб е така. То беше периодонтит. Зъбния корен възпален гнойна торбичка, раздува се натиска, зъбът стои надигнат. И аулина не помага. Онзи ден ми отвориха един зъб без упойка без да разбера. Истината е, че болката от стоене без лечение на зъб е досадна. Вече като отида на зъболекар се чувствам дори спокоен като знам, че ще ми помогнат 
|
| Нед Фев 16, 2020 5:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе аз не съм никак спокоен, за всичко искам упойка, мразя да ми ровят в зъбите. Иначе за глава, аз вземам един аналгин и един ацефеин, не съм гледал какво съдържа ацефеина, но в тази комбинация действа по-добре. ако не помогне аулин, не съм стигал до там да не помагат, но щерката е така, боли я и нищо не помага, то вече няколко години и тя си привикна с болката, лошото е че докторите нищо не откриват нитука ни в сащ.
|
| Нед Фев 16, 2020 5:24 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
парацетамол/ ацетилсалицилова киселина/ кофеин/ кодеин фосфат хемихидрат хубаво се надрусваш. и една цигарка ако дръпнеш за кураШ, ще си осигуриш персонален облак
|
| Нед Фев 16, 2020 5:47 pm |
|
|