|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:42 am
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Много добре изглежда. Можеш ли да кажеш приблизително какви са ѝ размерите и колко корена се събират вътре?
_________________ Хайде де!
|
| Нед Фев 09, 2020 9:21 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тони, това са малко грандомански идеи на баща ми. Не си мисли че кисна там и се занимавам със земеделие. Мен ме ползват само за груба сила когато е необходимо. Не знам вече колко ракия има. Ябълките все не успяваме да ги съхраним, така че да ядем през зимата и само купуваме. Малко консерви от домати, някой друг компот и децата да хапнат някой органик плод.
|
| Нед Фев 09, 2020 11:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Дядото навремето се занимаваше, и зеленчуци и плодове, и животни ..бащата беше тотална противоположност. Не знам дали бих се хванал да се занимавам, но с кеф бих построил. Имаше някакви планове да се местим към Тексас и бяхме загледали едно къще, по скоро ранчо с 30 акра земя вече си представях как ставам робовладелец 
|
| Пон Фев 10, 2020 12:32 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Бях прибрал 3 тела от лум. ламби , та стана 'саксия' от тавичката , покрих я с разцепени бутилки 10л. Хем да държи влагата/топлото , и защита срещу котетата дет имам... Навлажних почвата яко , после с молив 'заформих' дупките и по семенце вътре.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пон Фев 10, 2020 12:31 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Демек на тавана?! Баси котките!
|
| Пон Фев 10, 2020 9:16 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Бонго бре, чети пак, или много от рано си почнал с мезетата.
|
| Пон Фев 10, 2020 9:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е котка, това ще да е бил язовец, като размаха крилете и колко му е да стигне до тавана.
|
| Пон Фев 10, 2020 9:56 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Не бре , на перваз под прозорец е , сложих другата'тавичка' вертикално , да обадя от де съм тръгнал. Имам и още матриал за показване в същия стил...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Вто Фев 11, 2020 12:43 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Дикамба и раундъп - да ама не.. https://m.dir.bg/business/kompanii/osad ... ski-fermerАко вземат да ги осъдят и в Европа, което никога няма да стане...да видиш тогава. Байер и БАСФ няма какво да ги жалим, фирмите за растителна защита също са едни от най-богатите, със съмнителна полза от химикалите...
Последна промяна Grubi на Пон Фев 17, 2020 3:47 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Фев 17, 2020 1:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Така е, какви са тия праскови за 265 млн не знам, тоя трябва да има праскови от лейк тахо до сан диего  така обаче е .. BASF може много здраво да го издуха. Чак се чудя дали монсато като са се продавали са знаели че ще има искове 
|
| Пон Фев 17, 2020 2:48 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Сря Фев 19, 2020 4:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
|
| Сря Фев 19, 2020 6:37 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Нещо разсада на доматите не се развива добре. Качвам снимка на разсада на доматите и на тиквичките, които пък явно се развиват добре. В една и съща пръст са- някаква торфопочвена смеска от Бриколаж, но и в селската железария я има, значи би трябвало да е хубава.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Фев 20, 2020 12:14 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
На доматите им е тъмно, може би и студено, а тиквичките засега са добре, само дето в последствие пръстта няма да им стигне до никъде -> пресаждане. Поне доматите закривай вечер с найлон, а през деня - на слънце. Аз моите вече спрях да ги закривам, но те са на топла и слънчева югозападна тераса - жив парник.
ПС: На тиквичките още им е мноооо рано (за без парник), така че ги слагай на широко. Освен това тази година все още не е дошла Зимата и няма да се учудя ако дойде през април, така че не бързам.
|
| Чет Фев 20, 2020 4:49 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Въй въй, пръстта изобщо не е подходяща за тия растения, ако се поинтересуваш от къде са добива торф, какво вирее там и какви са хранителните му стойности ще се убедиш сам че това е крайно не подходяща смеска за каквито и да било растения. Второ торфа е много кисел и трето много бързо съхне, с две думи имаш време и за по-добър разсад. А тиквичките изглеждат добре за момента, а какво мислиш да ги правиш след 20-30 дена, ако се развиват добре тогава ще трябва много място, топло ии слънчево че да продължат да растат и дават плод. На какви условия ги гледаш тия растенийца в момента.
|
| Пет Фев 21, 2020 1:04 am |
|
|